Sajtok cikkek
Árzuhanás előtt a tej, a vaj és a különböző sajttermékek
Az uniós tendencia miatt, hallhattuk a jó hírt a legfrissebb híradásban.
Sajtbíráló képzést indít a NAK
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács támogatásával, a Magyar Sajtkészítők Egyesülete szervezésében sajtbírálói képzést indít. A tanfolyamon részt vevő leendő sajtbírálók a sajtkészítők, a kereskedők, az éttermek munkáját egyaránt segíteni fogják a jövőben, de a szervezetek tervei között regionális sajtverseny megrendezése is szerepel.
Megválasztották az ország legjobb sajtjait
Hetedik alkalommal szervezte meg a Magyar Sajtkészítők Egyesülete a Sajtmustrát, ahol szakmai zsűri döntött az ország legjobb sajtkészítményeiről. A magyar sajtok legnagyobb seregszemléjén három kategóriában kerültek kiválasztásra a legjobb minőségű sajtok. A termékeket október 12-én és 13 -án Budafokon lehetett megkóstolni.
Megkezdődött a sajtbírálói képzés
Sajtbírálói képzés vette kezdetét a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) valamint a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács támogatásával, a Magyar Sajtkészítők Egyesülete szervezésében. A tanfolyamon résztvevő 25 leendő sajtbíráló a sajtkészítők, a kereskedők, az éttermek munkáját egyaránt segíti a jövőben, figyelemmel a fogyasztók érdekeire és minőségi kiszolgálására.
Vajon a zenére érlelt sajt finomabb?
Éppen ezt a kérdést igyekszik megválaszolni egy emmentáli ementálikészítő.
Csokis sajt? Ilyen még nem volt!
Ausztráliában csokoládélikőrben érlelt kékpenészes sajtot dobnak a piacra, amely valószínűleg finomabb annál, mint amilyennek hangzik.
Magyar és olasz Magyarország kedvenc sajtja
Meglepő eredménnyel zárult a IV. Nemzetek Sajtversenye, hiszen egyszerre két győztest is avathattunk: a magyar és az olasz sajtkülönlegesség holtversenyben aratott sikert a közönség körében.