Hanami, cseresznyevirágzás, Rickshaw

Április 5-9 között a Corinthia Hotel-beli Rickshaw étterem a távol-keleti csúcsgasztronómiát kedvelő vendégeket várja hanami programjával. A cseresznyevirágzás, azaz a hanami a japán kultúra egyik legjelentősebb és legközismertebb ünnepe, ilyenkor a családok együtt vannak, és közösen fogyasztanak el finomságokat.

A topétteremben a megszokott távol-keleti ételek mellett most sokféle japán fogást készítenek a konyhán, és a vendég előtt, a vendégtérben.

A hanami különben virágnézést jelent. A március vége és május eleje közötti időszak a piknikek szezonja, amikor a cseresznye és a japán szilva virágzásában gyönyörködnek a japánok és a hozzájuk látogató turisták, akik a szabadban költik el ebédjüket vagy vacsorájukat. A kezdetekkor a hanami a pompázatos fák meditatív szemléléséről szólt, ma már  Japán-szerte, egy hónapon át tartó, igazi népünnepély és turistalátványosság. Erről a szokásról emlékeznek most meg hétvégéig a Rickshaw étteremben, ahol a pazar fogásokat lampionok fényénél koto zenét hallgatva, kimonó kiállítás díszletei között, maszkokban és korhű képekben gyönyörködve élvezhetik a vendégek.

Az à la carte menü mellett most olyan különlegességeket kóstolhatnak, mint: Hanami Rickshaw tál yakitori csirkenyárssal, libamájas gyoza gombóccal, sült Szent Jakab kagylóval és yuzu mártással, tonhal tataki szeletekkel, Yakiniku szósszal és zöld szójababbal  Rickshaw rahmen leves chashu sertéssel, zöldségekkel és tésztával  Katsudon donburi tojással, zöldségekkel és zöldhagymával vagy Grillezett lazacfilé Teriyaki mártással, shimeji gombával, lótuszgyökérrel és jázmin rizzsel  Zöldteával ízesített fagylalt, -madeleine és -crème brûlee.

A négyfogásos menü vasárnapig várja a japán gasztronómia híveit.

 

Forrás: Vendég & Hotel


Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.