BOR, SZÉPSÉG, GOURMET ÉTELEK, EXKLUZÍV MINŐSÉG

A St. Andrea Wine & Gourmet Bár Budapest egyik legpatinásabb épületében, a belvárosi Eiffel Palace irodaházban talált méltó helyére. Ez az a hely, ahol az épített minőségi környezet találkozik egy borászat minőségi törekvéseivel. Igényes és egyedi módon, kellemes gasztronómiai élményeken keresztül mutatkozik itt be az egri borvidék egyik meghatározó pincészete, az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok.

A hangulatosan kialakított tér, valamint az egri borvidék különleges és exkluzív borainak széles választéka megfelelő helyszínné teszik a gourmet bárt borkóstolásokhoz, üzleti ebédekhez, partnermegbeszélésekhez és különleges rendezvényekhez.

Dr. Lőrincz György, a St. Andrea Pincészet birtokigazgatója és borásza hisz abban, hogy az Eiffel Palace és a St. Andrea márkanév tökéletesen kiegészítik egymást, hiszen értékrendjük közös. Mára mindkét név egyet jelent a presztízzsel, a kiváló minőséggel, a múlt tiszteletével, a jelen örömteli ünnepével és a jövőbe tekintéssel.

A dűlők és szőlőkarók ihlette enteriőr, a természet és a föld színeinek megjelenése az étterem designjában, a bútorokon, berendezéseken, kiegészítőkön mind a St. Andrea-érzést szeretnék egy kicsit közelebb hozni Egerszalókról Budapest belvárosába és átadni azokból a gondolatokból, felfogásból, amit Dr. Lőrincz György és családja képvisel.

A St. Andrea Wine & Gourmet Bárban két különterem található , az egyik 12 fő, a másik 20 fő befogadására alkalmas. Ideális helyszín borvacsorák, borkóstolók, céges és magánrendezvények lebonyolítására. A St. Andrea Wine & Gourmet Bar konyhája, a Monarchia területén megtalálható ételek, alapanyagok a világ fűszereivel, gyakran a polgári konyhából inspirálódva némileg „leporolva” készülnek és leginkább „Világra nyitott magyar ízek”-ként jellemezhetőek. Barna Ádám, a St. Andrea Wine & Gourmet Bar séfjének elismerései: Gault Millau Österreich 2015 két sapka, 15 pont és Genusswirt des Jahres Österreich 2013.

A St. Andrea Szőlőbirtok az Egri borvidék hagyományos borainak, az Egri Bikavér és Egri Csillag boroknak megtermelésével foglalkozik. Szeretnék, ha eredeti egri borkaraktereket tudnának megfogalmazni, amelyek semmi mással nem téveszthetőek össze. Nagy adományként kezelik e csodálatos borvidék különlegesen egyedi termőhelyeit – Nagy-Eged hegy, Hangács dűlő, Boldogságos dűlő, stb. –, és különös gondot fordítanak a helyi hangsúllyal rendelkező szőlőfajták – kékfrankos, kadarka, furmint, hárslevelű, olaszrizling – megismerésére. Termelési felfogásukban központi helyen áll az érett gyümölcs. Jelentős erőfeszítéseket tesznek a szőlő organikus termesztését illetően is. A pincében egyszerűen és hagyományos elvek mentén dolgoznak. Gondolkodásuk tudatos, törekvésük tiszta.

KÍNÁLATUNKBÓL:

  • hetente változó 3 fogásos üzleti ebéd
  • szezonális á la carte étlap és „Chef menü” esténként
  • egy 12 és egy 20 fős különterem borkóstolókhoz, borvacsorákhoz
  • NŐ&BOR programok havonta
  • tematikus borvacsorák dr. Lőrincz György vezetésével
  • sommelier-fortélyok Vajda Mihály vezetésével

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.  
Vylyan Pincészet: Feketén-fehéren, nyáron zöldre váltva

Vylyan Pincészet: Feketén-fehéren, nyáron zöldre váltva 

Indul a verjus-szüret a Villány-siklósi-borvidék egyik legjelentősebb, patinás, több mint 30 éves múlttal rendelkező pincészeténél, a Vylyan birtokon.