Ennek eredményeként született meg idei listájuk, amelyet ünnepélyes keretek közt mutattak be február szökőnapján – 29-én este – a Larus rendezvényközpontban.
Mint a kalauz felelős kiadója, Herczeg Zoltán a rendezvényen elmondta, ez alkalommal néhány vadonatúj díjat is létrehoztak. Köztük például kiosztottak három termelői díjat –egy észak-magyarországi sajtmesternek, Sándor Tamásnak, valamint Balogh Nagy Erzsébet juhtenyésztőnek és Szabó Tamás gyógyfűgyűjtőnek -, valamint nagyon beerősítettek street food téren is – az idei kalauz jelentős része e területtel foglalkozik.
Elsősorban persze továbbra is a hazai Top 100 lista szerepel benne, a kalauz (anoním) bírálói szerint, de mint az idei zsűri elnöke, a két Michelin-csillagos séf, Nicola Portinari elmondta, elsősorban most a magyar tradíciót, a minőséget, a regionális alapanyag használatot, valamint a harmóniát pontozták.
A különdíjhegyek között többek közt átadták az Év legjobb street food helyét (PolaPola), az Év legígéretesebb étterme címét (Émile), az Év ifjú séftehetsége címet (Fehér Gábor), az Év séfje pedig a Costes konyhafőnöke,
Végezetül álljon itt az a 10-es lista, amire mindenki a legjobban kíváncsi – Top 10 a Dining Guide szerint (ábécé sorrendben):
Alabárdos
Arany Kaviár
Bábel
Borkonyha
Costes
Costes Downtown
Émile
Mák Bisztró
Onyx
Szalon
Az idei év abszolút győztese az Onyx lett.