Térképen a diétabarát vendéglátóhelyek

Hiánypótló kezdeményezés a magyar piacon az a térkép, amely ajánlások által gyűjti össze a belföldi- és külföldi vendéglátóhelyeket, ahol a speciális étkezést követők otthonukról kimozdulva is bátran étkezhetnek.

A diétabarát utazók száma, az ételallergiában, - intoleranciában szenvedők és egyéb diétát követők számával együtt, fokozatosan növekszik, amire idővel a vendéglátóhelyeknek is reagálni kell. – Erre próbálja felhívni a figyelmet Tóth Edit, blogjával, a Travel Kollázzsal, és a mentes kínálatot nyújtó éttermek, kávézók, pékségek, vagy akár szálláshelyek összegyűjtésével segíti a diétával útnak indulókat.

Az adatbázisban jelenleg közel 200 hely szerepel, ám remélhetőleg ez a szám hamarosan még magasabbra emelkedik. A diétabarát utazási térképre bármilyen vendéglátóhely felkerülhet, aki cukormentes, gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, tojásmentes, fehérliszt-mentes, paleo, vagy akár vegán kínálatok bármelyikével rendelkezik.

Az ajánlásokat maguk a vendéglátóhelyek, vagy akár az utazók is beküldhetik a térkép alatt elhelyezett űrlapon keresztül, amely alapján a blogger folyamatosan frissíti a listát. A térkép rávilágít arra, hogy az utazók egy új csoportja van kialakulóban, mindamellett remek lehetőséget teremt, hogy összekösse a diétabarát célcsoportot a diétabarát kínálattal.


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.