Huszonnegyedik helyen állunk a világranglistán 

Rendületlen a növekedés a turizmusban, az augusztusi és az első nyolc havi adatok alapján az idei ismét rekordév lehet az ágazatban - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára Budapesten. Hazánk a nemzetközi turistaérkezéseket tekintve a globális toplista 24. helyén áll.
Márciusban megtört a pozitív trend

Márciusban megtört a pozitív trend 

Márciusban nem folytatódott a hazai turizmus másfél éve tartó hegymenete, 2,6 százalékkal csökkent a szálláshelyek vendégforgalma. Ebben jelentős szerepet játszott az is, hogy tavaly márciusra esett húsvét, az idén viszont az áprilisi vendégforgalomban éreztette pozitív hatását.

Ausztria a negyedik helyre csúszott vissza 

Átrendeződnek a magyar turizmus hagyományos küldőpiacai. A korábbi második helyezett Ausztria immár csak a negyedik legfontosabb a szállodai vendégéjszakák alapján.
Kiugró növekedés az orosz, japán, holland piacról

Kiugró növekedés az orosz, japán, holland piacról 

Az idei év első felének szállásstatisztikáit átnézve érdekes tendenciákat figyelhetünk meg.
Felfelé ível az amerikai beutazó turizmus

Felfelé ível az amerikai beutazó turizmus 

Újra felfelé ível az amerikai beutazó turizmus. Kiugróan teljesít a brazil, az orosz és a dél-koreai piac, de Magyarországról is nő a forgalom.

A magyar vendégéjszakák nőttek leginkább 

Németországban, a kelet-európai küldőpiacok országai között 2011 első negyedévében - tájékoztatta a Turizmus Online-t a DZT, Német Turisztikai Hivatal budapesti képviselete.

Első helyen a magyarok Romániában 

Amint az a legfrissebb statisztikákból kiderül, továbbra is a legfontosabb küldőpiac Románia számára Magyarország. A tavalyi gyenge visszaesés után idén bővült a beutazó forgalom, a magyarok továbbra is az első helyen állnak.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!