Csokis sajt? Ilyen még nem volt!

Ausztráliában csokoládélikőrben érlelt kékpenészes sajtot dobnak a piacra, amely valószínűleg finomabb annál, mint amilyennek hangzik.

A csokoládé és a sajt világszerte a legkedveltebb élelmiszerek közé tartozik. Bár külön-külön ízletesek, nem gyakran halljuk, hogy valahol egymással elegyítették volna őket. Egy melbourne-i sajtkereskedés, a Curds and Whey elhatározta, hogy csokis sajtot dob piacra a világhírű Queen Victoria Markets nevű vásárcsarnokban.

Hogy még pontosabbak legyünk, csokoládé likőrben érlelt, kakaóporba bugyolált, csoki darabkákkal díszített kéksajtról beszélünk.


Az Olaszországból importált specialitás először teszi tiszteletét a legkisebb kontinensen (Ausztráliában). A vásárlók megosztottak: míg egyesek teljesen begerjednek a csokis sajttól, mások berzenkednek tőle. A Curds and Whey a sajtról kiposztolt egy képet az Instagram oldalán, mely mellé egy bejegyzést is odabiggyesztettek.

„Megérkezett a Choco 21 sajt! Ezen kéksajt minden egyes lágy és finom korongját Choco 21 Liqueur likőrben érlelték, kakaóval bedörzsölték és csokoládédarabokkal kidíszítették” – számol be izgatottan a szöveg.


Ugyan szokatlanul hangzik, nem ez az első eset, hogy valahol csokoládés sajt keletkezett.

Az amerikai, Trader Joe’s nevű üzletláncnál például már akár csokoládéval tűzdelt cheddar sajtot is be lehet szerezni, Franciaországban pedig a camembert-csokoládé párosítás tetemes népszerűségnek örvend.


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.