Így indult a síszezon

Így indult a síszezon 

A tavalyinál sokkal több hóval és kicsit magasabb árakkal indult az idény. Elmaradtak a tavalyihoz hasonló nagy árváltozások a síterepeken: a Covid miatt két szezont kihagyni kényszerült sípályák, illetve szállások az egy éve tapasztalt jelentős dráguláshoz képest ezúttal minimális mértékben korrigálták a tarifáikat.
Kitzbühel és Reiteralm: indul a szezon

Kitzbühel és Reiteralm: indul a szezon 

Két salzburgi síterep is bejelentette nyitást. A szezonkezdés egyrészt a hirtelen jött novemberi télnek köszönhető, másrészt a hóágyúzásnak és a tavalyról elrakott hónak. Mindkét síterep 1-1 pályával nyit.
Ausztria legnagyobb síszövetsége készen áll a 2023/2024-es téli szezonra

Ausztria legnagyobb síszövetsége készen áll a 2023/2024-es téli szezonra 

A Ski amadé síszövetségben találhatók Salzburg tartomány és Stájerország legszebb síterepei. A téli sportok kedvelőinek összesen 760 kilométernyi sípálya és 270 modern felvonó áll a rendelkezésére egyetlen síbérlettel.
Mi még nyaralunk, de az osztrákok nyithatják a síszezont

Mi még nyaralunk, de az osztrákok nyithatják a síszezont 

Az elmúlt hétvégén a tél vendégeskedett az osztrák hegyekben, helyenként 1400 méterig lehavazott, de jellemzően 2000 méter felett alakult a hóhatár.
Ne mulassza el a Ski in France webináriumait!

Ne mulassza el a Ski in France webináriumait! 

Készüljön fel a 2023-24-es téli szezonra a France Montagnes síállomások által szervezett webináriumok segítségével szeptember 12-én és 13-án. (x)
Jól indult a téli szezon Ausztriában

Jól indult a téli szezon Ausztriában 

Örömteli eredményekkel kezdődik a téli és a síszezon Ausztriában, hazánkból 300 000 vendéget várnak az osztrák sípályákra ezen a télen.
Megmenekülhet az osztrák síszezon

Megmenekülhet az osztrák síszezon 

A tavaszias évkezdet után a január végre bekeményít. A hétfő Ausztria nagy részén téliesen kezdődött a hegyekben, és a folytatás is sok havat ígér - írja a Síelők.hu.
Beindult a sísezon a BDPST Group osztrák hoteleinél is

Beindult a sísezon a BDPST Group osztrák hoteleinél is 

Kaphat hideget és meleget is a vendég, kívánsága szerint. 
Nassfelden kedden indul a síszezon

Nassfelden kedden indul a síszezon 

110 km hóbiztos sípálya 30 modern sífelvonóval, síterep értékelések legjobbja több kategóriában és még mindig Ausztria TOP10 síterepének egyike. Ezen felül, aki Karintia legnagyobb síterepén, Nassfelden kezdi a síszezont, még egy különleges élménynek is a részese lehet. Dec. 10-én egy helyi sztár, Melissa Naschenweng pörgeti fel a 2022/23-as síszezont egy különleges koncerttel, színpada hátterében lenyűgöző téli panorámával. Ez a szezonnyitó lesz a régió első tanúsítottan környezettudatos rendezvénye - tájékoztatta lapunkat az osztrák síparadicsom.
Komoly fejlesztésekkel készül Szlovénia a síszezonra

Komoly fejlesztésekkel készül Szlovénia a síszezonra 

A következő (2023/24-es) szezon jelentős változásokat hoz a szlovén síterepeken. Az állam hatalmas összeggel támogatja a fejlesztéseket. Ennek első megállapodását a múlt héten írták alá a Roglát is üzemeltető Unitur céggel - írja a Síelők.hu.

Kezdődik a síszezon Szlovákiában 

A szlovák síturizmus újdonságairól hallhattunk tájékoztatót szerdán a Szlovák Kultúra Házában.

Téli újdonságok a Tátrában 

Örülhetnek azok, akik Szlovákiában terveznek idén síelni: a Tátrában megújul az infrastruktúra, és a szolgáltatások terén is kapnak újat a vendégek.

Igazi luxus lesz az idei ausztriai síelés? 

Átlagosan 70 euró körüli napijegyekkel kell számolni a kedveltebb osztrák sípályákon az idei téli főszezonban, bár akadnak 50 euró alatti felnőtt napijegyárak is a kisebb sírégiókban – derül ki az ORF aktuális körképéből, írja a GD Consulting.

Jelentős drágulás a síszezonra Ausztriában 

Az elmúlt két évben a koronavírus okozott hatalmas kihívást a téli turisztikai szezonnak, most meg az energiaválságra adandó megfelelő válaszok megtalálása okoz sok fejtörést a kollegáknak – hangoztatta sajtótájékoztatóján Susanne Kraus-Winkler osztrák turisztikai államtitkár - írja a GD Consulting.

Energiatakarékossági terveken dolgoznak az osztrák sífelvonók 

Salzburg tartomány sífelvonó vállalkozásai számos lehetőséget mérlegelnek, hogy miként lehet az elszabadult energiaárak mellett is gazdaságosan üzemelni az idei síszezonban - írja a GD Consulting.

Veszélyben a síszezon Ausztriában? 

A megugró energiaárak, a szűkülő szállítási és beszerzési kapacitások, illetve az ezzel összefüggő ellátásbiztonság csökkenése már most komoly aggodalommal tölti el az osztrák szállodásokat, valamint a sífelvonókat, hóágyúkat üzemeltető szolgáltatókat - írja a GD Consulting.

Nagyon készülnek a télre az osztrákok 

Stílusosan épp akkor tartották Pesten az Österreich Werbung (ÖW) télindító turisztikai kampányának szakmai tájékoztatóját, amikor hazánkban leesett az első hó.

Veszélyben az osztrák síszezon, ha nem ismerik el a keleti vakcinákat 

Az ausztriai Salzburg tartomány vendéglátósai megoldást sürgetnek az orosz Szputnyik és a kínai Sinopharm vakcinával beoltott idénymunkások számára - írja a GD Consulting.

Optimistán készül a síszezonra a Ski amadé 

Ausztria legnagyobb sírégiója nagyszabású fejlesztésekkel, új szolgáltatásokkal készül a 2021/2022-es téli szezonra, és a békeidők vendégforgalmának 80 százalékára számít.

Szigorú szabályozás mellett lesz Ausztriában téli síszezon 

Szigorú szabályozás mellett, de lesz Ausztriában téli síszezon - jelentette be Elisabeth Köstinger turizmusért felelős miniszter a Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszterrel tartott közös sajtótájékoztatóján hétfőn Bécsben.

Rekordhosszú volt az idei síszezon Magyarországon 

Összesen 132 napot lehetett síelni a hazai pályákon, ez az elmúlt évtized leghosszabb szezonja volt Magyarországon. Eplényben 2020. november 25-én indult el az első felvonó és Mátraszentistvánban egészen 2021. április 10-ig üzemelt a Sípark, amire sok éve nem volt példa - írja a Síelők.hu.

El lehet felejteni az idei síszezont 

Ez gyakorlatilag sajnos egész Európára igaz. Bár sok helyütt nyitva a síterepek, de síelők szinte sehol nincsenek.

Síköltésben milliárdokat tarthat itthon a járvány? 

Évente félmilliós tömeget mozdít meg Magyarországon a síszezon, tízből kilencen a nemzetközi helyszínek bevételeit növelik. A koronavírus-­járvány miatt beszűkült lehetőségek most esélyt adnak a hazai centrumok érvényesülésének.

Mi lesz a síszezonnal és a karácsonyi vásárokkal Ausztriában? 

Bécsben még mindig a város és a kormány döntésére várnak a karácsonyi vásár szervezői, és nagy port kavart fel Ausztria-szerte a síszezon európai szintű lefújása - írja a GD Consulting.

50 százalékos lehet a visszaesés az osztrák síszezonban 

Az ausztriai WIFO gazdaságkutató prognózisa szerint Ausztriában kedvezőtlen esetben akár a tavalyi síszezon forgalmának fele sem realizálható az idén.

Ausztria: idén is lesz síszezon, csak óvintézkedésekkel 

Az osztrák kormány szeptember 24-én részletes intézkedési tervet jelentett be, amely keretek között a téli turisztikai szezon kivitelezhető, remélhetőleg megmenthető - írja a GD Consulting. 

Halódik a téli turizmus Montenegróban 

Befuccsolni látszik az idei téli turisztikai idény Montenegróban. Hiába a szép tájaik és a síelésre alkalmas hegyeik, nincs elég hó a sípályákon, ezért síelni sem lehet a megfelelő módon - írja a Travelo.hu.

Nyitnak a magyar, osztrák, szlovák síterepek 

December 5-től Eplényben és a hétvégétől számos országunkhoz közeli síterepen megnyílnak a sípályák - írja a sielok.hu.

Lassan waxolhatja a léceket! 

A határhoz közeli terepeken és távolabbi hegyeken is komoly havazást várnak Ausztriában - számolt be a Síelők.hu.

Pécsett beindult a síszezon 

Vasárnaptól várják a síelőket a pécsi sípályán - közölte a pálya fenntartója, a PVSK síszakosztálya.

Új étteremmel és sportbolttal várja a sízőket az eplényi síaréna 

December 8-án birtokba vehették a sízők az eplényi sípályát. Új étteremmel és sportbolttal, megújult kölcsönzővel várják a téli sport szerelmeseit a síarénában - közölte a Síaréna Kft. cégvezetője.

Ez már a síszezon kezdete lehet Ausztriában 

Nagy havazás kezdődött az osztrák hegyekben. Annyira hullik, hogy holnapig akár 80 cm hó is lehet a gleccsereken. 2000 méter fölött pedig a hét hátralévő részében is várható havazás - jelenti a Síelők.hu.

Megyek, megnézem mit művel a szomszéd pap! 

Csak előtte rendelek pár sílécet a svédektől - valahogy így kezdődött a síelés az ausztriai Vorarlbergben. Ez se ma történt.

Megérkezett a hó az osztrák hegyekbe 

Egy kisebb hidegfront okozott lehűlést és némi friss havat az osztrák hegyekben. A hóhatár jellemzően 2200-2300 méter között mozgott. Hétfőtől a napsütésé a főszerep, de csak keddig.

Maga síelne itthon? 

A töprengésben segíthet az idén májusban alakult Chernel István Sí- és Turisztikai Klaszter valamint a Magyar Turizmus Zrt. hazai sízést támogató, népszerűsítő Síelj Itthon névre hallgató kampánya, melyet kedden, Budapesten mutattak be.

Profi, kezdő, haladó? Nassfeld minden sízőnek való 

És azoknak is, akik nem síelnek. Akik viszont igen, azok 110 kilométernyi lesiklópályából választhatnak. 

Ismét síszezon a hazai pályákon 

Sokadik újrakezdés ez az idei szezonban.

Amilyen jó volt a tavalyi, olyan pocsék az idei síszezon? 

Nem kedvező az enyhe időjárás a sípályák üzemeltetőinek, több kisebb pályát még ki sem nyitottak, mások üzemeltetési ideje jóval alatta marad a tavalyinak, az eplényi sícentrumban ugyan a bakonyi völgy mikroklímájának köszönhetőn kisebb volt a kiesés, de január 6-án ideiglenesen nekik is be kellett zárniuk.

Nassfeld szereti a gyerekeket 

És a családokat is, ezért se szeri, se száma a nekik járó kedvezményeknek. 

Van remény: a Bakonyban és a Mátrában dübörögnek a hóágyúk 

Mégis lesz egy kis síszezon idén is? Talán, mivel az eplényi sipályákon beindultak a hóágyúk - tájékoztatott honlapján az eplényi és a mátraszentistváni síközpont.

Lassan indul a síszezon a Tátrában 

A korábbi évekhez képest lassabban indul az idén a síszezon a Tátrában, az évszakhoz képest viszonylag enyhe időjárás miatt.

Télapó Eplénybe is elhozza az idei síszezont 

Szombaton startol a síszezon az eplényi Síarénában.

Össztűz alatt tartják a pályákat a mátraszentistváni hóágyúk 

Beindult az idei síszezon hógyártása Mátraszentistván sípályáin - közölték a sípark üzemeltetői csütörtökön.

Hogyan legyünk profik a síelésben? 

Az Österreich Werbung (ÖW) három youtube videóban Miklós Edittel segít, aki a 2013-as FIS alpesi sí világkupa ranglista 34. helyezettje lesiklásban.

Tárt karokkal vár az ezerarcú Szlovénia 

Csütörtök délelőtt a Kompas utazási iroda és a Szlovén Idegenforgalmi Hivatal szervezésében szlovén workshopot rendeztek, melyen az érdeklődők megismerhették, milyen újdonságokkal készül Szlovénia a 2013/2014-es téli szezonra.

Vegyes volt a tél a hazai síközpontokban 

Eltérően alakul a látogatottság az idei szezonban a nagy hazai síközpontokban.

Jól indult az osztrák téli szezon 

Rekordot döntött a beutazó vendégek és a vendégéjszakák száma Ausztriában a 2012-13-as téli szezon első felében - közölte kedden az osztrák statisztikai hivatal.

Magyar elnököt választott az Európai Síszövetség 

Az Európai Síszövetség (ESF) Münchenben tartott éves rendes közgyűlésén Kaszó Klárát, a Magyar Síszövetség ügyvezető elnökét választották pénteken a szervezet elnökévé.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!