A topétteremben a megszokott távol-keleti ételek mellett most sokféle japán fogást készítenek a konyhán, és a vendég előtt, a vendégtérben.
A hanami különben virágnézést jelent. A március vége és május eleje közötti időszak a piknikek szezonja, amikor a cseresznye és a japán szilva virágzásában gyönyörködnek a japánok és a hozzájuk látogató turisták, akik a szabadban költik el ebédjüket vagy vacsorájukat. A kezdetekkor a hanami a pompázatos fák meditatív szemléléséről szólt, ma már Japán-szerte, egy hónapon át tartó, igazi népünnepély és turistalátványosság. Erről a szokásról emlékeznek most meg hétvégéig a Rickshaw étteremben, ahol a pazar fogásokat lampionok fényénél koto zenét hallgatva, kimonó kiállítás díszletei között, maszkokban és korhű képekben gyönyörködve élvezhetik a vendégek.
Az à la carte menü mellett most olyan különlegességeket kóstolhatnak, mint: Hanami Rickshaw tál yakitori csirkenyárssal, libamájas gyoza gombóccal, sült Szent Jakab kagylóval és yuzu mártással, tonhal tataki szeletekkel, Yakiniku szósszal és zöld szójababbal Rickshaw rahmen leves chashu sertéssel, zöldségekkel és tésztával Katsudon donburi tojással, zöldségekkel és zöldhagymával vagy Grillezett lazacfilé Teriyaki mártással, shimeji gombával, lótuszgyökérrel és jázmin rizzsel Zöldteával ízesített fagylalt, -madeleine és -crème brûlee.
A négyfogásos menü vasárnapig várja a japán gasztronómia híveit.
Forrás: Vendég & Hotel