Sokat javult a magyar pálinkák minősége

Sokat javult a magyar pálinkák minősége 

Hatósági mérések alapján óriásit javult a pálinka minősége, amelyhez fontos kutatások is hozzájárultak – derült ki a szakma és a döntéshozók részvételével december elején szervezett konferencián. A Baján, a Városháza dísztermében megtartott tanácskozás a termelés, a fogyasztás kultúrája és a közösségformálás köré épült.
Rossz minőségű pálinkát vontak ki a forgalomból

Rossz minőségű pálinkát vontak ki a forgalomból 

A laboratórium által kiadott eredmény szerint a Szatmári ágyas szilvapálinka minősége nem megfelelő, súlyos íz és illathibája van, ezért a termék visszahívása a "nem megfelelőség" miatt történt.

Horvátországban is hódít a glamping 

Panorámamosogató kilátással az Adriára, a sátor előtt saját terasz fabútorokkal, gyerekeknek élménycentrum – a kempingezés új dimenzióját ismerhette meg munkatársunk a szezon előtt Horvátországban.

BOR, SZÉPSÉG, GOURMET ÉTELEK, EXKLUZÍV MINŐSÉG 

A St. Andrea Wine & Gourmet Bár Budapest egyik legpatinásabb épületében, a belvárosi Eiffel Palace irodaházban talált méltó helyére. Ez az a hely, ahol az épített minőségi környezet találkozik egy borászat minőségi törekvéseivel. Igényes és egyedi módon, kellemes gasztronómiai élményeken keresztül mutatkozik itt be az egri borvidék egyik meghatározó pincészete, az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok.

Új védjegy garantálja a magyar sertéshús kiváló minőségét 

A Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegy garantálja ezentúl, hogy az ezzel a jelzéssel ellátott sertéshúsok és sertéshús készítmények megbízható, felelős magyar gazdaságból származnak, előállításukat rendszeres, szigorú és folyamatos ellenőrzés kísérte, útjuk pedig az élőállattól a vásárlásig nyomon követhető. A KMS védjegy segíti a fogyasztókat abban, hogy átlagon felüli minőségű, hazai terméket választhassanak. Ezt alátámasztja az Ipsos Piac- és Véleménykutató Intézet magyar lakosság körében végzett kutatása, amelyből kiderül, hogy a vásárlók 63%-a bizalommal fordul a minősítő védjegyek felé, vásárlásai során keresi azokat és hajlandó lenne akár 8%-kal is többet fizetni a védjeggyel ellátott termékért. A Kiváló Magyar Sertéshús védjegyet a Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából 2014 márciusától a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács vezeti be.

A végéhez közlekedik a szüret Tokaj-Hegyalján 

A végéhez közeledik a szüret a tokaj-hegyaljai történelmi borvidéken, az idén kiemelkedő a szőlő, illetve az aszú minősége, a térség legnagyobb szőlőfelvásárló és borászati cége, az állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház (TK) Zrt. pedig egyre inkább a minőségre helyezi a hangsúlyt.
Új tanúsítvány a legjobb hazai élelmiszereknek

Új tanúsítvány a legjobb hazai élelmiszereknek 

Jön az Arany Szalag!
Minősítést kapnak az autókölcsönzők is

Minősítést kapnak az autókölcsönzők is 

Az autókölcsönző iparág megítélésének és versenyképességének javítása érdekében egységes minősítési tanúsítvány rendszert dolgozott ki a Magyar Autókölcsönzők Szövetsége (MAKSZ). A szövetség célja, hogy egy speciális kritériumrendszer felállításával növelje az iparág iránti bizalmat.

Jön a pálinka védjegy! 

A kiváló magyar pálinka minőségét ezentúl pálinkavédjegy rendszer is garantálja, amelyet a Pálinka Céh Egyesület kezdeményezésére a Wessling Hungary Kft. a Budapesti Corvinus Egyetemmel közösen dolgozott ki. Bevezetésére az ősszel került sor - tájékoztatta a Wessling Hungary Kft. csütörtökön az MTI-t.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!