Egy hétvégére bezárnak a Feröer-szigetek

Egy hétvégére bezárnak a Feröer-szigetek 

Bár a dán fennhatóság alatt álló Feröer-szigeteket nem fenyegeti a túlzsúfoltság, de a látogatók számának évi 10 százalékos növekedése bizony nyomokat hagy, ezért jövő tavasszal a szigetcsoport egy hétvégére bezár, felújítási munkálatok miatt.

Idén 320 önkéntes fiatal nyújt elsősegélyt 19 balatoni strandon 

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt több mint 320 fiatal önkéntese ad idén elsősegélynyújtó szolgálatot a balatoni főszezonban - hangzott el a szolgálat keddi balatonszárszói sajtótájékoztatóján.
150 önkéntes érkezik külföldről a vizes VB-re

150 önkéntes érkezik külföldről a vizes VB-re 

Összesen 3500 önkéntes lesz jelen a 17. FINA Világbajnokságon és az azt követő Masters Világbajnokságon, több mint 30 területen dolgoznak majd - közölték szombati sajtótájékoztatójukon a szervezők.
Helyi önkéntesek álltak be idegenvezetőnek Franciaországban

Helyi önkéntesek álltak be idegenvezetőnek Franciaországban 

A 2016-os foci-Eb alatt, június 10. és július 10. között Franciaországba utazó turistákat helyi lakosok, ún. greeter idegenvezetők kalauzolják egyedi túrákon.

Magyar önkéntesek munkája Kőrösi Csoma Sándor himalájai szobájában 

Nyáron befejeződhet Kőrösi Csoma Sándor az indiai Zangla egykori királyi palotájában található szobájának felújítása - mondta el az MTI-nek Irimiás Balázs, a Csoma Szobája Alapítvány vezetője, aki arról is beszélt, hogy a projekt keretében magyar önkéntesek építenek iskolát a helyi gyermekek számára.

Budapestet választották konferenciájuk helyszínéül az önkéntesek 

Több mint 10 országból 90 nemzetközi önkéntes részvételével Budapest adott otthont az egyik legjelentősebb európai önkéntesküldő hálózat, a GLEN (Global Education Network of Young Europeans – Fiatal Európaiak Globális Nevelési Hálózata) éves konferenciájának, ahol a fejlődő országokban dolgozó európai önkéntes fiatalok számoltak be tapasztalataikról. A konferencia szervezője és házigazdája a Magyar Önkéntesküldő Alapítvány volt.
Önkéntes turista: állatvédő voltam Vietnámban

Önkéntes turista: állatvédő voltam Vietnámban 

Az ötletet egy barátomtól kaptam: töltsek el néhány hónapot önkéntesként egy fejlődő országban. Még be sem fejeztem az egyetemet, kinek tudnék én segíteni ilyen kevés tapasztalattal? – morfondíroztam magamban éjszakánként. Aztán úgy döntöttem: megpróbálom.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!