Orosz turistáknak tematikus ajánlatok Budapestre

Orosz turistáknak tematikus ajánlatok Budapestre 

Kilenc különböző időtartamú és tematikájú túrát ajánl a Magyarországra utazóknak egy orosz szervező iroda. Alapvetően az Oroszországban élő zsidó származásúakat szólítják meg utazási ajánlataikkal, vette észre egy orosz napilapban megjelent hirdetést társlapunk, az Mfor.hu hírportál.
15 ezer orosz turista rekedt Dominikán

15 ezer orosz turista rekedt Dominikán 

Közel 15 ezer orosz turista rekedt a Dominikai Köztársaságban, miután a Moszkva ellen kivetett utazási korlátozások és a légterek lezárása miatt egyszerűen nem tudnak hogy hazajutni, írja az AFP nyomán a 24.hu.

Orosz karácsonyozók Hévízen: nagy géppel jöttek, de kevesebben 

246 orosz turista érkezett Sármellékre január 2-án a UTair járatával, a Hévíz-Balaton Airporton még korábban nem szállt le ilyen nagy befogadóképességű gép. Bár a Magyarországra érkező orosz turisták száma még mindig csekély, egyes körülmények mégis bizakodásra adnak okot.

Orosz gyógyturisták, irány Magyarország! 

A magyarországi fürdőhelyekre irányuló orosz gyógyturizmus jelentős erősítését szeretné elérni a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) - közölte a tárca gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára szerdán.

Orosz turisztikai szakemberekkel tárgyalt Bierneth Gusztáv 

Az orosz utazó számára az élmény mellett kiemelten fontos a biztonság is, amelyet Magyarország biztosítani tud - hangsúlyozta Bienerth Gusztáv turisztikai kormánybiztos a Moszkvában szerdán megnyílt Otdih (Pihenés) 22. Oroszországi Nemzetközi Turisztikai Fórumon.
Kitalálja, az oroszok hány százalékának nincs útlevele?

Kitalálja, az oroszok hány százalékának nincs útlevele? 

A meglepő adat a moszkvai független Levada közvélemény-kutató központ felméréséből derült ki.
Elárasztották Tunéziát az orosz utazási irodások

Elárasztották Tunéziát az orosz utazási irodások 

Több mint négyszáz orosz utazási irodásnak szervezett tanulmányutat Tunézia, sőt, egy közvetlen járat indítását is bejelentették Moszkva és Djerba között.

Visszatérhetnek az orosz turisták Egyiptomba 

Oroszország és Egyiptom megállapodott, hogy a lehető legrövidebb idő alatt helyreállítja a két ország közötti légi közlekedést, azzal a feltétellel, ha az orosz állampolgárok számára szavatolni fogják a legmagasabb biztonsági előírások betartását - jelentette ki szerdán Moszkvában Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, miután fogadta egyiptomi kollégáját, Számeh Sukrit.
Elárasztják az oroszok és a németek idén Bulgáriát

Elárasztják az oroszok és a németek idén Bulgáriát 

Bulgáriában az oroszok számára csökkenteni tervezik a vízumdíjat – a 16 év alattiak számára ingyenessé tennék –, a németek pedig a biztonsági aggályok miatt mennek Bulgáriába, Spanyolországba és Görögországba.

Tizenötezer orosz vendégéjszakát hozhat Hévíznek az új repülőjárat 

Tizenötezer új orosz vendégéjszakát jelenthet Hévízen, hogy júliustól Moszkva és a sármelléki Hévíz-Balaton Airport között új, 126 férőhelyes járat indul. Kezdetben 18 járattal számolnak - ezt Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója csütörtökön az Utazás 2016 kiállításon megtartott sajtótájékoztatón jelentette be.

Visszautasítják a románok a „Tengerpart az oroszoknak” akciót 

Oroszokat kecsegtetett szuperolcsó tengerparti nyaralással az egyik romániai, államilag támogatott turisztikai szerv, amelyet a helyi szállodások egyáltalán nem néznek jó szemmel.

Az oroszok újra Sármelléken vannak 

Az orosz karácsonyi iskolai szünet végéig – január 10-ig – öt repülőjáratpár köti össze a moszkvai és a sármelléki repülőteret, hogy közel ezer turistát hozzanak a hévízi szállodákba.

Hévíz is profitálni szeretne az orosz utazási szokások változásából 

Tavaly nyár vége óta jelentősen csökkent a hazákba érkező orosz turisták száma. A legutóbbi egyiptomi és törökországi események hatására elképzelhető, hogy újra népszerű lesz Magyarország az orosz utazók körében. 

Hévíz régen és ma: ünnepel a 220 éves gyógyfürdő 

Idén 220 éve, hogy Gróf I. Festetics György (1755-1819) megépíttette az első fürdőépületet a Hévízi-tó felett. Az évforduló kapcsán a Hévíz TDM Egyesület és a Hévízgyógyfürdő Szent András Reumakórház és Hotel Spa Hévíz****/*** közös rendezvényekkel várja vendégeit.

Kevesebb orosz turista érkezik Sármellékre 

Mind 2014-hez, mind 2013-hoz képest kevesebb orosz turista száll le a sármelléki repülőtéren, ami a hévízi vendégéjszakák számában is megmutatkozik.

Az oroszok helyett a kínaiak mennek Bécsbe 

Várhatóan több kínai és kevesebb orosz turista keresi fel a nyári hónapokban az osztrák fővárost, míg összességében növekszik a Bécsbe látogatók száma – derül ki a Schloss Schönbrunn Kultur- Betriebsgesellschaft (SKB) megbízásából készített, pénteken kiadott jelentésből.

Az oroszok helyett a brit és amerikai turisták száma nő hazánkban 

Más piacok jól kompenzálják az orosz vendégforgalom visszaesését a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára, Ruszinkó Ádám szerint, aki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn közzétett adatait kommentálta a kereskedelmi szálláshelyek forgalmáról az M1-en.

Orosz turisták: új piacok után nézhetünk? 

Az Utazás kiállításon tartott sajtótájékoztatón Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese egy európai kutatást elemezve beszélt az orosz kiutazó turizmus várható alakulásáról, majd a Hévízzel való együttműködésről is szó esett.

Magyar, orosz, német: ők taroltak tavaly Hévízen 

A korábbi évhez képest minimális csökkenés mellett, létszámban és vendégéjszakákban is az orosz vendégek voltak a legtöbben a külföldiek közül Hévízen 2014-ben, ahol összességében csaknem 1,1 millió vendégéjszakát regisztráltak tavaly - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a város polgármestere.

Csökkent az Európába utazó orosz turisták száma 

Tavaly 25-30 százalékkal csökkent az Európába utazó orosz turisták száma, Magyarországra azonban többen jöttek - nyilatkozta az orosz utazási irodák szövetségének (ATOR) ügyvezető igazgatója.

Kampányolna Ausztria az orosz turisták kiesése miatt 

Több szállásfoglalást és kevesebb orosz vendéget regisztráltak a téli turisztikai szezon kezdetén Ausztriában.

Mi lesz a francia Riviérával a gazdag oroszok nélkül? 

Az orosz-ukrán konfliktus a két legnépszerűbb dél-franciaországi üdülővárosban is érezteti hatását. Pedig a vagyonos oroszok jelentős összegeket költenek, akárhova mennek.

Jóval kevesebb orosz utazik idén külföldre 

A 2009-es gazdasági világválság óta először csökkent a külföldre utazó orosz állampolgárok száma: az egy évvel korábbihoz képest az idei év első felében 9 százalékkal 21,6 millióra csökkent a kiutazások száma, a turistáké azonban csak 3 százalékkal mérséklődött,  8,3 millióra.

Orosz modell neveli illemre honfitársait Olaszországban 

Hogyan viselkedjünk az olasz tengerparton? - erről forgattak reklámfilmet Toszkánában az itt nyaraló orosz turisták számára, akik az olaszok szerint jómódúak, de nem ismerik a jó modort.

Magyar fürdővárosok mutatkoztak be Moszkvában 

2014. május 20-án Moszkvában, Magyarország nagykövetségén turisztikai prezentációt tartottak, amelyen Kelet-Magyarország fürdővárosai is bemutatták kínálatukat.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!