Ezek a ferences szerzetesek kedvencei

Ezek a ferences szerzetesek kedvencei 

A ferencesek ihlette leves, főétel és desszert csak decemberben szerepel a menüsoron, viszont a Szerzetesek titka nevű palóc fogás, amely a Geofood védjegyet is megkapta, az ünnepek után is fennmarad az étlapon.
Kiveszőben a palóc kultúra

Kiveszőben a palóc kultúra 

A palóc kultúra jelene és jövője címmel rendeznek konferenciát szombaton a Nógrád megyei Balassagyarmaton; Kovács László, az eseményt szervező Tar Lőrinc Baráti Kör Közhasznú Egyesület elnöke elmondta: a konferencia célja a palócság összetartozásának szolgálata, a palóc értékek megismertetése.
125 éves a palócok balassagyarmati kincsestára

125 éves a palócok balassagyarmati kincsestára 

Idén 125 éve, hogy Balassagyarmaton megnyílt Nógrád megye első múzeuma, a Palóc Múzeum. Az intézmény – amelyet Nagy Iván akadémikus-történész alapított – ma is az Ipoly-parti város egyik legnagyobb és legfontosabb turisztikai látványossága.

„Nógrádikumokat” gyártó üzemeket hoztak létre Érsekvadkerten 

Helyi ételkülönlegességeket, palóc linzert és nagygöncöt gyártó üzemeket hozott létre európai uniós támogatásból, összesen százmillió forintból két szociális szövetkezet Érsekvadkerten; a nyugat-nógrádi községben összesen 22 hátrányos helyzetű munkavállaló dolgozik - erről a szövetkezetek tájékoztatták az MTI-t.
Hétvégén ellepik a turisták Kisterenyét

Hétvégén ellepik a turisták Kisterenyét 

A mostani hétvégén – augusztus 7-9 között – bizonyára sokan Kisterenyére látogatnak majd. A nógrádi városban rendezik ugyanis a III. Palóc Világtalálkozót. A felújított, nagy múltú Gyürky-Solymossy kastélyban és annak őshonos fákkal teli parkjában tartják a parádés összejövetelt, amelyre több ezer vendéget várnak. 
Programokkal ünneplik a száz éves Palóc Múzeumot

Programokkal ünneplik a száz éves Palóc Múzeumot 

Szakmai előadásokkal és hangversennyel emlékeznek a Magyar Nemzeti Múzeum Palóc Múzeuma száz évvel ezelőtti megépítésére pénteken a balassagyarmati intézményben.
All inclusive ajánlattal vár Hollókő

All inclusive ajánlattal vár Hollókő 

Kétmilliárdos fejlesztés nyitóünnepét is tartják április 4-6. között a „Palóc Mekkában”.

Vett már részt óriási palóc párnacsatán? Most megteheti! 

Falunapként indult, aztán az elmúlt évek során országos jelentőségű eseménnyé fejlődött a mátraderecskei palóc párnafesztivál. A hétvégén újra megtartják ezt a jeles rendezvényt.
Haluskával, dedellével veszik be Gyöngyöst a palócok

Haluskával, dedellével veszik be Gyöngyöst a palócok 

A Mátra kapuja, a történelmi borvidék központja, Gyöngyös lesz a színhelye augusztus 8-10. között a II. Palóc Világtalálkozónak.
A turizmus lehet a kitörési pont a palóc gyöngyszemben

A turizmus lehet a kitörési pont a palóc gyöngyszemben 

Mikófalva jövője a turizmus fejlesztésére épülhet – mondta a Turizmus Online-nak Kelemen Károly, a falu polgármestere.

Palóc piac Ipolytarnócon 

Augusztus 11-én ismét vásárnap lesz az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területen; nógrádi termelők és kézművesek kínálják majd portékáikat. 

"Kortárs" palóc tájház nyílt Gyöngyösön 

Kortárs hagyományőrző művészeknek otthont adó palóc tájház nyílt Gyöngyösön.

Turisztikai programmá alakított palóc hagyományok 

2008-hoz képest az idei tavaszig megduplázódott a Palóc Út Kulturális Turisztikai Klaszter Egyesület tagjainak száma, tájékoztatta a Turizmus Online-t  Bózvári József, elnök. Az önkormányzatokat, vállalkozásokat, egyesületeket, magánszemélyeket tömörítő civil szervezet jelenleg több mint 120 taggal tevékenykedik.

Élő falu, viruló ötletek 

2013 Hollókő számára több szempontból is fontos esztendő. A település a 25. évfordulóját ünnepli annak, hogy az UNESCO Világörökség Bizottsága Budapest mellett elsőként vette fel a világörökségi listára. 2013 a megújulás éve Hollókőn: az ékszerdoboz-falu nagy dobásra készül.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!