Hamarosan újranyit Európa egyik legjobb múzeuma

Hamarosan újranyit Európa egyik legjobb múzeuma 

Megújul és már ősszel fogadja a látogatókat a Gulbenkian Centro de Arte Moderna.
Négy vasútállomás, melyért önmagában érdemes útra kelni

Négy vasútállomás, melyért önmagában érdemes útra kelni 

Különleges atmoszférájú helyek, melyek akár önálló úti célok is lehetnek.
Ne most induljon lisszaboni városnézésre!

Ne most induljon lisszaboni városnézésre! 

A portugál hatóságok pénteken 15 órától vesztegzár alá helyezték Lisszabont és több környező települést, hogy így akadályozzák meg a koronavírus indiai (delta) variánsának elterjedését az országban, adta hírül a telex.hu portál.

70 ezer fős kongresszus ősszel  

Novemberben rendezik Lisszabonban a Web Summit-ot.
Három év múlva nyithat Lisszabon fapados reptere

Három év múlva nyithat Lisszabon fapados reptere 

A korábbi hírekben szereplő dátumhoz képest jóval később, de egyre biztosabb, hogy Lisszabon második repteret kap. A portugál fővárostól dél-keletre egy félszigeten lévő katonai bázist alakítanak át a diszkont légitársaságok számára - írja az AIRportal.hu
Így utálja Lisszabon a turizmust

Így utálja Lisszabon a turizmust 

A lisszaboni ’We hate tourism’ (Utáljuk a turizmust) kezdeményezés alapítója szerint, tudnunk kell, hogyan utazunk és kik vagyunk utazóként. 
Júliustól indul újra a TAP lisszaboni járata

Júliustól indul újra a TAP lisszaboni járata 

Tavaly áprilisban leállt a TAP Portugal Budapest és Lisszabon közötti járata. A szünet csak ideiglenes volt, július elsejétől újra közlekedik a járat, hetente hétszer.
Római, vizigót és mór emlékek között Évorában

Római, vizigót és mór emlékek között Évorában 

Csodálatos város, telis-tele látnivalókkal és emlékhelyekkel – röviden így jellemzik a portugáliai Évorát. A Lisszabontól két és fél órányi távolságra, pazar környezetben található, fallal körülvett város lépten-nyomon meglepetésekkel szolgál.
A tengeri múlt kőbe faragott emlékei Belémben

A tengeri múlt kőbe faragott emlékei Belémben 

A portugál fővárosban és környékén télen is kellemes meleg, 15-19 fokos hőmérséklet és verőfényes napsütés fogadja a látogatókat.

Bukarestbe új járatot indít, Lisszabonban dupláz a Wizz Air 

Új útvonalat indít a Wizz Air Bukarest és Budapest között, lisszaboni járatainak számát pedig megduplázza a légitársaság.

Megszűnik a TAP Portugal budapesti járata 

Április negyedikétől nem közlekedik a TAP Portugal légitársaság budapesti járata. Tizenegy év után szűnik meg az útvonal. 

Idegenforgalmi adót vezetnek be Portugália fővárosában 

A lisszaboni városi tanács eldöntötte, hogy 2015-től bevezeti az idegenforgalmi adót minden olyan látogató részére, aki repülővel vagy a tengeren keresztül jut el a fővárosba.

Háromszögezni is fog a télen a TAP 

A 2014/15-ös téli menetrendi időszakban a TAP portugál légitársaság heti két járata háromszögezni fog Budapest, Belgrád és Lisszabon között. 

A portugálok esete a Feriheggyel 

Tíz év nagy idő - egy légitársaság, egy járat életében, különösen manapság, a változó, a légi közlekedést akár különféle adókkal sújtó gazdasági környezetben. A portugál TAP Lisszabon-Budapest járata ennyi idő idő után is köszöni szépen, jól van. És a torta is finom volt.

A legjobb partnerirodákat díjazta a TAP 

Ünnepélyes keretek között vehették át az okleveleket a TAP portugál légitársaság járataira legtöbb repülőjegyet értékesítő utazási irodák képviselői szerdán Budapesten.

Újratervezte belgrádi járatát a TAP 

Már július 1-én indul és lesz egy napközbeni járat.

Ha nem férne fel a Budapestről induló TAP-járatra 

Júliustól közvetlen járatot indít a TAP Portugal Belgrádba.

Légi járat indul az Amazonas vidékére 

Két új brazíliai várossal bővül jövőre a TAP Portugal légitársaság járathálózata. 

Börtönben végződött a bizarr születésnap 

Valóban emlékezetessé vált a 40. születésnapja annak a két angol nőnek, akik kamu emberrablással lepték meg magukat Portugáliában. 

Negyedével növeli budapesti kapacitását a TAP Portugal 

Június elsejével némileg módosul a TAP Portugal légitársaság Budapest-Lisszabon között közlekedő járatának menetrendje, tudta meg lapunk. 

Cseregéppel utazott Orbán Lisszabonba 

Kisebb műszaki probléma miatt nem engedték felszállni az Orbán Viktor miniszterelnököt és kíséretét Lisszabonba szállító repülőgépet csütörtök délután a Liszt Ferenc Repülőtérről. A kormányfő egy másik géppel, kevéssel este hat óra után utazott el.

Kapacitást bővít télire a portugál légitársaság 

A téli szezonban minden nap direkt járat közlekedik Lisszabon és Budapest között.

Átadták a reptéri metróállomást Lisszabonban 

Átadták a régóta várt metróállomást a lisszaboni repülőtéren, ezzel 15 perc alatt be lehet érni immár a belvárosba a légi kikötőből.

Kapacitást és járatot bővít a TAP 

A TAP Portugal a 2012. március 25-től a korábbi heti 7 helyett már heti 8 alkalommal közlekedik közvetlenül Budapest és Lisszabon között, értesült lapunk Szolnok Pétertől, a légitársaság hazai képviseletét ellátó Chapman-Freeborn értékesítési igazgatójától. A megemelt járatszám mellett a TAP üléskapacitást is bővít, összesen 21%-al kínál majd több helyet a két főváros között.

TAP Portugal: sikeres a Lisszabon-Budapest járat 

TAP Portugal légitársaság heti hét járatot közlekedtet Budapest és Lisszabon között.

Heti hét TAP-járat Lisszabonba 

A TAP Portugal légitársaság április elejétől sűrítette a Budapest és Lisszabon között indított járatait. A nyári menetrend szerint a TAP gépei már heti hétszer közlekednek a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és a lisszaboni Portela De Sacavém repülőtér között .
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére