Ro_étterem cikkek
A magyar csúcséttermek bárhol megállnák a helyüket a világban
A Volkswagen-Dining Guide TOP 100 2018 Étteremkalauz februárban jelenik meg, a tesztelések most zárultak le. Hazánk legrégebbi és legmértékadóbb regionális étteremkalauzának összeállításakor nemzetközi szaktekintélyekre támaszkodtanak: Enrico Cerea, a három Michelin csillagos Da Vittorio séfje az olasz Michelin Guide korábbi igazgatójával, Fausto Arrighivel tesztelte Budapest topéttermeit. Február 19-én kiderül, hogy a két nemzetközi szaktekintély szerint melyek Magyarország legjobbjai.
Gasztronómiai Versenyfelhívás és Szakmai Konferencia a GKRTE által
A Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) és a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara (BGE-KVIK) 2017. december 07-én, csütörtökön Budapesten Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyt szervez.
Hanami, cseresznyevirágzás, Rickshaw
Április 5-9 között a Corinthia Hotel-beli Rickshaw étterem a távol-keleti csúcsgasztronómiát kedvelő vendégeket várja hanami programjával. A cseresznyevirágzás, azaz a hanami a japán kultúra egyik legjelentősebb és legközismertebb ünnepe, ilyenkor a családok együtt vannak, és közösen fogyasztanak el finomságokat.
Kőrözöttes kifli kikötő átadóval fűszerezve
Mi köze a jó öreg körözöttes kiflinek egy vadonatúj, most átadott, korszerű hajókikötőhöz a Balaton északi partján? Mindjárt kiderül...
Dining Guide díjkiosztó: tarolt az Onyx
Az idén immár 12 éves Dining Guide tíz éve kezdett el sorrendet felállítani, és pontozni a hazai éttermek teljesítményét – amivel (akkoriban) alaposan felkavarta a hazai vendéglátás langyos állóvizét. Igaz, azóta már sok víz lefolyt a Dunán, de a Dining Guide csapata – alaposan megváltozott összetétellel – továbbra is áll a vártán, lelkesen járja az országot, eszik, pontoz és figyel.