Hazai kutyás strandok listája, térképpel

Hazai kutyás strandok listája, térképpel 

Míg mi számos vizes helyszínre menekülhetünk a kánikula elől, négylábú kedvenceink számára jóval limitáltabbak a lehetőségek. Mutatjuk a kutyabarathelyek.hu szakértői által összeállított hazai kutyabarát strandok listáját.
Desztinációs turisztikai térképek jelentek meg a szezonra

Desztinációs turisztikai térképek jelentek meg a szezonra 

A turisztikai desztinációk térképein a legfontosabb földrajzi és közlekedési információk mellett a helyi Tourinform irodák, illetve a térség látnivalói is megjelennek.
Kész az új balatoni nádtérkép

Kész az új balatoni nádtérkép 

Összességében nőtt a balatoni nádasok területe öt év alatt, a minőségük ugyanakkor romlott, közölte az új balatoni nádtérképet elkészítő munkacsoport vezetője pénteken.
Megjelent és letölthető a Tisza-tó térkép

Megjelent és letölthető a Tisza-tó térkép 

Megjelent a Magyar Turisztikai Ügynökség legújabb térképe, amely a Tisza-tó kihagyhatatlan élményeit mutatja be.
Tip Advisor nevű borravalótérkép készült

Tip Advisor nevű borravalótérkép készült 

Borravalótérképet tett közzé a GoCompare weboldal, ami országonkénti bontásban közli, hol mennyi borravalót illik adni. 
Itt a személyre szabott utazási térkép tervező

Itt a személyre szabott utazási térkép tervező 

Az idei nyár új utazási előkészületeket hozott magával, mint a beutazási feltételek folyamatos figyelése és az azoknak történő megfelelés.
Térképen a világ legrégebbi éttermei

Térképen a világ legrégebbi éttermei 

Színkódolt térképen fedezhetjük fel a legpatinásabb vendéglátóhelyeket, amelyek működésük évszázadai alatt túléltek már háborúkat, járványokat, gazdasági válságokat, puszta létükkel is azt a biztató üzenetet hordozva, hogy most sincs veszve minden remény - írja a Magyar Konyha.
A nyaralók ma is örömmel használnak nyomtatott térképet

A nyaralók ma is örömmel használnak nyomtatott térképet 

Négy nyelven, összesen 60 ezer példányban készíttetett térképet a nyári főszezonra a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. Haller Ferenc ügyvezető szerint a nyaralók még mindig jobban szeretik a papír alapú helyszíni tájékoztató anyagokat, mint a digitális változatokat.

Térképen a diétabarát vendéglátóhelyek 

Hiánypótló kezdeményezés a magyar piacon az a térkép, amely ajánlások által gyűjti össze a belföldi- és külföldi vendéglátóhelyeket, ahol a speciális étkezést követők otthonukról kimozdulva is bátran étkezhetnek.
Mennyi most a szervízdíj? Itt megnézheti!

Mennyi most a szervízdíj? Itt megnézheti! 

Egy interaktív térképen megnézheti, hány százalékot várnak el a taxisok, a szállodai dolgozók és a pincérek. Ezenkívül azt is megtanulhatja, hogy köszönje meg az adott országban a szolgáltatást.

Ez állt a házad helyén 250 éve 

A Mapire készítői a Google Maps-et a Magyar Királyság nagyfelbontású, színes felmérési térképeivel szinkronizálták.

Gyerekeknek írt budapesti városkalauzt egy idegenvezető 

Mesélő Budapest - Térképek, rejtélyek, fotók címmel gyermekeknek szóló városkalauz jelent meg a Kolibri Gyermekkönyvkiadó gondozásában - hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Nyomtatott Budapest-térképpel rukkolt elő a BKK 

Az aktuális fővárosi közlekedési hálózatot és az éjszakai járatokat is bemutatja a Budapesti Közlekedési Központ legújabb térképe, amely már elérhető a közlekedésszervező társaság ügyfélszolgálatain. A hagyományos, papír alapú kiadvány mellett továbbra is segítik a tájékozódást a BKK online térképei.

Itt az eddigi legjobb interaktív Magyarország-térkép 

Már nem csupán a megyei jogú városok, hanem valamennyi, 20 ezer főnél népesebb település több száz intézményi adata megtekinthető 100*100 méteres területegységekre bontva a Lechner Tudásközpont által fejlesztett alkalmazásban.

Megjelent a Budapest Design Map 4. kiadása 

A Design Világnap alkalmából megjelent a Budapest Design Map negyedik, frissített kiadása, így a Budapestre látogatók első kézből értesülhetnek a főváros legfontosabb design tematikájú helyszíneiről, intézményeiről egy kisméretű, nyomtatott térkép és egy ingyenesen letölthető mobilalkalmazás segítségével.

Fantasztikus üzleti húzás a Google-től 

Ne lepődjön meg, ha hamarosan logók lepik el a Google Maps-et, a keresőóriás ugyanis a térképére is mint potenciális hirdetőfelületre tekint.

Nézegessen szép magyar térképeket! 

A magyar térképkultúra színvonalának emelése és az igényesen kivitelezett térképek népszerűsítése céljából kiírt Szép Magyar Térkép pályázat alkotásaiból nyílik kiállítás pénteken az Országos Széchényi Könyvtárban.

Gyermektérképpel kutathatnak kincs után a Mátrában a kicsik 

Igazi kincskereső gyermektérképpel rukkolt elő a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület.

Ingyenes, digitalizált térképeken Budapest története 

Bemutatták azt a harminc régi, részletes térképet, amelyek segítségével az interneten tanulmányozható a főváros fejlődése a 18. század elejétől a 20. század közepéig.

Ingyenes kerékpáros térkép a Cartographiától 

A Cartographia ingyenes, zsebre vágható kerékpáros kiadvánnyal lepi meg a Budapesten közlekedőket.

20.000 nagyfelbontású térképet tett közkinccsé a New York-i könyvtár 

A New York-i Közkönyvtár weboldaláról mostantól óriási mennyiségű térképet lehet ingyen letölteni - többek között az Osztrák-Magyar Monarchiát ábrázoló térképeket is.

Interaktív térképen a balatoni helyek 

A We Love Balaton a balatoni helyek és programok interaktív térképét készítette el. Közel ezer hotel, étterem, strand került rá. 

Aktív térképcsalád digitális funkcióval a Cartographiától 

Megjelent a Cartographia legújabb, „aktív térkép” címet viselő termékcsaládjának első tagja, a Tisza-tó és annak környékéről készült kerékpáros-, vízi- és horgásztérkép.

Egy térképen a világ összes bringás útvonala 

Az egyik legnépszerűbb okostelefonos alkalmazás a Strava, amelynek használói rögzíthetik az általuk megtett túrákat, a programot futók is ugyanígy használhatják.

Mi csórók vagyunk, Oroszország nagy, Franciaország meg buzi? 

A Google kereső Autocomplete funkciója alapján összeállított térkép szerint igen - írja az index.hu.

Nagy magyar startup-térkép készül 

A Synetiq nevű magyar-francia neurotechnológiával foglalkozó vállalkozás StartBudapest néven közösségi startup-térképet készített, ahová minden startup-, coworking- cég, tanácsadó és befektető felteheti magát, munkát kereshet, ajánlhat, eseményeket hozhat létre és befektetőket kereshet. 

Kéktúra Turistakalauz: piacon a második kötet 

Egy évvel az első kötet után.

Mielőtt elindul, nézze meg az influenzatérképet! 

Már Magyarországot is pirossal jelölte a járványtérképen - a kontinens szinte teljes nyugati felével együtt - az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC). A piros az ötfokozatú skálán a legmagasabb szintet jelzi.

Túraútvonalak is a Mapy-ban 

Újdonsággal lepte meg a Csehországba látogató turistákat idei nyáron a cseh Google, a Seznam. 

Szlovák online lavinatérkép indult 

Lavinatérkép üzemeltetését kezdte meg weboldalán a szlovák Hegyi Mentőszolgálat (HZS), erről internetes oldalán tájékoztatott a szervezet.

Új gazdát keres a világ első Ausztrália térképe 

Eladásra kínálják a világ első Ausztrália térképét, amely az egyik legnagyobb és legértékesebb térképgyűjtemény részeként várja, hogy új gazdára találjon.

Háromdimenziós térkép Szegedről 

Háromdimenziós városkalauzt készített egy szegedi térképstúdió.

Látványtérképek a kézben és a falon  

Rendhagyó térképeket mutatott be a Civertan Grafikai Stúdió a hétvégi Főszezon kiállításon.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére