Hanami, cseresznyevirágzás, Rickshaw

Április 5-9 között a Corinthia Hotel-beli Rickshaw étterem a távol-keleti csúcsgasztronómiát kedvelő vendégeket várja hanami programjával. A cseresznyevirágzás, azaz a hanami a japán kultúra egyik legjelentősebb és legközismertebb ünnepe, ilyenkor a családok együtt vannak, és közösen fogyasztanak el finomságokat.

A topétteremben a megszokott távol-keleti ételek mellett most sokféle japán fogást készítenek a konyhán, és a vendég előtt, a vendégtérben.

A hanami különben virágnézést jelent. A március vége és május eleje közötti időszak a piknikek szezonja, amikor a cseresznye és a japán szilva virágzásában gyönyörködnek a japánok és a hozzájuk látogató turisták, akik a szabadban költik el ebédjüket vagy vacsorájukat. A kezdetekkor a hanami a pompázatos fák meditatív szemléléséről szólt, ma már  Japán-szerte, egy hónapon át tartó, igazi népünnepély és turistalátványosság. Erről a szokásról emlékeznek most meg hétvégéig a Rickshaw étteremben, ahol a pazar fogásokat lampionok fényénél koto zenét hallgatva, kimonó kiállítás díszletei között, maszkokban és korhű képekben gyönyörködve élvezhetik a vendégek.

Az à la carte menü mellett most olyan különlegességeket kóstolhatnak, mint: Hanami Rickshaw tál yakitori csirkenyárssal, libamájas gyoza gombóccal, sült Szent Jakab kagylóval és yuzu mártással, tonhal tataki szeletekkel, Yakiniku szósszal és zöld szójababbal  Rickshaw rahmen leves chashu sertéssel, zöldségekkel és tésztával  Katsudon donburi tojással, zöldségekkel és zöldhagymával vagy Grillezett lazacfilé Teriyaki mártással, shimeji gombával, lótuszgyökérrel és jázmin rizzsel  Zöldteával ízesített fagylalt, -madeleine és -crème brûlee.

A négyfogásos menü vasárnapig várja a japán gasztronómia híveit.

 

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.