Mesesziget Toszkána partjainál, amit csak az olaszok ismernek

Mesesziget Toszkána partjainál, amit csak az olaszok ismernek 

Giglio egy homokos tengerpartokkal, szőlőskertekkel ékes, ritka állatfajokkal büszkélkedő, apró sziget.
Karácsonyfa a tó vizén

Karácsonyfa a tó vizén 

Egy hét van hátra a világ legnagyobb, az olaszországi Trasimeno-tó vizére épülő karácsonyfa világításának felkapcsolásáig. Már javában dolgoznak rajta, hogy a látványosság a karácsonyi ünnepekre hangolja a látogatókat, akik december 8-tól 2024. január 6-ig csodálhatják meg az óriási építményt.
Kiderül, mi állhat a Booking-botrány mögött

Kiderül, mi állhat a Booking-botrány mögött 

Szakértő szerint a riválisok elől eltitkolt hatalmas fejlesztés miatt robbant a bomba, azzal, hogy a szállásportál beleegyezett, hogy 94 millió eurót, azaz csaknem 36 milliárd forintot fizet egy olaszországi áfaper rendezése érdekében.
Rekordárat fizettek egy fehér szarvasgombáért Olaszországban

Rekordárat fizettek egy fehér szarvasgombáért Olaszországban 

Rekordárat, 130 ezer eurót (50 millió forintot) fizetett ki vasárnap egy hongkongi licitáló egy fehér szarvasgombáért az olaszországi Grinzane Cavourban megrendezett hagyományos jótékonysági árverésen, írja az MTI.
Pénteken sztrájk Olaszországban, akadozik mindenütt a közlekedés

Pénteken sztrájk Olaszországban, akadozik mindenütt a közlekedés 

Olaszországban a vasutasok csütörtök este kilenc órakor kezdődő munkabeszüntetésével elindult a szakszervezetek által meghirdetett huszonnégyórás, országos sztrájk, amely a tömegközlekedés mellett az egészségügyet és az oktatást is érinti.    
Non-stop borszökőkút nyílt Olaszországban

Non-stop borszökőkút nyílt Olaszországban 

A kezdeményezést egy helyi borászatnak, a Dora Sarchese-nek és egy önkéntes szervezetnek köszönhetjük.
Így épül a lehetetlen

Így épül a lehetetlen 

Hamarosan bárki megnézheti, hogyan készül az Ausztriát Olaszországgal összekötő rekordalagút: hamarosan vonattal utazhatunk majd át az Alpok 1800 m magas hegyei alatt.
Íme, egy jobb opció a zsúfolt Velence vagy Verona helyett

Íme, egy jobb opció a zsúfolt Velence vagy Verona helyett 

Vicenza, az északkelet-olaszországi tartomány kampányt indított, hogy megismertesse a nagyközönséggel eklektikus kultúráját.
Olaszország déli részén vízhiány és áramszünet okoz gondot

Olaszország déli részén vízhiány és áramszünet okoz gondot 

A legmagasabb fokozatú hőségriadó érvényes Szicíliában, ahol a polgári védelem válságstábot hívott hívott össze hétfőn a 45 Celsius-fok feletti forróság okozta vészhelyzet kezelésére.
Sztrájk szombaton az olaszoknál, a Wizz Air járatait is érinti

Sztrájk szombaton az olaszoknál, a Wizz Air járatait is érinti 

Ezt írták ezzel kapcsolatos, hozzánk eljuttatott közleményükben.

Hőségriadó Olaszországban 

Negyven Celsius-fokos vagy annál is magasabb hőmérséklet várható keddtől Olaszország több városában, ahol az úgynevezett vörös, vagyis a legmagasabb fokozatú riasztást léptették életbe.

Durva csörte az olasz szállodások és a lakáskiadók között 

A törvényjavaslat a piac szabályozására tesz kísérletet: az Airbnb-től a kiadó villákig minden, rövid távú bérbeadást érint, egyelőre úgy tűnik, eltérő mértékben. A hoteltulajdonosok viszont azt szeretnék, hogy minden létesítményre ugyanazok a szabályok vonatkozzanak.

Olaszországban hőségriadót léptettek életbe 

Szardínia szigetén 43 Celsius fokot várnak, és a kánikula egészen a hétvégéig eltart az egész országban az olasz polgári védelem keddi figyelmeztetése szerint.

Kedden sztrájk az olasz reptereken 

Egész napos sztrájkot hirdetett az olaszországi reptereken a földi kiszolgáló személyzet.

Végleg víz alá kerül Velence? 

Velence együtt lélegzik az Adriai-tengerrel, a víz kiszolgálja a város közlekedését, iparát és turizmusát, miközben nettó veszélyforrás a város jövőjére nézve. Az éghajlatváltozás és a tengerszint emelkedése egyre gyakoribb és egyre veszélyesebb áradásokat okoz. Kérdés, mit hoz a jövő?

Vasárnap országos sztrájk az olasz reptereken 

A Wizz Air ennek kapcsán figyelmezteti utasait, hogy fennakadások várhatók.

Esőzések: elmarad a külföldi tömegeket vonzó rendezvény 

Lefújták a Forma-1-es nagydíjat az árvíz miatt Olaszországban. Imolában nem lehetne biztonságosan megrendezni a versenyt - írja az euronews.com.

Olcsóbbak lehetnek az olasz strandok? 

Olaszországban az Európai Bíróság nyomására visszavehetik a strandokat a kiváltságos családoktól - írja az Euronews.

Gondban az olaszországi strandok üzemeltetői 

Olaszországban visszavehetik a népszerű strandok üzemeltetését a kiváltságos családoktól. Erre az Európai Unió Törvényszéke kötelezi Rómát. Az érintettek azonban ellenállnak és a kormányhoz fordultak segítségért, áll az euronews.com tudósításában,

Híddal kötik össze Szicíliát és Olaszországot 

Bemutatta az Olaszországot Szicíliával összekötő híd terveit Matteo Salvini kormányfőhelyettes a külföldi sajtó képviselőinek Rómában kedden, azt hangoztatva, hogy a leghosszabb európai közlekedési folyosó megvalósulásáról van szó Skandinávia és a Földközi-tenger között.

Olaszország, rovarliszt, szabályozás 

Olaszországban az agrártárca, az egészségügyi és a nemzeti termékeket védő minisztérium közös rendeletben szabályozza a rovarlisztet tartalmazó élelmiszerek címkézését és értékesítését, mondta Francesco Lollobrigida mezőgazdasági miniszter.

Ha most Olaszországba készül, még a határ előtt tankoljon! 

Az olaszországi üzemanyag-állomások egy része huszonnégy, mások negyvennyolc órán át zárva tartanak a sztrájk miatt, amelyet a benzinkutak üzemeltetői a kormány energiapolitikájával szemben hirdettek meg.

Időjárási riasztás a szokatlan hideg miatt Olaszországban 

Az umbriai Assisiben, a Szent Ferenc alapította rend közösségi oldalán közölt videót a szerzetesek közötti hógolyózásról hétfőn, miközben az Appenninek térségében egyhetes időjárási riasztást rendeltek el a téli hideg miatt.

Új korszakot nyit a vandalizmus az olasz múzeumokban 

Üveggel kell védeni számtalan műkincset a klímaaktivisták gyakori demonstrációi miatt, és ez a múzeumi belépők árának emelését vonja maga után - közölte Gennaro Sangiuliano olasz kulturális miniszter vasárnap.

Az olasz influenszereknek saját szakszervezetük van 

Az Assoinfluencer nevű szervezet a webes tartalomkészítők jogait védi, igyekszik feltárni a joghézagokat, és azokra megoldást keresni. A jogvédelmen túl az adózásban is igyekeznek segíteni azokat, akik influenszerként adóköteles jövedelemmel rendelkeznek, de teljes jogú munkavállalóknak mégsem ismerik el őket.

Veszélyben a téli szezon Olaszországban 

Több város is csődközeli állapotban van Olaszországban az energiaárak miatt: az önkormányzatok egyre nehezebben tudják fizetni a számláikat. Közben egyre több szálloda és síparadicsom dönt úgy, hogy részben vagy teljesen bezár – számolt be Sárközy Júlia, a közmédia római tudósítója az M1 Híradóban.

A Wizz Air Olaszországban szintet lép 

A légitársaság további bővítést jelent be olaszországi bázisain. A vállalat a fejlesztéseket követően az ország harmadik legnagyobb légitársaságává lép elő. 

Készüljön, hogy vacogni fog az olasz magánszálláshelyeken 

A fűtési szezon késleltetett megkezdése, az otthonok hőmérsékletének csökkentése, valamint a zuhanyozás és a gépi mosás idejének szabályozása szerepel az októbertől tervezett olaszországi gázfogyasztási takarékossági programban, amelyet kedden tettek közzé.

Száz éve eltűnt ókori mozaikegyüttest kapott vissza az olasz kormány 

Az Egyesült Államok egy eltűntnek gondolt ókori mozaik-műemléket juttatott vissza Olaszországnak, a mitológiai témájú műkincset a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei adták át az olasz hatóságok képviselőinek pénteken Rómában.

Rég látott csúcson az olasz turizmus 

Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.

Szardínián nudista szállodákat és túraútvonalakat terveznek 

Bővítené a nudista vendégeknek szóló attrakciókat a sziget: új strandokat is akarnak az eddigi három mellé.

Újabb óriási repedés jött létre a halálos olasz gleccseren 

Kevéssé biztató, hogy a július eleji katasztrófa óta zárva tartó hegycsúcs még instabilabb. 

MTÜ: olaszországi B2B találkozók 

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Olaszországért felelős piacszakértője, Terjék Máté közreműködésével szervezett B2B találkozók első fordulójára 2022. júniusában került sor. Két nap alatt 89 szakmai megbeszéléssel mutatkozott be az olasz piacon a B2B találkozók lebonyolítására fejlesztett új CVENT matchmaking platform.

Olaszországban tarol az omikron 

Öt hónap óta először regisztráltak százezer új koronavírusos fertőzést Olaszországban, ahol a kórházban ápoltak száma is fokozatos emelkedik az omikron-variáns erőteljes terjedése miatt, az olasz egészségügyi minisztérium közlése alapján.

Ha most Nyugat-Európába készül - ezzel számoljon 

Ismét gyorsan terjed a koronavírus Nyugat-Európában. Több országban rég nem látott, és nyáron eddig példátlan esetszámokat jelentenek.

A külügy szerint továbbra sincs magyar áldozata az olasz gleccseromlásnak 

Eltűnt magyar állampolgárt sem jelentettek eddig.

Olaszországban meghosszabbították a maszk használatát 

Továbbra sem oldották fel a maszk használatát a tömegközlekedésben, csütörtöktől ez alól kivételt csak a repülőgépek jelentenek - rendelte el az olasz egészségügyi tárca szerda este.

Felszökött az olasz fagyi ára 

Több mint tizenegy százalékkal drágult a tölcséres fagylalt ára az Istat, olasz statisztikai hivatal szerint, amely a nyári kánikula beköszöntével közölte az egyik legtöbbet fogyasztott olaszországi élelmiszerre vonatkozó adatokat vasárnap.

Nagy könnyítés az Olaszországba tartóknak 

Az olasz egészségügyi minisztérium bejelentette, hogy szerdától megszüntetik azt a kötelezettséget, amely szerint az országba lépőknek igazolniuk kell a koronavírus elleni védettségüket, illetve friss negatív szűrési leletet kell felmutatniuk.

Csalás miatt vizsgálat a Ryanair ellen 

Társadalombiztosítási csalás miatt vizsgálják a Ryanairt Olaszországban.

Olaszországban marad a maszkviselés a légiközlekedésben 

Olaszország repülőterein és az országból induló légi jártakon megmarad a maszkviselési kötelezettség egészen június 15-ig, annak ellenére, hogy az Európai Unió ezt hétfőtől eltörli - jelentette be az olasz egészségügyi minisztérium.

Május végéig még kérhetik az olasz határon a védettségi igazolást 

Május 1-től enyhítenek az olasz előírásokon, a határokon azonban még számíthatnak ellenőrzésre a beutazók a hónap végéig.

Olaszországban májustól enyhítenek 

A tizenkét év feletti olaszok kilencven százaléka legalább két oltásban részesült, s ez lehetővé teszi, hogy május elsejétől Olaszországban is eltöröljék a járványkorlátozásokat, amelyek között talán csak a beltéri maszkhasználat maradhat meg - közölte a római egészségügyi minisztérium szombaton nyilvánosságra hozott adataira hivatkozva a Corriere della Sera című napilap vasárnap.

Olaszországban tovább oldják a korlátozásokat 

Véget ért a 2020 januárjában bevezetett egészségügyi veszélyhelyzet Olaszországban, amelynek megszűnésével már nem kötelező az oltottsági igazolás a tömegközlekedési eszközökön, az üzletekben, hivatalokban és a szállodákban sem péntektől.

Vízipisztollyal fegyverzik fel a vendégeket a velencei szállodák 

Hogy megvédhessék magukat a falánk galambok és sirályok ellen, amelyek agresszívan csapnak le a szabadban reggeliző vagy ebédelő vendégek szendvicseire, pizzáira és más harapnivalóira.

Kétezer eurót kapnak, akik idén Lazióban esküsznek 

Kétezer eurót (740 ezer forintot) kapnak azok a jegyesek, akik idén Róma tartományában, Lazióban házsasodnak össze.

A tésztanagyhatalom olaszokat alapanyaghiány fenyegeti 

Bezárás fenyegeti az olaszországi pékségeket a korábban Ukrajnából és Oroszországból érkezett  búzaszállítmányok megakadása miatt a La Repubblica napilap vasárnapi beszámolója szerint, amely a kenyér és a tészta 30 százalékos drágulását várja.  

Ezek az aktuális beutazási szabályok Olaszországba 

Eltörölték az Európai Unión kívülről érkezőkre mostanáig érvényes karantén-kötelezettséget a keddtől életbe léptetett új enyhítő intézkedések értelmében.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!