Egy luxusszálló története a kezdetektől napjainkig

Egy luxusszálló története a kezdetektől napjainkig 

1896-ban nyílt meg Európa legnagyobb szállodájaként a Royal Nagyszálló. A Glück testvérek és társai által megálmodott hotelben öt emeleten 350 szoba volt.
Kiderültek az idei Gundel-díjasok

Kiderültek az idei Gundel-díjasok 

Idén nyolcadik alkalommal adják át a a hazai vendéglátósok topelismerését, a Gundel Károly-díjat. 16 jelölt közül került ki a három győztes: egy encsi testvérpár és egy fővárosi ismert vendéglátós.

Mit kérdezne egy száz évvel ezelőtt élt cukrászmestertől? 

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Mesterségek nyomában sorozata különleges és egyúttal módon idézi fel a múltat.

Kíváncsi milyen lehetett Óbuda a századfordulón? 

Az MKVM a Krúdy-negyed részeként idén is csatlakozik az Ősz a Krúdy-negyedben rendezvény helyszíneihez. Zene, irodalom, kiállítás, vendéglátás, verklimuzsika, fiáker utazás, sakk, újságok, nyugágyak várják a Krúdy-negyedbe látogatókat.

50 éves a Vendéglátóipari Múzeum 

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. A jubileumi programsorozat csúcspontja a szeptember 24-én megrendezésre kerülő múzeumi születésnap.

A Meseautótól a Merkurig 

A hazai gépjármű-kereskedelem történetéről nyílik kiállítás a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban június 4-től. 

Cukrászdinasztiák régen és most 

A Kortárs Cukrászat programsorozat célja olyan hagyományos, többgenerációs családtörténettel rendelkező cukrászdák bemutatása, melyek folyamatosan képesek voltak a megújulásra és magas minőséggel, jó alapanyagokkal, kiváló szakértelemmel a XXI. századdal is lépést tudnak tartani. A rendezvényen ezúttal az érdi Pataki cukrászda és a szombathelyi Mészáros cukrászda cukrászmestereivel beszélgethetett a szakmai közönség.

Jamie Oliver nemzetközi programja Budapesten 

Jamie Oliver Food Revolution Day és ÖKO Egészségnap lesz  május 15-16-án, 10.00-16.00 között a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.

Mindjárt itt a Múzeumok Éjszakája 

Abasártól Zsámbékig 187 vidéki és 106 fővárosi kulturális intézmény összesen 350 helyszínen várja különleges programokkal a 11. Múzeumok éjszakájának látogatóit június 22-én.

Óbudán nyit újra a Vendéglátóipari Múzeum 

Egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor és milyen tárlattal nyitja meg újra kapuit a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (MKVM). 

Költözésben a Vendéglátóipari Múzeum 

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum költözése miatt a kiállítások május 16-ig látogathatóak. Az intézmény azt követően csak a Kultea programokra nyit ki, júniustól pedig zárva tart.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére