Űrkabin landolt a RepTárban

Űrkabin landolt a RepTárban 

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum 2024-ben is különleges programokkal várja a családokat, baráti társaságokat, kirándulókat és a repülés szerelmeseit.
Hétvégén jön a harmadik RepTár Drone Day

Hétvégén jön a harmadik RepTár Drone Day 

Ez a nap a drónokról, a repülésről és az innovációról szól.
Piknikezz a repülőgépek árnyékában!

Piknikezz a repülőgépek árnyékában! 

A szolnoki RepTár 6. születésnapja alkalmából megannyi élmény várja az érdeklődőket.
Drónok napja Szolnokon

Drónok napja Szolnokon 

A RepTár Drone Day idén második alkalommal, augusztus 6-án kerül megrendezésre. Ez a nap a drónokról, a repülésről és az innovációról szól.
Világsztár a szolnoki RepTárban

Világsztár a szolnoki RepTárban 

Matt Bianco ad élő koncertet július 9-én.
Új könyv a repülés szerelmeseinek

Új könyv a repülés szerelmeseinek 

Mónus Ferenc írta, "Aztán mégis pilóta lettem" címmel.

Újabb géppel bővül a szolnoki RepTár flottája 

Újabb repülőgéppel, az úgynevezett "Tevével" bővül a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum flottája; a Li-2T 301-es oldalszámú gép péntektől tekinthető meg a múzeum udvarán, a spotter torony mellett - közölte a RepTár közleményben az MTI-vel.
Múzeumok Éjszakája a szolnoki RepTárban

Múzeumok Éjszakája a szolnoki RepTárban 

Június 26-án 10 órától éjfélig várják a látogatókat zseblámpás tárlatvezetésekkel, előadásokkal, repülőgép és helikopter beülési lehetőségével.
Marad az igazgató a RepTárban

Marad az igazgató a RepTárban 

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum vezetői tisztségére Kovács Ákost újabb 5 évre nevezte ki Szalay Ferenc, Szolnok város polgármestere
Múzeum Éjszakája: a RepTárban

Múzeum Éjszakája: a RepTárban 

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum június 27-én hosszított nyitvatartással, egy egész éjszakás programmal, zseblámpás tárlatvezetéssel és szabadtéri mozival várja látogatóit.

Megérkezett „Csőrike II”-és a „Szarvastehén” 

Nyugat-Európában több évtizedes múltra tekint vissza a helikopterek és a merev szárnyas repülőgépek egyedi díszítése, de hazánkban csak a rendszerváltást követően vált lehetővé a légierőben rendszeresített típusok különleges festése. A RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban immár három ilyen gép látható.

Mire nem jó egy rekordalacsony vízállás? 

2018. október 25-én újabb II. világháborús roncs került elő a Dunából a folyó rekord alacsony vízállása miatt. A B-17-es roncsának megmentésénél ismét a Magyar Roncskutató Egyesület és az MH. 86. Szolnok Helikopter Bázis tagjai működtek közre. A művelet után a repülőgép maradványait a RepTárba szállították, ahol 2018. október 26-tól tekinthetik meg a látogatók - tudtuk meg hétfőn a repüléstörténeti intézménytől.

Tárbővítés Szolnokon 

A szolnoki Szóljon.hu portál számolt be arról, hogy a térség egyik legfontosabb idegenforgalmi attrakciója, a RepTár bővítésnek néz elébe.

Csőrike megérkezett Szolnokra 

„Csőrike“, a Mi-24-es harcihelikopter, két kísőrőjével a Mi-8P és egy Mi-9-es többcélú szállítóhelikopterrel együtt érkezett kedden hajnalban a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumba. 

Még egy argentin vadászpilóta is kíváncsi volt az új magyar múzeumra 

A szolnoki RepTár alig egy hónappal a megnyitása után már tízezredik látogatóját köszöntötte, november harmincadikáig pedig több mint húszezren keresték fel.

Szárnyal a szolnoki RepTár 

Alig több mint egy hónappal az átadást követően tízezredik látogatóját fogadta a RepTár.

Mit keresnek szovjet vadászgépek az ország legrégebbi vasútállomásán? 

Azok a férfiak, akik gyerekkorukban pilótának készültek, és azok az asszonyok, akik lánykorukban éppen egy ilyen pilótáról álmodtak, biztosan nagyra értékelik majd a szolnoki RepTár kollekcióját. A különleges kiállítás azonban nemcsak nekik szól, hanem bárkinek, akit kicsit is érdekel a repülés, azon belül a katonai repülés világa. Sőt valószínűleg még azok is élvezni fogják ezt a kiállítást, akik életükben nem utaztak repülővel és ezt nem is tervezik.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére