Csokis sajt? Ilyen még nem volt!

Ausztráliában csokoládélikőrben érlelt kékpenészes sajtot dobnak a piacra, amely valószínűleg finomabb annál, mint amilyennek hangzik.

A csokoládé és a sajt világszerte a legkedveltebb élelmiszerek közé tartozik. Bár külön-külön ízletesek, nem gyakran halljuk, hogy valahol egymással elegyítették volna őket. Egy melbourne-i sajtkereskedés, a Curds and Whey elhatározta, hogy csokis sajtot dob piacra a világhírű Queen Victoria Markets nevű vásárcsarnokban.

Hogy még pontosabbak legyünk, csokoládé likőrben érlelt, kakaóporba bugyolált, csoki darabkákkal díszített kéksajtról beszélünk.


Az Olaszországból importált specialitás először teszi tiszteletét a legkisebb kontinensen (Ausztráliában). A vásárlók megosztottak: míg egyesek teljesen begerjednek a csokis sajttól, mások berzenkednek tőle. A Curds and Whey a sajtról kiposztolt egy képet az Instagram oldalán, mely mellé egy bejegyzést is odabiggyesztettek.

„Megérkezett a Choco 21 sajt! Ezen kéksajt minden egyes lágy és finom korongját Choco 21 Liqueur likőrben érlelték, kakaóval bedörzsölték és csokoládédarabokkal kidíszítették” – számol be izgatottan a szöveg.


Ugyan szokatlanul hangzik, nem ez az első eset, hogy valahol csokoládés sajt keletkezett.

Az amerikai, Trader Joe’s nevű üzletláncnál például már akár csokoládéval tűzdelt cheddar sajtot is be lehet szerezni, Franciaországban pedig a camembert-csokoládé párosítás tetemes népszerűségnek örvend.


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.