Rogán Antal és a turizmusirányítás 

— derül ki, egy a Mandiner.hu portál számára Gulyás Gergellyel készített interjúból.

Megtudtuk, kik a kormány - idegenforgalmi - partnerei 

Országot márkázni gyűlt össze az apparátus és a szakma Budapesten, az Akvárium Klubban kedden, ahol a hetek óta mindenkit foglalkoztató turizmusirányítás átszervezéséről kézzelfoghatót továbbra sem tudott meg senki az ezúttal megnyitóját megtartó Rogán Antaltól, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterétől.

Budapest Turizmusa 2020: a nem megtartott előadások konferenciája 

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Krisztina körúti központjában, az Idegenvezetői Világnap rendezvénysorozat alkalmából megrendezett konferenciára annyian érkeztek, hogy egyszerre két szinten, három teremben fértek csak el. Sokan távoztak csalódottan.

TIMEA és a kérők 

Drasztikusan átalakulhat a turizmusirányítás eddigi rendszere, amennyiben megvalósul az a kiszivárgott tervezet, amely egy állami csúcsszerv létrehozását tűzte ki célul.

Szó sincs a turizmus államosításáról 

A kormány turizmussal kapcsolatos elképzeléseiről tájékoztatott Rogán Antal egy zártkörű háttérbeszélgetésen. Szerinte államosításról nincs szó, az új állami cég az irányokat szabná meg és a fejlesztéseket hangolná össze – számolt be az eseményről a vs.hu

Rogán Antal bemutatja a megújult belvárost 

Hatperces videót töltött fel közösségi oldalára az V. kerület polgármestere, amelyen a Ferenciek tere közlekedési változásait mutatja be - élőben. 

Rikkancsszobrot állított a Belváros 

Múlt hét csütörtökön egy 100 éves szobrászművész, Szőke Lajos által kigondolt bronzszobrot avatott az 5. Kerületi Önkormányzat. A rikkancsfiút ábrázoló szobor érdekessége, hogy Blikket tart a kezében, mégsem reklámról van szó.

A BKV-nál is felmerülhet a tiltott állami támogatás problémája 

A parlament és a főváros gazdasági bizottságának fideszes elnöke szerint idén a BKV esetében is felmerülhet a tiltott állami támogatás problémája, csakúgy, mint a közelmúltban a Malév esetében.
Megnyílt az adventi vásár a Bazilikánál

Megnyílt az adventi vásár a Bazilikánál 

Megnyílt az adventi vásár vasárnap a Szent István Bazilika előtt Budapesten, az első adventi gyertyát Erdő Péter bíboros gyújtotta meg.
Egységes 4%-os IFA a fővárosban

Egységes 4%-os IFA a fővárosban 

Egységesítik az idegenforgalmi adó kivetési gyakorlatát a budapesti kerületek és a főváros, ennek alapja a 4 százalékos adómérték lesz - jelentette be Rogán Antal (Fidesz-KDNP) V. kerületi polgármester szerdán, miután az érintett önkormányzatok egyeztettek a kérdésben.

A fővárosban a kerületek vetik ki az idegenforgalmi adót 

Ezentúl nem a főváros, hanem a kerületek szedik be az idegenforgalmi adót, hacsak a kerület az ellenkezőjéhez beleegyezését nem adja. Munkatársunktól

A belváros a zakózsebben 

Angol nyelvű belvárosi kalauzt állított össze Budapest Lipótváros-Belváros önkormányzata az Európai Unió soros magyar elnöksége alkalmából Magyarországra érkező küldöttségeknek.

Kemény új év előtt a belvárosi szállodák 

A Népszabadság információi szerint az V. kerület valószínűleg drasztikus építményadó-emelésse sújtja az V. kerületi szállodákat, ráadásul januártól saját kézbe veszi az idegenforgalmi adó kivetését is.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!