Külföldön két kézzel szórják a pénzüket a magyarok

Külföldön két kézzel szórják a pénzüket a magyarok  

Már 1200 milliárd forintot költöttünk - többször utaztunk és sokkal több napot töltöttünk július-szeptemberben külföldi utazásokon, mint tavaly ilyenkor. Az egy évvel korábbinál folyó áron 50 százalékkal többet, 610 milliárd forintot költöttünk külföldön szállásra, szolgáltatásokra, üzemanyagra és étkezésre.
Húsvét: kiugróan magas volt a költés a SZÉP kártyákról

Húsvét: kiugróan magas volt a költés a SZÉP kártyákról 

Az előző évhez képest most 2,1 milliárd forinttal költöttek többet, így összesen 3 milliárd 470 millió forintot fordítottak pihenésre, kikapcsolódásra, feltöltődésre és élményszerzésre ebben a négy napban. A legnagyobb, több mint 6-szoros emelkedést a kártyás költésekben a szállásadóknál mérték, de a vendéglátóhelyek is dupláztak tavalyhoz képest, a szabadidős tevékenységeknél pedig másfélszeres volt a növekedés - tájékoztatta lapunkat a társaság.
Rengeteget költöttünk SZÉP-kártyával élelmiszerre

Rengeteget költöttünk SZÉP-kártyával élelmiszerre 

Jelentősen megnőtt a SZÉP-kártya költések összege februárban, a május 31-ig érvényben lévő élelmiszervásárlási lehetőség érezhetően megnövelte a felhasználást februárban - közölték a kártyakibocsátók az MTI érdeklődésére csütörtökön.

Javul az utazási kedv és költés 

2018 II. negyedévében a külföldiek 14 millió alkalommal utaztak Magyarországra. A beutazások száma az egy évvel korábbihoz képest 3,6%-kal nőtt, ezen belül az egynapos utak száma 2,0%-kal csökkent, a többnapos tartózkodásoké 18%-kal emelkedett. 

Az uniós átlag harmadát költik nyaralásra a magyarok 

Eurostat: kevesebbet költenek nyaralásra a magyarok az uniós átlagnál.
Rekordösszeget költöttek Spanyolországban a külföldi turisták

Rekordösszeget költöttek Spanyolországban a külföldi turisták 

Több mint 37 milliárd eurót költöttek a Spanyolországba látogató külföldi turisták az idei első fél évben - közölte a spanyol statisztikai hivatal (INE). 

Kevesebbet költünk utazásra, mint tavaly 

A Cetelem Bank legfrissebb felmérése szerint bár a magyarok körében még mindig az utazás áll az első helyen, ha költésről van szó, az egy évvel korábbi adatokhoz képest azonban mégis kevesebben fognak pénzt kiadni a kiruccansára.

A kártyás vendég többet költ a fesztiválokon 

Akár a 7 milliót is elérheti a készpénzmentes tranzakciók száma az idei fesztiválokon a Festipay várakozásai szerint, ami a tavalyi 5,5 millióhoz képest jelentős, 27%-os növekedést jelent. Az elektronikus fizetési megoldások aránya Magyarországon évről évre közel 5 százalékkal bővül, de az innovatív fizetési megoldások terjedése fesztiválkörnyezetben a leggyorsabb: 2015-ben a legtöbb látogatót vonzó magyar fesztiválok 90 százaléka már készpénzmentes volt.

Töretlen a vendégszám növekedése Budapesten 

Az idei év eddigi eredményei alapján (január. szeptember között)a vendégforgalom és vendégéjszakák emelkedése mellett jelentős az egy kiadható szobára jutó árbevétel övekedés is Budapesten. A kerületek közül az ötödik, a hetedik, a hatodik, a nyolcadik az első kerületek hoztak a legtöbb vendéget és vendégéjszakát, ebben a sorrendben. A Főváros turisztikai menedzsmentszervezete, a BFTK Nonprofit Kft. stratégiai célkitűzése a vendégéjszakák magas szinten történő stabilizálása mellett a magasabb költési hajlandóságú célcsoportok megszólítása

41 milliárd forintot hagytak Magyarországon az osztrákok 

Az osztrák látogatók költötték a legtöbbet, 41 milliárd forintot Magyarországon idén az első negyedévben - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Statisztikai tükör című friss kiadványából.

Kikből él a dubaji turizmus? 

Az ember azt hinné, hogy a környékbeli gazdag olajországok polgárai nyúlnak a legmélyebben a zsebükbe, amikor Dubajba látogatnak. De nem így van.

Több jut idén belföldi nyaralásra? 

Nyár végéig a megkérdezettek 82 százaléka tervez belföldi utazást, 60 százalékuk pedig a tavalyi évhez képest ugyanannyit vagy többet fog elkölteni itthoni pihenésre – derült ki a Szallas.hu online piackutatásából. Az apartmanok, a két- és háromcsillagos szállodák, valamint a panziók számíthatnak a legnagyobb érdeklődésre, a megkérdezettek 85 százaléka sorrendben ezeket a szállástípusokat keresi.

A britek a legbőkezűbbek 

Átlagosan napi 58 eurót költöttek fejenként a Horvátországban nyaraló turisták 2010-ben - derül ki a zágrábi Turisztikai Intézet felméréséből. A legtöbbet a brit vendégek költötték a mediterrán országban.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!