"A magyar konyhát 1870 körül elöntötte a hagymás zsír"

"A magyar konyhát 1870 körül elöntötte a hagymás zsír" 

Saly Noémi művelődéstörténész, egy szerencsés találkozásnak köszönhetően került a századfordulós Budapest bűvkörébe. 
Bemutatkoztak hazánk ikonikus ízei

Bemutatkoztak hazánk ikonikus ízei 

A magyar hagyományokra és a sokszínűségre épülő mai gasztronómiai élménykínálat célzott megismertetése és eredményes népszerűsítése redukált és következetes üzenetekkel, azaz ikonikus magyar ételek folyamatos és következetes bemutatásával és kommunikációval érhető el.
Evett már apátrétest?

Evett már apátrétest? 

A szerzetesek étkezési kultúráját bemutató kiállítások nyíltak a tihanyi apátságban, kóstolókkal, bemutatókkal.

Mautner Zsófi és Harmath Csaba mutatja be a magyar gasztronómiát Párizsban 

Zenei és táncművészeti előadásokat, valamint gasztronómiai programot is felölelő Magyar nappal indul az Európa-bajnokságon részt vevő országok kulturális bemutatkozása a párizsi Városháza előtti téren - közölte a Balassi Intézet az MTI-vel pénteken.

Magyar gasztronómia a Prime Living luxus magazinban 

A népszerű amerikai gasztrobloggert, John DeMers-t tavaly ősszel hívta meg Magyarországra az MT Zrt., útjáról számos blogbejegyzés és rádióriport született. A saját rádióműsort vezető és TV-ben is rendszeresen szereplő blogger 8 oldalas Magyarország-cikket is írt, amely a felső középosztálybelieknek szóló Prime Living magazin 2016 januári-februári számában jelent meg.

A cseheknek bejön a magyar gasztronómia 

Több turisztikai termékünk is népszerű Csehországban, a magyar gasztronómia a legfontosabb vonzerők közé tartozik. A cseh szakmai- és nagyközönség bizalmát jelzi, hogy a prágai Víno&Delikatesy (Bor és ínyencségek) kiállítás nagydíjas bora a Zsirai pincészet 2008-as 6 puttonyos tokaji aszúja lett.

Megnyílt a Magyar Termékek Fesztiválja 

A Kárpátok Kincsei címmel megnyílt a II. Magyar Termékek Fesztiválja csütörtökön Debrecen központjában, a Kossuth téren. A látogatók július 17-től 20-ig ismerkedhetnek a magyar gasztronómiával és a kézműves mesterek termékeivel.

„Természetesen” a Hegyháton 

Alsóújlakon, az Őshonos Állatparkban bivalypörkölt főzőverseny színesítette a „Természetesen” a Hegyháton elnevezésű egész napos családi programot, melyet a természetközeli és a hagyományos paraszti életmód jegyében rendeztek vasárnap.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!