Kertészeti világkiállítás, Sting-koncert és nyugalom a török tengerparton

Kertészeti világkiállítás, Sting-koncert és nyugalom a török tengerparton 

A július 17-én éjjel lezajlott sikertelen katonai hatalomátvétel a török tengerparti üdülőhelyeken nem volt érzékelhető, Antalyán és a környező szállodákban azóta is teljes a nyugalom. Az Expo 2016 kertészeti világkiállítás pedig különleges látnivalókat és programokat ígér idén a tengerparti üdülőhelyen.

Itt a teljes nyári chartermenetrend 

Véget ért a tanév és indul a nyári utazási főszezon, ennek apropóján megnéztük, hová repülnek az idén nyáron charterjáratok Magyarországról.

Törökországba vitte partnereit a Sun & Fun 

Visszatért törökországi tanulmányútjáról a Sun & Fun Holidays csapata.
Trendforduló a törökországi foglalásokban

Trendforduló a törökországi foglalásokban 

Az utóbbi néhány hétben megugrott a törökországi foglalások száma a legnagyobb küldőpiacnak számító Németországban, és hasonló trendről számoltak be a hazai utazásszervezők is.

Elindult a nyári szezon első charterjárata Budapestről 

Az egyiptomi Hurghadára repült az idei szezon első nyaralójárata Magyarországról. A charter repülőgép május hetedikén, szombaton indult Budapestről. A járatot az Express Travel International (ETI) bérelte a Fly Egypt légitársaságtól.
Görögországgal erősít a Sun & Fun

Görögországgal erősít a Sun & Fun 

Bár az előfoglalási időszakban a törökországi foglalások száma visszaesett, ahogy közeledik a szezon, úgy nő az érdeklődés is a desztináció iránt. A korábbi tapasztalatok alapján pedig görög szigettel bővítette árualapját a Sun & Fun Holidays.

Új charterlánccal bővít Bulgáriában a Robinson Tours 

Az utazásszervező új charterláncot indít Budapest és Burgasz között.

Charterjáratok indulnak Izlandra Budapestről 

A Travel Service charterei idén négy alkalommal, tavasszal és ősszel közlekednek Budapest és Keflavík között, a gépeket a Bono Utazási Központ bérli izlandi partnereivel együtt.

15 nyaralóhelyre repül a Travel Service idén Magyarországról 

Megosztotta lapunkkal ez évi charternaptárát a Travel Service, melyből kiderül, hogy 15 népszerű üdülőhelyre szerződött le öt utazásszervezővel a légitársaság.
Raki, ouzó és baklava - előfoglalási akció Miskolcon

Raki, ouzó és baklava - előfoglalási akció Miskolcon 

Január 25-27. között, reggel 9.00 órától Előfoglalási Napokat rendez a miskolci Szerviz Iroda Utazási Központ.

„Az utasok utazni akarnak, fognak, bármi is történjék a világban” 

- mondta Füri Mihályné, a Kartago Tours ügyvezetője a cég 2016 nyári árualapját bemutató eseményen csütörtökön Budapesten. Az utazászervező optimistán látja az előttünk álló évet 2015-öt követően, amikor „minden megtörtént, ami a legrosszabb álmunkban sem fordult volna elő” - idézte a múltat az ügyvezető utalva a tunéziai merényletre, a Sinai-félszigeten katasztrófát szenvedett orosz gépre valamint a párizsi merényletre.

Jelentősen nőtt az utazásszervezők összkauciója 

Az idei évre 16,2 milliárd forintnyi vagyoni biztosítékot igazoltak a magyarországi utazásszervezők, a 2016-ra vonatkozó összeg eléri a 18,7 milliárd forintot. Ez azt jelenti, hogy jövőre az irodák forgalmuk növekedésére számítanak. 

Két új úti cél, új iroda és weboldal a Sun & Funnál 

Bemutatta 2016-os nyári árualapját a Sun & Fun Holidays, az utazásszervező jövőre Zakinthosszal és Dalamannal erősít. Bejelentették emellett, hogy új helyre költözik irodájuk, valamint weboldaluk és foglalási rendszerük is megújul.

Utazási irodát nyitott az ingatlanos cég 

Utazásközvetítőként lépett a turisztikai piacra a Balla Ingatlan, a Balla Utazásnál jelenleg több mint 20 nagy utazásközvetítő árualapja foglalható.

Dalamanba indít charterjáratot jövőre a Sun & Fun Holidays 

Bővíti törökországi charterkapacitását a Sun & Fun Holidays a 2016-os nyári szezonban, ezúttal Dalamanba indít járatot a szervező.

Ismét vagyoni biztosítékot emelt a Sun&Fun Holidays 

Az utazásszervező 30%-os növekedéssel számol az idei évben.

Ötödével több magyar utazott idén Törökországba 

Tavaly 25%-kal nőtt a magyar turisták száma Törökországban 2013-hoz képest, idén folytatódott a kedvező tendencia.

Több rendőr, alacsonyabb árak - tunéziai helyzetkép 

Több ezer rendőrt vezényeltek Tunéziában az üdülőhelyekre a Sousse-i merénylet után, az utazásszervezőknek pedig támogatást fizetnek a repülőgépeken üresen maradt helyek után - hangzott el az ország idegenforgalmi hivatalának mai budapesti sajtótájékoztatóján. 

Újabb charterjáratot indít a Sun&Fun Törökországba 

Ismét bővíti törökországi charterkapacitását a Sun&Fun Holidays a 2015-ös szezonban.

Leáll a szombati tunéziai charterjárat 

Leállítja szombati tunéziai charterjáratát a Kartago Tours, a keddi és pénteki járatok viszont egyelőre közlekedni fognak. A Taurus Reisen heti két gépe továbbra is közlekedik. 

Így járnak el az utazási irodák a tunéziai út lemondása esetén 

A tunéziai utakat szervező irodák az utazási szerződés szerint járnak el visszamondás esetén, a részvételi díjat akkor fizetik vissza, ha nem indul charterjárat az adott úti célra - mondta Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) alelnöke hétfőn az MTI-nek.

Mi lesz a sorsa a tunéziai charterláncoknak? 

A magyarországi utazásszervezők számára komoly feladatot jelent a tunéziai terrortámadás utáni új helyzethez való alkalmazkodás. A tour-operátorok igyekeznek mindent megtenni az utasokért, de az nagyon valószínű, hogy a jelenlegi heti öt charterjáratból pár héten belül maximum 2-3 maradhat. Valószínűleg más desztinációkban bővítik a kapacitásokat.

Új munkatárs a Sun & Fun Holidaysnél 

Szeptembertől új partnerkapcsolati munkatársat nevezett ki az utazásszervező. 

Új munkatárs a Sun&Fun Holidays-nél 

Október elsejétől új munkatárs erősíti a Sun&Fun Holidays csapatát. 

Új charteres utaztató debütál a nyári szezonban 

A Sun & Fun Holidays utazási iroda júniustól észak-afrikai és török úti célokat, télen pedig Dubait programozza.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!