Térképen a diétabarát vendéglátóhelyek

Hiánypótló kezdeményezés a magyar piacon az a térkép, amely ajánlások által gyűjti össze a belföldi- és külföldi vendéglátóhelyeket, ahol a speciális étkezést követők otthonukról kimozdulva is bátran étkezhetnek.

A diétabarát utazók száma, az ételallergiában, - intoleranciában szenvedők és egyéb diétát követők számával együtt, fokozatosan növekszik, amire idővel a vendéglátóhelyeknek is reagálni kell. – Erre próbálja felhívni a figyelmet Tóth Edit, blogjával, a Travel Kollázzsal, és a mentes kínálatot nyújtó éttermek, kávézók, pékségek, vagy akár szálláshelyek összegyűjtésével segíti a diétával útnak indulókat.

Az adatbázisban jelenleg közel 200 hely szerepel, ám remélhetőleg ez a szám hamarosan még magasabbra emelkedik. A diétabarát utazási térképre bármilyen vendéglátóhely felkerülhet, aki cukormentes, gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, tojásmentes, fehérliszt-mentes, paleo, vagy akár vegán kínálatok bármelyikével rendelkezik.

Az ajánlásokat maguk a vendéglátóhelyek, vagy akár az utazók is beküldhetik a térkép alatt elhelyezett űrlapon keresztül, amely alapján a blogger folyamatosan frissíti a listát. A térkép rávilágít arra, hogy az utazók egy új csoportja van kialakulóban, mindamellett remek lehetőséget teremt, hogy összekösse a diétabarát célcsoportot a diétabarát kínálattal.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.