Hévízi költségvetés a háború hatásaira hangolva

Hévízi költségvetés a háború hatásaira hangolva 

A korábbi évekhez képest ismét növekvő adóbevételekkel és tovább csökkenő kiadásokkal számol Hévíz idei költségvetése, ami azonban még elmarad a koronavírus-járványt és az ukrajnai háborút megelőző időszaktól - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a város polgármestere.
Biztos alapokon a turizmus támogatása a jövő évi költségvetésben

Biztos alapokon a turizmus támogatása a jövő évi költségvetésben 

Magnus Brunner szövetségi pénzügyminiszter által frissen előterjesztett 2023-as költségvetés biztosítja az osztrák turizmusgazdaság megújuláshoz szükséges forrásokat – üdvözölte közleményében a törvényjavaslatot Susanne Kraus Winkler turisztikai államtitkár - írja a GD Consulting.
Utazásra költenének a legtöbben egy friss kutatás szerint

Utazásra költenének a legtöbben egy friss kutatás szerint 

A koronavírus-járvány enyhülése után a legtöbben utazásra, nyaralásra költenének, a BÁV Zálog március végi kutatása szerint a válaszadók 36 százaléka erre fordítana komolyabb pénzt.
Százmilliárdos adóelőnyben a légiközlekedés

Százmilliárdos adóelőnyben a légiközlekedés 

Magyarországon több adót fizet a gyalogos vagy a kerékpáros is, mint aki repülőre száll, a költségvetés pedig évi 78 milliárd forintnyi jövedéki adótól és 68 milliárdnyi áfától esik el - írta a G7.hu.

Egymilliárdos ráfordítással fejleszt idén Hévíz 

A költségvetés több mint egyharmadát tudja Hévíz beruházásokra fordítani 2019-ben. A 3 milliárd 941 millió forint főösszegű büdzsé a működési kiadások mellett összesen 1 milliárd 52 millió forint összegben tartalmaz ugyanis beruházásokat – derül ki a város elfogadott költségvetési rendeletéből.
Hatvan milliárd forintot fordít természetvédelmi fejlesztésekre a kormány

Hatvan milliárd forintot fordít természetvédelmi fejlesztésekre a kormány 

A kormány több mint 60 milliárd forintot fordít közvetlen természetvédelmi célú fejlesztésekre a 2014-2020-as uniós pénzügyi időszakban - közölte a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért felelős helyettes államtitkára szerdán Letenyén, a Duna Transznacionális Együttműködési Program keretében megvalósuló EU-s Interreg "coop MDD" projekt nyitórendezvényén. 
A támogatáscsökkentés nem befolyásolja a turisztikai költéseket Hévízen

A támogatáscsökkentés nem befolyásolja a turisztikai költéseket Hévízen 

A képviselő-testület elfogadta Hévíz város idei évi költségvetését a testület legutóbbi ülésén.

2016-ban 10 százalékkal nőhet a turisztikai célelőirányzat összege 

A Nemzetgazdasági Minisztérium által felügyelt turisztikai célelőirányzat (TC) összege 5,37 milliárd forint lesz jövőre a 2016-os költségvetési törvényjavaslat szerint.

40 milliárdos zárolás a minisztériumoknál 

A kormányzati kiadásokból elrendelt 110 milliárd forintos zárolásból a minisztériumokra 39,5 milliárd forint kötelezettség vonatkozik, számottevően csökken a rendkívüli kormányzati intézkedések tartaléka, és az intézkedés jelentős mértékben érinti a Beruházási Alap kiadásait, továbbá vonatkozik az elkülönített állami pénzalapokra és a vagyonkezeléssel kapcsolatos kiadásokra.

Egyiptomból kilépéskor is fizetniük kell a turistáknak 

Az Egyiptomból hazautazó külföldi turistáknak fejenként 25 dollárt (5500 forintot) kell majd fizetniük a kairói repülőtéren, hogy elhagyhassák az országot - adta hírül szerdán az al-Ahrám című napilap internetes oldalán, idegenforgalmi minisztériumi forrásokra hivatkozva.

Általános vitára alkalmasnak találták a 2014-es költségvetést 

A parlament számvevőszéki és költségvetési bizottsága a kormánypárti képviselők 18 igen, illetve az ellenzékiek 4 ellenszavazatával általános vitára alkalmasnak találta a 2014. évi költségvetési törvényjavaslatot a bizottság hétfői ülésén Budapesten.

Néhány nap az USA csődjéig? 

Nincs megállapodás, az álláspontok be vannak betonozva, új, megvalósíthatatlan ötletek merülnek fel. Közben az USA már csütörtökön csődbe mehet, írja az Index.

Újra nyitva a Szabadságszobor 

Újból megnyitnak többet a látogatók előtt az Egyesült Államok legfőbb, a szövetségi kormányzat részleges lebénulása miatt bezárt idegenforgalmi nevezetességei közül, köztük a Grand Canyont és a New York-i szabadságszobrot, miután egyes államok átvállalták az üzemeltetés költségeit.

Mégsem csökken jövőre a Turisztikai Célelőirányzat összege? 

Attól függ, honnan nézzük!

TC: lehet 2 milliárddal kevesebb? 

A kormány hétfőn benyújtotta a jövő évi költségvetési törvényjavaslatot az Országgyűlésnek; ebben a kabinet kiegyensúlyozott, stabil növekedési pályával, 2 százalék körüli GDP-növekedéssel, fegyelmezett gazdálkodású államháztartással, 2,9 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal és 2,4 százalékos inflációval számol - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfő délután az Országházban tartott sajtótájékoztatón.

A pénzhiány padlóra küldi az amerikai turizmust? 

Több mint 400 turisztikai attrakciót találnak zárva mától a turisták Amerikában a költségvetési vita nyomán kialakult patthelyzetben.

Varga Mihály lesz az uniós költségvetési főtárgyaló 

Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert nevezte ki a miniszterelnök európai uniós költségvetési főtárgyalónak, feladata a 2014-2020-as programozási időszak előkészítése lesz.

Maradhat a 18 százalékos áfa-kulcs a szálláshelyek értékesítésénél 

Megoszló vélemények az új adó törvényekről az OSTB ülésén.

Érdemben nem változott a Turisztikai Célelőirányzat kerete 

A jövő évi költségvetésről vitáztak az OSTB tagjai október 19-i ülésükön.

Áfa-emelés: ez egy csapás! 

Nem fogadták kirobbanó örömmel a hazai utazásszervezők a kormány pénteken bejelentett áfa-emelési szándékát. Az, hogy hazai utazásszervezők egy része kevésbé örül az áfa 2 százalékos emelésének, csak enyhe kifejezés.  A MABEUSZ szerint ez egy csapás. Munkatársunktól

Nem lesz dohány, ha nem dohányozhatnak 

Tízmilliárdokat veszíthet a kötlségvetés, ha a jelenlegi formájában fogadják el a dohányzásellenes törvényt. 

350 millió forintot kap a zánkai gyermek- és ifjúsági centrum 

A jövő évi költségvetésben, majdnem a legutolsó pillanatban, sikerült egy bizottsági módosító indítvánnyal 350 millió forintos forrást biztosítani a zánkai gyermek- és ifjúsági centrum további működésére - közölte Bóka István, Fideszes országgyűlési képviselő, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke.

Több pénzt kap jövőre a turizmus 

Elfogadta a parlament a 2011-es költségvetés főszámait, melyek közt szerepel a turizmusra költhető pénz is. Munkatársunktól
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!