Csokis sajt? Ilyen még nem volt!

Ausztráliában csokoládélikőrben érlelt kékpenészes sajtot dobnak a piacra, amely valószínűleg finomabb annál, mint amilyennek hangzik.

A csokoládé és a sajt világszerte a legkedveltebb élelmiszerek közé tartozik. Bár külön-külön ízletesek, nem gyakran halljuk, hogy valahol egymással elegyítették volna őket. Egy melbourne-i sajtkereskedés, a Curds and Whey elhatározta, hogy csokis sajtot dob piacra a világhírű Queen Victoria Markets nevű vásárcsarnokban.

Hogy még pontosabbak legyünk, csokoládé likőrben érlelt, kakaóporba bugyolált, csoki darabkákkal díszített kéksajtról beszélünk.


Az Olaszországból importált specialitás először teszi tiszteletét a legkisebb kontinensen (Ausztráliában). A vásárlók megosztottak: míg egyesek teljesen begerjednek a csokis sajttól, mások berzenkednek tőle. A Curds and Whey a sajtról kiposztolt egy képet az Instagram oldalán, mely mellé egy bejegyzést is odabiggyesztettek.

„Megérkezett a Choco 21 sajt! Ezen kéksajt minden egyes lágy és finom korongját Choco 21 Liqueur likőrben érlelték, kakaóval bedörzsölték és csokoládédarabokkal kidíszítették” – számol be izgatottan a szöveg.


Ugyan szokatlanul hangzik, nem ez az első eset, hogy valahol csokoládés sajt keletkezett.

Az amerikai, Trader Joe’s nevű üzletláncnál például már akár csokoládéval tűzdelt cheddar sajtot is be lehet szerezni, Franciaországban pedig a camembert-csokoládé párosítás tetemes népszerűségnek örvend.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.