Energiatakarékossági terveken dolgoznak az osztrák sífelvonók

Salzburg tartomány sífelvonó vállalkozásai számos lehetőséget mérlegelnek, hogy miként lehet az elszabadult energiaárak mellett is gazdaságosan üzemelni az idei síszezonban - írja a GD Consulting.

A hangsúly a takarékosságon lesz. A tervezett intézkedések palettája széles skálán mozog: sífelvonó kabinok ülésfűtésének lekapcsolásától kezdve a felvonók sebességének 20 százalékos csökkentésén keresztül, egészen a félreeső pályákon a hóágyúzásról való lemondásig terjednek a takarékossági elképzelések. A takarékosság elengedhetetlen, ha veszünk egy példát: a tartomány egyik legnépszerűbb síterepén Saalbach-Hinterglemmben, a hóágyúk szezonális energiaigénye átlagban 5000 háztartás teljes éves energiafogyasztásnak felel meg.

 

A jó minőségű műhó biztosítása azonban feltétele a minőségi szolgáltatásoknak, így a spórolás elsősorban olyan területeken lehetséges, ahol ezt nem sínyli meg a vendég. A felvonók sebességének csökkentése például egy-két perccel megnövelheti ugyan a menetidőt, ez azonban a vendégélményt még nem rontja, ám 15-20 százalékos energiaigény megspórolható ezáltal. A felvonószövetség szóvivője -  Erich Egger - szerint az is megoldás, hogy a félreeső, kevésbé felkapott szakaszokon idén nem biztosítják már hóágyúval a stabil hóréteget. További részletek ITT.


Utazási hackerek jelentkezését várják

Utazási hackerek jelentkezését várják 

Z-generációs álommeló: ismét lehet pályázni World Travel Hackernek.
Új program a Brazíliába látogató turistáknak

Új program a Brazíliába látogató turistáknak 

Kihagyhatatlan program annak, aki kikapcsolódásra és pihenésre vágyik.
Fókuszban az optimizmus és fenntarthatóság  az ÖRV kongresszusán

Fókuszban az optimizmus és fenntarthatóság az ÖRV kongresszusán 

Európa „túlzottan elkényelmesedett a jólétben, de optimista döntésekkel még lehet változtatni.
Űrközpontra bukkantunk Brüsszel szívében

Űrközpontra bukkantunk Brüsszel szívében 

Ittunk egy mennyei trappistát, beszélgettünk egy titokzatos emberrel és megvizsgáltuk az unió szívét.
Négy évszakos desztináció az új feltörekvő emírség

Négy évszakos desztináció az új feltörekvő emírség 

Ras Al Khaimah most a magyar piacot is célba vette.
Ez az olasz város betiltaná az éjfél utáni fagylaltárusítást

Ez az olasz város betiltaná az éjfél utáni fagylaltárusítást  

Azonban sokan látják úgy, hogy a szigorítás túl messzire megy.
Leszakadtak a párizsi Moulin Rouge szélmalmának lapátjai

Leszakadtak a párizsi Moulin Rouge szélmalmának lapátjai 

Egyelőre nem tudni, mitől szakadhattak le a lapátkerekek.
Csendes Olivér az ÖW-től továbblép

Csendes Olivér az ÖW-től továbblép  

Csendes Olivér, az Österreich Werbung (ÖW) digitális és innovációs igazgatója nyártól a Visit Hungary vezérigazgatójaként folytatja munkáját.
Ausztrália a legvonzóbb célország a munka miatt költözni vágyóknak

Ausztrália a legvonzóbb célország a munka miatt költözni vágyóknak 

Magyarország a korábbi, 2018-as felmérés óta 18 helyet csúszott vissza a népszerű városok rangsorában, így 2023-ban a 74. helyre került.
Új vasútvonal épülhet a spanyol tengerparton, ami összeköti a tengerparti városokat

Új vasútvonal épülhet a spanyol tengerparton, ami összeköti a tengerparti városokat 

Az új vonatvonal a turisták számára is lehetővé tenné, hogy minél többet fedezzenek fel Costa del Sol izgalmas turisztikai látványosságaiból.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?