Fájdalmas döntést hozott Görögország

Fájdalmas döntést hozott Görögország 

Mostantól naponta legfeljebb húszezer ember keresheti fel Görögország leglátogatottabb műemlékét, az UNESCO Világörökség részét képező athéni Akropoliszt.
Bekeményít az amszterdami Schiphol repülőtér

Bekeményít az amszterdami Schiphol repülőtér 

Hollandia engedélyezte a repülési mozgások csökkentését a Schipholnál.
Turizmust korlátozó rendelkezések Velencében

Turizmust korlátozó rendelkezések Velencében 

Velence polgármestere bejelentette, hogy szigorúan ellenőrzik majd a rövid távú, turisztikai célú ingatlan-bérbeadást. Azt mondta, „elég volt az ügyeskedésből.”
Itt a vége a reptéri folyadékfrásznak!

Itt a vége a reptéri folyadékfrásznak! 

A repülőgépek fedélzetére vihető folyadékmennyiség korlátozásának jelentős enyhítésére készül a brit kormány. Mark Harper közlekedési miniszter csütörtöki bejelentése szerint a brit repülőtereknek 2024 nyaráig kell felkészülniük a biztonsági eljárások módosítására.
Feloldja a napi utasszám korlátozását a Heathrow

Feloldja a napi utasszám korlátozását a Heathrow 

London fő repülőtere 60-62 millió utassal zárhatja az idei évet, de a forgalom még évekig nem éri el a járvány előtti szintet, az üzemeltető október 30-án viszont feloldja a napi utasszámra szóló korlátozást - írja az AIRportal.hu.
Medence-bezárásokkal spórolnának a fürdők

Medence-bezárásokkal spórolnának a fürdők 

Annyira elszálltak az energiárak, hogy egyre több helyen képetlen ezt jegyáremelésből kigazdálkodni. Fürdőbezárások azért még nem várhatóak. 
Ciprusra is korlátozás nélkül utazhatunk

Ciprusra is korlátozás nélkül utazhatunk 

Június 1-től feloldják a beutazási korlátozásokat a mediterrán szigetországba, így a turisták olyan feltételekkel utazhatnak, mint a járvány előtt.
Velence bekeményít

Velence bekeményít 

Velencében - ahol naponta 100 ezer turista fordul meg - néhány héten belül új szabályokat vezetnek be, hogy korlátozzák a városba irányuló turizmust.
Karácsonyra Olaszország is bekeményít

Karácsonyra Olaszország is bekeményít 

Az ünnepek alatt már Olaszország több mint felére szigorúbb előrások lehetnek érvényesek. A korlátozások a vendéglátást is érintik.
Szlovákia idén nem tervezi leállítani a sílifteket

Szlovákia idén nem tervezi leállítani a sílifteket 

Hétfőtől új szabályozás lép életbe Szlovákiában, amely többek között rendelkezik a síliftek járványhelyzet alatti működéséről is. A tervezet szerint a legrosszabb besorolás alatt is üzemelhetnek a síliftek, de a zárt kabinos felvonókat csak a beoltottak vagy betegségből felépültek használhatják - Síelők.hu.

Olaszország: szigorítás enyhítéssel 

Ezt vajon hogy csinálják?

Turizmus, vendéglátás: április 19-ig még biztos nem lesz újranyitás 

Mert a kormány addig meghosszabbította a védelmi intézkedéseket.

Több ezren karneváloztak a dél-franciaországi Marseille-ben 

Több mint 6 ezer jelmezes fiatal vonult fel vasárnap a dél-franciaországi Marseille belvárosában, amelyet a koronavírus-járvány fokozódó terjedése miatt lezárás fenyeget.

Izrael: nyitva a látnivalók, zöld út a rendezvényeknek 

Újabb, a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat oldanak fel Izraelben péntektől: nyitnak a turistalátványosságok, strandok és zárt helyen 300 fő rendezvényeket is szabad tartani.

A briteknél a karanténban is virágzik az Airbnb 

A szigorú korlátozások ellenére számos ingatlantulajdonos megpróbálja illegálisan kiadni turistáknak a lakását az Airbnbén az Egyesült Királyságban – írja a Guardian. A jelenlegi korlátozások értelmében csak azoknak szabad lakást bérelniük, akik hosszú távú, lakhatási célból kifolyólag költöznek oda - értesült az Index.

Infektológus: ezért nem lehet még enyhíteni a korlátozásokon 

Szlávik János a kormány Facebook-oldalán posztolt videóban beszélt arról, milyen veszélyei vannak a korlátozások feloldásának addig, amíg nincs elegendő vakcina - írja a portfolio.hu.

A beoltottakat már engedné étterembe a német külügyminiszter 

Heiko Maas szerint semmi értelme azokat a polgárokat korlátozni, akik már megkapták a vakcinát.

Szlovénia továbbra is zárva 

A kormány január 13-ig meghosszabbította a korlátozásokat.

Olaszország leáll, Vatikán több misét tart 

Sajtóértesülések szerint december 24. és január 3. között az egész Olaszországot le akarják zárni: ez egész napos kijárási korlátozást, a közlekedés, a kereskedelem és a vendéglátás leállítását jelentheti. 

Kormánydöntés: január 11-ig fennmaradnak az eddigi korlátozások 

Lőttek a szilveszteri buliknak, utcabáloknak.

A franciák is bekeményítettek síelés témában 

A francia kormány hét nap karanténra kötelezi a külföldi síelésről hazatérőket. Ezt Jean Castex miniszterelnök közölte szerdán.

Bezárt a Hévízi Tófürdő 

Müller Cecília országos  tisztifőorvos állásfoglalása alapján keddtől bezárt a hévízi tófürdő, a reumakórház betegeit azonban - a medencés kezeléseket kivéve - továbbra is ellátják.

Durva büntetés jár annak, aki megszegi a korlátozásokat 

A szállásadó akár 1 millió forint körülötti pénzbüntetéssel és bezárással, a vendég akár félmillió forintos bírsággal is sújtható, a Szallas.hu legfrissebb közleménye szerint.   

Luxemburgban sincs mostantól éttermezés 

Bezárnak a bárok és az éttermek a járvány lassítása érdekében.

Újabb szerb szigorítás 

Szerbia tovább korlátozza a vendéglátóhelyek és üzletek nyitvatartását a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

Bezárnak az éttermek, szállodák, elmaradnak a rendezvények 

Orbán Viktor olyan szigorú járványügyi korlátozásokat jelentett be a Facebookon, amelyekre még a tavaszi időszakban sem volt példa. Ha az Országgyűlés kedden 90 napra megadja a rendkívüli felhatalmazást a kormánynak a járványügyi védekezéshez, akkor az intézkedések kedden éjféltől lépnek életbe. Első lépésben 30 napig lesznek érvényben, de szükség esetén meghosszabbíthatják őket - írja a Telex.hu.

A vendéglátóhelyek csak 21 óráig lehetnek nyitva 

Nem nálunk, hanem Észak-Macedóniában.

A cseheknél egy ideig mostantól nincs vendéglőzés 

Természetesen a koronavírus-járvány terjedése miatt.

Szigorítás Belgiumban 

A fertőzések magas napi száma miatt szigorúbb korlátozásokat vezetnek be október 9-től.

Holland korlátozások 

Uazási korlátozásokat, kötelező védőmaszkviselést és a vendéglátóhelyek este tíz óra utáni bezárását vezették be. Az új intézkedések elsősorban a holland nagyvárosokat érintik, és már kedd estétől érvényesek.

Nincs többé bulizás az Airbnb-ingatlanokban... 

... és korlátozták az adott foglalható helyeknél az érkező vendégek számát is.

Thaiföld év végéig zárva marad 

Míg sok ország sietve nyitja meg új határait a nemzetközi turisták számára, Thaiföld Dél-Kelet-Ázsia egyik legkedveltebb úti célja nem ezt az utat választja. A Thaiföldi Turisztikai Hatóság (TAT) helyettes kormányzója, Chattan Kunjara Na Ayudhya előrejelzése szerint az ország év végéig zárva tarthat - írja a traveldailymedia.

Capri szigetén ismét kötelező a maszkviselés 

Újra szigorították az óvintézkedéseket Capri szigetén, ahol a hét utolsó három napján - este hat órától hajnali négyig - ismét kötelezővé tették a szájmaszk viseletét a turisták túlzott tömörülése és a szűrt fertőzöttek számának növekedése miatt.

Szerdától életbe léptek a beutazási korlátozások 

Hatályba léptek a koronavírus külföldről történő behurcolásának veszélye miatt elrendelt beutazási korlátozások. A járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló, szerdától hatályos kormányrendelet a koronavírus-járvány súlyossága szempontjából három - vörös, sárga és zöld - kategóriába sorolja az államokat, és ennek megfelelően rendelkezik az onnan érkezők határátlépésének korlátozásáról.

Elmaradhatnak a fesztiválok és a tűzijáték 

A miniszter szerint nem lazítanak tovább a járványellenes intézkedéseken, és nem kapnak zöld utat az 500 főnél nagyobb rendezvények. Ez a tervezett augusztus 20-i tűzijátékot és a fesztiválokat érintheti leginkább.

Itthon újabb korlátozásokra kell számítani  

"Az első csatát megnyertük Magyarországon, de Horvátországban, Romániában, Szerbiában megszaladt a koronavírus-fertőzések száma az elmúlt időszakban", hangsúlyozta a miniszterelnök.

Gulyás: korlátlan szabadság az önkormányzatoknak az Airbnb-bizniszben 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter megerősítette azt a sajtóhírt, miszerint a kormány nem kívánja magára vállalni a döntés terhét, és inkább az önkormányzatok kezébe adja a szigorítás, korlátozás jogát.

Brüsszel napokon belül lezárná Európát 

Európai Uniós szinten dőlhet el, mely országokat tekintenek a tagállamok biztonságosnak, melyekből tiltják meg a beutazást a koronavírus-fertőzések magas száma miatt, a tiltás alá eső országok között lehet az Egyesült Államok is – értesült a CNN. Az EU csak ajánlásokat adna ki, a beutazások megtiltásának joga a tagállamoknál maradna.

A vendégéjszakák korlátozását követeli az amszterdami lakosság 

A koronavírus-járvány alatti relatív nyugalom meghozta az amszterdamiak kedvét ahhoz, hogy ez így maradjon a jövőben is: öntudatos polgárok sokezer aláírást gyűjtöttek a tömegturizmus megfékezéséért, a kezdeményezés már a városháza asztalán van.

Angliai utazás? Továbbra is két hét karanténnal 

Bár július elejétől a brit kormány kölcsönösen enyhítene a karantén-kötelezettségen, a magyar félre egyelőre ez nem vonatkozik.

Egy évig még szigorításokkal strandolhatunk 

A magyarországi fürdőkben jövő nyárig biztosan nem lehet számítani a korlátozások teljes feloldására, a hamarosan nyitó fürdőkben egyelőre a korábbi vendégszámnak a fele lehet, és csak a szabadtéri medencék üzemelhetnek – mondta el az MTI-nek a Magyar Fürdőszövetség elnöke.

Információk Máltára készülőknek 

Beutazási korlátozás folytatása, két hetes karantén június végéig, a repülők személyzetének is.

Ibizán és Mallorcán betelt a pohár 

Szigorú korlátozásokkal akar véget vetni az alkoholturizmusnak a Baleár-szigetek kormánya, amely pénteken fogadta el erről szóló rendeletét.

Hamarosan csak elektromos taxik lehetnek Dubrovnikban 

Komoly fennakadásokat okoz, hogy a nyári főszezonban 3000 taxi közlekedik a horvátországi városban, ez tízszer több, mint amennyi ősztől tavaszig van Dubrovnikban. Ezért a város polgármestere arról beszélt a sajtónak, hogy amennyiben nem változik a törvényi szabályozás, akkor a városvezetés novemberben döntés hoz arról, hogy a jövőben csak elektromos autóval lehessen taxizni a tengerparti városban – írja az MTI.

Zavaróak az ingázók: lezárták az utakat 

Burgenland megtiltotta a motorok és személyautók forgalmát a Magyarországot Ausztriával összekötő 60 határátkelő közül 35 helyen - írja az osztrák Heute.at nyomán az index.

"Vállalom a népszerűtlenséget, ha azzal évente 300-400 életet menthetek meg." 

Franciaországban július 1-től óránként 90-ről 80 kilométerre csökken a megengedett legnagyobb sebesség a lakott területen kívüli országutakon. Az intézkedés mintegy 400 ezer kilométernyi útszakaszt érint. A két hét múlva életbe lépő korlátozás célja a halálos balesetek számának visszaszorítása..

Terrorveszélyre hivatkozva autótilalom lesz Balatonbogláron 

A Boglári Szüreti Fesztivál idején a rendőrség kizárja a gépjárműveket Balatonboglár teljes parti központjából.

Korábban induljon, aki ma délután utazik a Liszt Ferenc-repülőtérről! 

A tervezettnél másfél-két órával korábban induljon el otthonról, akinek a repülőgépe hétfő délután indul, mert forgalomkorlátozások lesznek a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren és környékén - tanácsolta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!