Ausztria legnagyobb síszövetsége készen áll a 2023/2024-es téli szezonra

A Ski amadé síszövetségben találhatók Salzburg tartomány és Stájerország legszebb síterepei. A téli sportok kedvelőinek összesen 760 kilométernyi sípálya és 270 modern felvonó áll a rendelkezésére egyetlen síbérlettel.

Az öt sírégió – Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig és a Großarltal – számos újdonsággal és különleges ajánlattal készül a 2023/2024-es téli szezonra. A 356 tökéletesen karbantartott sípálya mellé ráadásul lenyűgöző alpesi panoráma és hangulatos hütték egész sora is társul.

A koronavírus által sújtott telek után az elmúlt téli szezonban már egyértelműen nőtt a vendégek száma a Ski amadé síszövetségben – köszönhetően részben az új online előfoglalási rendszernek is, aminek nagyon jó volt a fogadtatása a síelők körében. A Ski amadé tehát egy sikeres 2022/2023-as téli szezont tudhat maga mögött és optimistán vág neki az előttünk álló téli szezonnak. Ausztria legnagyobb síparadicsoma szilárdan hisz a téli sportok varázsában és örömmel várja a vendégeket.

A jövőben számos újdonság szerepel a Ski amadé kínálatában: a téli szezon kezdetére üzembe helyezik a Großarltal síterepen található új, 10 személyes kabinos felvonót, amely a Kieserlre közlekedő 8 személyes kabinos felvonót váltja fel. Ezenkívül a Schladming-Dachstein régióban található Dachstein-felvonó hegyi állomását is átépítik. Ausztria legnagyobb síszövetségében tehát sok minden történik, így a várakozás a téli szezon iránt egyre csak fokozódik. A Ski amadé a következő téli szezonra összesen 96 millió eurós, lenyűgöző beruházással megszilárdítja vezető síközpontként betöltött pozícióját.

ÚJ: SENSATION CHALLENGE: Fedezz fel menő helyeket és nyerj nagyszerű nyereményeket a folyamat során

A téli szünetet minden évben nagy várakozás előzi meg. A Ski amadé SENSATIONS segítségével ön is ünnepi hangulatba kerülhet. Mégpedig úgy, ha már az üdülés előtt átgondolja és összeállítja személyes bakancslistáját a helyszínen feltétlenül felkeresendő helyekkel. A Ski amadé SENSATIONS pontok leírása régiók szerinti bontásban találhatók meg a weboldalon, az idei téltől pedig a Ski amadé Guide alkalmazásban is. A SENSATIONS pontok olyan különleges helyek, amelyeket feltétlenül látni kell és meg kell tapasztalni síelés közben.

ÚJDONSÁG: a következő téli szezontól kezdve az új Ski amadé SENSATIONS kihívás keretében klassz nyereményeket lehet nyerni. Az ingyenes Ski amadé Guide alkalmazásban minden SENSATIONS gyűjtő megtalálja ezt az izgalmas kihívást – az elv nagyon egyszerű és szórakoztató. Minden SENSTATION helyszínen egy QR-kóddal ellátott táblát helyeznek el jól látható helyen. A különleges helyszíneken átélt varázslatos pillanatok megörökítése után nincs más dolgunk, mint beolvasni a QR-kódot a mobiltelefonunkkal. Ezt aztán lementi azt a személyes profilunkhoz.

 A meglátogatott SENSATION pontok száma határozza meg, hogy melyik nagyszerű nyereményekkel teli kosárból nyerhetünk valamit. A kihívás három kategóriára oszlik: arany, ezüst és bronz. Mint elszánt SZENZÁCIÓ-vadász, elnyerhetjük az arany státuszt és a hozzátartozó oklevelet, amelyet meg is oszthatunk a közösségi médiában. A résztvevőkre váró nyeremények: síüdülés síbérlettel, Ski amadé ALL-IN Card Gold és White síbérletek, Atomic sílécek, Komperdell botok és még sok minden más. Szóval érdemes részt venni a kihívásban! Ehhez nem kell mást tenni, mint letölteni a Ski amadé Guide alkalmazást és elindítani a saját SENSATIONS kihívásunkat.

A www.skiamade.com/sensations oldalon és a Ski amadé Guide alkalmazásban (ingyenesen letölthető az App Store-ból és a Play Áruházból) megtalálhatja a legjobb tippeket a különleges kalandokhoz, a szenzációs kilátást nyújtó fotópontokhoz és egyéb kilátóhelyekhez. Vannak tippek és ajánlások a gyorsasági pályákhoz és az olyan különleges lesiklópályákhoz is, mint például a Planai dallampálya, ahol a kedvenc zeneszámunkra síelhetünk. Mindezt a legmodernebb hangtechnika teszi lehetővé.

Újdonság: „Back2Ski“: ajánlat a sípályákra való visszatéréshez

Akik szívesen felfrissítenék a téli sportok iránti szenvedélyüket, azoknak most van okuk az örömre. Az új Back2Ski ajánlat tökéletes lehetőséget kínál arra, hogy visszataláljanak a sípályára és újra átéljék a síelés páratlan érzését. Tökéletes tehát azoknak, akik úgy döntenek, hogy visszatérnek a sípályákra. Az ajánlat 2023. december 11. és 19. között, 2024. január 8. és 30. között, valamint 2024. március 4. és 26. között foglalható. Magában foglal egy kétnapos tanfolyamot egy privát síoktatóval, alkalmanként két órában, 13 órától 15 óráig. Ára 299 euró, minden további személynek csak 60 eurót kell fizetnie. Ideális pároknak vagy barátoknak, akik újra szeretnének síelni. Jelentkezni közvetlenül a Ski amadé síterepeken, az akcióban résztvevő síiskolákban lehet.

Ski amadé téli események: tökéletes kiegészítés a jól sikerült síüdüléshez

A Ski amadé régiókban töltött téli üdülés minden vendéget felpezsdít. Itt a hegyek nemcsak álomszerű alpesi tájakat kínálnak, hanem hihetetlenül sok téli eseményt is, ami garanciát jelent a felejthetetlen téli üdülésre. A kínálat a kulináris élvezetektől és a sportos kihívásoktól kezdve az első osztályú zenei eseményeken át a fergeteges koncertekig terjed – a Ski amadé síszövetség minden igényt kielégít.

A zenei rendezvények egyedi jelleget kölcsönöznek a Ski amadénak

A Ski amadé nemcsak fantasztikus sípályákat kínál, hanem különleges zenei élményeket is. A Schladming-Dachstein régióban a téli szezon például mindjárt egy nagy durranással kezdődik, amikor a decemberi szezonnyitó alkalmával Robbie Williams ad koncertet.

A Ladies Week során Großarlban menő koncertek színesítik a programkínálatot. A közönséget a The Voice sztárja, Alexander Eder és az ismert osztrák művésznő, Melissa Naschenweng pörgeti majd fel. Különleges élményben lehet része a vendégeknek a Sportgasteinban tartott Palmen auf den Almen rendezvényen is, ahol a látogatók pálmafák alatt, nyugágyakban pihenhetnek, színes koktélokat szürcsölhetnek és lüktető dallamokat hallgathatnak. A hegyi panoráma és a zenei aláfestés rendkívüli kombinációja egyedülálló hangulatot teremt.

A Ski amadéban a sportos kalandok egybeolvadnak a zenei élményekkel és felejthetetlenné varázsolják a téli üdülést.

Akciódús fénypontok: a Ski amadé sportos programjai

A sportesemények sokaságának otthont adó Ski amadé mágnesként vonzza a sportrajongókat a világ minden tájáról. Akció és szenvedély minden mértékben. A sportágak egyedülálló változatosságának köszönhetően– a síeléstől a snowboardon át a freestyle-ig – minden sportrajongó megtalálhatja itt a számítását. A festői hegyi környezet ideális színpadot biztosít a világszínvonalú eseményekhez, amelyek elkápráztatják a sportolókat és a nézőket egyaránt.

A Salzburger Sportwelt olyan látványos eseményeknek ad otthont, mint a sívilágkupa női éjszakai szlalomversenye Flachauban, ahol a pályát reflektorok világítják meg. Altenmarkt-Zauchensee-ben a lesiklás és a szuper-G állítja kihívás elé a női sívilágkupa versenyzőit. Schladming-Dachstein a férfi sívilágkupa éjszakai műlesiklásának és óriásműlesiklásának, míg a Reiteralm a síkrossz világkupának ad otthont. Aztán ott vannak a snowboard világkupa izgalmai is, amelyek a Gastein régiót a világ legjobb snowboardosainak a találkozóhelyévé teszi. A Flachauwinkl-Kleinarlban található Absolut Parkban ismét megrendezik a Spring Battle-t, hogy a világ minden tájáról érkező freeski és snowboard profik bemutathassák legújabb trükkjeiket.

Kimagasló ízélmények az Alpokban: kulináris események a Ski amadé síszövetségben

A Ski amadéban a sport mellett a kulináris élmények is meghatározóak. A 2024. március 9. és 16. között megrendezésre kerülő Sí- és borélményhét alkalmával a síkunyhók és éttermek különleges kulináris színpadokká alakulnak át „síelés és osztrák borok” mottóval. A programban résztvevő hüttékben különleges kulináris élmények, borkóstolók és kísérőprogramok várják az ínyenceket.

Egy másik csúcspont a Hochkönigen megrendezett kézműves sörfesztivál, amely a sörök különféle ízvilágát mutatja be. A kézműves söröket nemcsak a szállodákban, hanem számos síkunyhóban is felszolgálják, ahol DJ-k is fellépnek, valamint élőzene is szórakoztatja a vendégeket.

A termelői piac és a síelés találkozása – így lehetne jellemezni az Alpok legmagasabban fekvő termelői piacát. Az esemény évek óta szerves része a Sí- és borélményhétnek és számtalan finomsággal várja az érdeklődőket. A regionális gazdák és termelők bemutatják legjobb termékeiket – legyen szó sajtokról, pálinkákról, lekvárokról vagy teákról. Több mint 15 termelői standon lehet kóstolni és vásárolni. A Ski amadé így egyesíti a téli sportok örömeit az érzékek ünnepével – igazi felfedezőút az ínyencek számára.

Új szállodákkal bővül a Ski amadé szálláskínálata

Gasteinban újra életre kelnek a szállodai tradíciók: az új síszezonra időzítve, több éves üresen állás után újra megnyílik a Straubingerplatzon található szállodaegyüttes, a Grand Hotel Straubinger (2023. szeptember 1-től) és a Badeschloss (nyitás 2023 októberében). A lenyűgöző alpesi kulisszába ágyazott Badeschloss új, 14 emeletes épületében mintegy 100 szoba várja a vendégeket. Az eredeti stílusához közel álló módon felújított Grand Hotel Straubinger mintegy 50 szobával rendelkezik majd. Az egykori Habsburgerhofban pedig már meg is nyílt az új butikhotel, a the cōmodo.

Új kabinos felvonó a Grossarltalban és egy második élet a lecserélt felvonónak

A Ski amadé továbbra is erősen hisz a téli turizmusban és ennek fényében töretlenül fejleszti és korszerűsíti mind az öt régióját. A következő síszezon legnagyobb újítása a Grossarltal síterepen, a Kieserlre közlekedő új, 10 személyes kabinos felvonó lesz. Egy korszerűbb felvonó, amellyel fenntartható munkahelyeket is teremtenek a turizmusban. Az új felvonó a korábbi 8 személyes kabinos felvonót váltja fel, amely azonban kap egy második életet: a lebontott felvonót a Ski amadé síszövetséghez tartozó Fageralmon építik fel újra. Egy további projekt: a Schladming-Dachstein régióban átépítik a Dachstein-felvonó hegyi állomását, amely a jövőben akár 80 százalékban energiafüggetlen lesz a napelemeknek köszönhetően. A munkálatok ősszel kezdődnek és várhatóan 2024 májusáig tartanak majd. Addig a gleccserfelvonó nem üzemel.

 

Forrás: austria.info


Hetedhét ország kalandos felfedezése a Fjällräven Classic szervezésében

Hetedhét ország kalandos felfedezése a Fjällräven Classic szervezésében 

 Az eseménysorozat idén is ellátogat Svédországba, Dél-Koreába, Dániába, Németországba és az Egyesült Államokba, visszatér az Egyesült Királyságba, illetve elsőként járja be Chile egyedülálló vidékét.
Készpénzfelvétel külföldön? Megoldható, de nem minden áron

Készpénzfelvétel külföldön? Megoldható, de nem minden áron 

Könnyen megkopaszthatják az embert a külföldi pénzautomaták. Szerencsére van olcsó megoldás is - mutatjuk.
Alakul Bécs új okos városrésze: Aspern

Alakul Bécs új okos városrésze: Aspern 

Az osztrák főváros legújabb szlogenje a Smart City, amelynek jegyében egy új negyedet álmodtak meg.
Hundertwasser rajongóknak: hamarosan ismét nyitva a bécsi múzeum

Hundertwasser rajongóknak: hamarosan ismét nyitva a bécsi múzeum 

Fél éven át tartó felújítást követően márciustól újra látogatható a bécsi Hundertwasser Múzeum, a KunstHaus Wien.
Közösen írtak történelmet - 2023-ban több mint 3 millió turista kereste fel Máltát

Közösen írtak történelmet - 2023-ban több mint 3 millió turista kereste fel Máltát 

Ez kiemelkedő siker, hiszen csak 2024-re tervezték a szigetország turisztikai vezetői, hogy elérik a covid előtti bevételi szintet.
Sztrájkolnak az Eiffel-torony dolgozói

Sztrájkolnak az Eiffel-torony dolgozói 

Párizs legismertebb turistalátványosságának alkalmazottai az építmény gazdasági irányítása ellen tiltakoznak hétfő óta.
Így állnak az idei nyári foglalások eddig a TUI-nál

Így állnak az idei nyári foglalások eddig a TUI-nál 

Nem árulunk el nagy titkot, ha elöljáróban elmondjuk: Törökország szerepel eddig a foglalások élén.
Különleges kabinok vezetnek fel a Dolomitok legszebb hegyére

Különleges kabinok vezetnek fel a Dolomitok legszebb hegyére 

A panoráma a magasból szédítő és felejthetetlen élményt jelent annak ellenére, hogy a felvonó állógondoláiban félelmetes élmény az utazás.
A városi utazások a német beutazó turizmus meghatározó területe  2024-ben

A városi utazások a német beutazó turizmus meghatározó területe 2024-ben 

 A Német Turisztikai Hivatal (DZT) 2024-ben a városi utazások szegmensében látja a németországi beutazás további felépülésének legnagyobb lehetőségét.
Új üzleti platform - a kínai utazási piac fellendítése érdekében

Új üzleti platform - a kínai utazási piac fellendítése érdekében 

A SmoothTravel platformjára a teljes nemzetközi turisztikai szegmens regisztrálhat, ideértve a desztinációkat, ki- és beutaztató touroperátorokat, és minden egyéb, turisztikához köthető vállalkozást.

Interjú

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.
Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban

Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban 

Korábban írtunk már a ZAZIE „újragondolatlanul” merész, hamisítatlan magyar konyhájáról - de nem lehet szó nélkül elmenni Nagy Gergő szemet gyönyörködtető tányérdesszertjei mellett sem.