Csokis sajt? Ilyen még nem volt!

Ausztráliában csokoládélikőrben érlelt kékpenészes sajtot dobnak a piacra, amely valószínűleg finomabb annál, mint amilyennek hangzik.

A csokoládé és a sajt világszerte a legkedveltebb élelmiszerek közé tartozik. Bár külön-külön ízletesek, nem gyakran halljuk, hogy valahol egymással elegyítették volna őket. Egy melbourne-i sajtkereskedés, a Curds and Whey elhatározta, hogy csokis sajtot dob piacra a világhírű Queen Victoria Markets nevű vásárcsarnokban.

Hogy még pontosabbak legyünk, csokoládé likőrben érlelt, kakaóporba bugyolált, csoki darabkákkal díszített kéksajtról beszélünk.


Az Olaszországból importált specialitás először teszi tiszteletét a legkisebb kontinensen (Ausztráliában). A vásárlók megosztottak: míg egyesek teljesen begerjednek a csokis sajttól, mások berzenkednek tőle. A Curds and Whey a sajtról kiposztolt egy képet az Instagram oldalán, mely mellé egy bejegyzést is odabiggyesztettek.

„Megérkezett a Choco 21 sajt! Ezen kéksajt minden egyes lágy és finom korongját Choco 21 Liqueur likőrben érlelték, kakaóval bedörzsölték és csokoládédarabokkal kidíszítették” – számol be izgatottan a szöveg.


Ugyan szokatlanul hangzik, nem ez az első eset, hogy valahol csokoládés sajt keletkezett.

Az amerikai, Trader Joe’s nevű üzletláncnál például már akár csokoládéval tűzdelt cheddar sajtot is be lehet szerezni, Franciaországban pedig a camembert-csokoládé párosítás tetemes népszerűségnek örvend.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.