Térképen a diétabarát vendéglátóhelyek

Hiánypótló kezdeményezés a magyar piacon az a térkép, amely ajánlások által gyűjti össze a belföldi- és külföldi vendéglátóhelyeket, ahol a speciális étkezést követők otthonukról kimozdulva is bátran étkezhetnek.

A diétabarát utazók száma, az ételallergiában, - intoleranciában szenvedők és egyéb diétát követők számával együtt, fokozatosan növekszik, amire idővel a vendéglátóhelyeknek is reagálni kell. – Erre próbálja felhívni a figyelmet Tóth Edit, blogjával, a Travel Kollázzsal, és a mentes kínálatot nyújtó éttermek, kávézók, pékségek, vagy akár szálláshelyek összegyűjtésével segíti a diétával útnak indulókat.

Az adatbázisban jelenleg közel 200 hely szerepel, ám remélhetőleg ez a szám hamarosan még magasabbra emelkedik. A diétabarát utazási térképre bármilyen vendéglátóhely felkerülhet, aki cukormentes, gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, tojásmentes, fehérliszt-mentes, paleo, vagy akár vegán kínálatok bármelyikével rendelkezik.

Az ajánlásokat maguk a vendéglátóhelyek, vagy akár az utazók is beküldhetik a térkép alatt elhelyezett űrlapon keresztül, amely alapján a blogger folyamatosan frissíti a listát. A térkép rávilágít arra, hogy az utazók egy új csoportja van kialakulóban, mindamellett remek lehetőséget teremt, hogy összekösse a diétabarát célcsoportot a diétabarát kínálattal.


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.