Magyar gasztronómia cikkek
"A magyar konyhát 1870 körül elöntötte a hagymás zsír"
Saly Noémi művelődéstörténész, egy szerencsés találkozásnak köszönhetően került a századfordulós Budapest bűvkörébe.
Bemutatkoztak hazánk ikonikus ízei
A magyar hagyományokra és a sokszínűségre épülő mai gasztronómiai élménykínálat célzott megismertetése és eredményes népszerűsítése redukált és következetes üzenetekkel, azaz ikonikus magyar ételek folyamatos és következetes bemutatásával és kommunikációval érhető el.
Evett már apátrétest?
A szerzetesek étkezési kultúráját bemutató kiállítások nyíltak a tihanyi apátságban, kóstolókkal, bemutatókkal.
Mautner Zsófi és Harmath Csaba mutatja be a magyar gasztronómiát Párizsban
Zenei és táncművészeti előadásokat, valamint gasztronómiai programot is felölelő Magyar nappal indul az Európa-bajnokságon részt vevő országok kulturális bemutatkozása a párizsi Városháza előtti téren - közölte a Balassi Intézet az MTI-vel pénteken.
Magyar gasztronómia a Prime Living luxus magazinban
A népszerű amerikai gasztrobloggert, John DeMers-t tavaly ősszel hívta meg Magyarországra az MT Zrt., útjáról számos blogbejegyzés és rádióriport született. A saját rádióműsort vezető és TV-ben is rendszeresen szereplő blogger 8 oldalas Magyarország-cikket is írt, amely a felső középosztálybelieknek szóló Prime Living magazin 2016 januári-februári számában jelent meg.
A cseheknek bejön a magyar gasztronómia
Több turisztikai termékünk is népszerű Csehországban, a magyar gasztronómia a legfontosabb vonzerők közé tartozik. A cseh szakmai- és nagyközönség bizalmát jelzi, hogy a prágai Víno&Delikatesy (Bor és ínyencségek) kiállítás nagydíjas bora a Zsirai pincészet 2008-as 6 puttonyos tokaji aszúja lett.
Megnyílt a Magyar Termékek Fesztiválja
A Kárpátok Kincsei címmel megnyílt a II. Magyar Termékek Fesztiválja csütörtökön Debrecen központjában, a Kossuth téren. A látogatók július 17-től 20-ig ismerkedhetnek a magyar gasztronómiával és a kézműves mesterek termékeivel.
„Természetesen” a Hegyháton
Alsóújlakon, az Őshonos Állatparkban bivalypörkölt főzőverseny színesítette a „Természetesen” a Hegyháton elnevezésű egész napos családi programot, melyet a természetközeli és a hagyományos paraszti életmód jegyében rendeztek vasárnap.