Nincs többé bulizás az Airbnb-ingatlanokban...

... és korlátozták az adott foglalható helyeknél az érkező vendégek számát is.

A partik betiltása az Airbnb minden jövőbeli foglalására vonatkozik, és marad is (nyilván visszavonásig), áll a nemzetközi szállásfogaló platform közleményében.
Azt is közölték, eddig is a foglalási listájuk 73 százalékánál tiltott volt partik rendezése, ezt most 100 százalékra, azaz minden, Airbnb-n keresztül foglalt ingatlanra kibővítették.

Mint írják, tavaly sokkal szigorúbb korlátozásokat kezdtek bevezetni - ekkor kezdtek foglalkozni az un  "partiházak" globális tilalmának bevezetését világszerte -, és készültek olyan Airbnb-s ingatlanokat kiadó listák, ahol a környékbeli lakók, szomszédok jelezték, zavarja a nyugalmukat a kiadott lakásokban, házakban tartott folyamatos bulizás, ezért ott szigorításokat vezettek be.

Új kiegészítéseket is hoztak, miszerint korlátozták a 25 év alattiak foglalási lehetőségeit, valamint a járvány megjelenésével egy időben új irányelveket dolgoztak ki. Eszerint minden Airbnb-házigazda köteles vendégeivel betratatni azokat az egészségügyi előírásokat, amelyek az adott ország településére érvényesek. Szigorítottak mindenütt a házirenden, a partik, bulik tartását megtiltották.

A foglalási platform által kiadott legújabb tilalmak:

● Mostantól tilos partit rendezni minden jövőbeli foglalása esetén
● Az Airbnb listáján a foglaltság 16 főre korlátozódik. Ez elsősorban a következőkre vonatkozik:
nagyobb otthonok, amelyeket korábban megengedték, hogy felsorolják, amelyek 16 és annál több ember befogadására képesek.

Forrás: Airbnb.com / Turizmus Online


Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.