Külföldön két kézzel szórják a pénzüket a magyarok

Külföldön két kézzel szórják a pénzüket a magyarok  

Már 1200 milliárd forintot költöttünk - többször utaztunk és sokkal több napot töltöttünk július-szeptemberben külföldi utazásokon, mint tavaly ilyenkor. Az egy évvel korábbinál folyó áron 50 százalékkal többet, 610 milliárd forintot költöttünk külföldön szállásra, szolgáltatásokra, üzemanyagra és étkezésre.

Szeptembertől szigorodnak az utazási szabályok 

Szeptembertől a jelenleginél szigorúbb utazási korlátozásokat vezet be a kormány a koronavírus-járvány miatt – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai Kormányinfón az MTI híre szerint  - írja az AIRportal.hu.
Külföldi utazás esetén érdemes értesíteni a számlavezető bankot

Külföldi utazás esetén érdemes értesíteni a számlavezető bankot 

2016-ban nagyot ugrott a bankkártyás fizetéseknek a népszerűsége. A növekvő kártya használat miatt a kártyás visszaélések száma is megemelkedett, hamarosan azonban a fogyasztókat védő két fontos új változás is életbe léphet.

Az utazók új osztálya jön létre globálisan 

A világon egyre több ember fordítja külföldi utazásra szabadidejét, ami globálisan egy új utazó osztály létrejöttéhez vezet. 

Így használják bankkártyájukat a magyarok külföldön 

A költéseink egyre nagyobb részét rendezzük bankkártyával, ha fizetésre kerül sor külföldön. Nem csak az utazás alatt, de annak előkészítésekor is gyakran használjuk a plasztikot – a szállás (31%) és az utazás (32%) költségeit már minden harmadik esetben rendezzük így - derül ki a Mastercard kutatásából.

A külföldi utak negyedét szervezték utazási irodán keresztül a magyarok 

2015-ben a magyar lakosság 21%-a utazott legalább egy alkalommal külföldre többnapos, turisztikai út keretében, és a külföldi utazások egynegyedét szervezték utazási iroda segítségével. A többnapos, egyénileg szervezett utazások 13%-ánál interneten foglalták le a fő közlekedési eszközt, 12%-uk szálláshoz is ily módon jutott.

Ha külföldre utazik, regisztráljon a KKM oldalán! 

Külföldi nyaralás előtt mindenképp érdemes a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) honlapján regisztrálni, hogy ha bármi történne az utazóval, a KKM konzuli szolgálata ismerje a turista elérhetőségét  - mondta a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) alelnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Ausztráliai és új-zélandi utazásról álmodoznak a magyarok 

Az év végére a magyarok összesen 27 százaléka mondhatja majd el magáról, hogy külföldön nyaralt, több mint egy tizedük pedig repülővel fog utazni, amely utazásra a többség személyenként megközelítőleg 120 ezer forintot szán – derült ki az Emirates Airline megbízásából készített reprezentatív kutatásból,  amely a magyarok nyaralási szokásait vizsgálta.

Erre figyeljen, ha autóval utazik külföldre 

Kaland vagy kihívás az autózás külföldön? A hazai szabályozáshoz hasonlóan számos helyen találkozhatunk útdíjjal, de van, ahol a hidak használatáért is fizetnünk kell, s olyan város, ahol nem parkolhatunk az utak mellett.

Lejárt útlevéllel is mehetünk külföldre 

Módosultak a határátlépéshez szükséges okmányokkal kapcsolatos előírások, de fontos tudnivaló, hogy útlevél vagy személyi igazolvány nélkül a gyerekek sem utazhatnak külföldre - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság határrendészeti szolgálatának vezetője szerdán Letenyén.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!