Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége cikkek
Van, amikor kötelező a munkavédelmi képviselő
Szállodai munkavédelmi kézikönyvet állított össze a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) támogatásával, a dokumentumot csütörtökön mutatták be szállodai és éttermi igazgatóknak, munkavédelmi felelősöknek Szegeden egy szakmai konferencián - írta a szegedma.hu.
18%-os áfát szeretnének a vendéglátók
Egyszerűsítés indulhat az áfacsökkentés szabályaiban – erről a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének a főtitkára beszélt a HírTV Reggeli járat című műsorában.
A vendéglátóipar adózása a VIMOSZ szakmai konzultációján
A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége szakértői munkájának eredményeként is, májusban kormányzati döntés született bizonyos vendéglátó tevékenységek ÁFA-terheinek csökkentéséről. A jelenlegi szabályozás értelmezési nehézségeinek kiküszöbölésére az érintett felek bevonásával szakmai konzultációt szervezett a VIMOSZ, továbbá az egységes áfacsökkentésért a vonatkozó törvény kiterjesztő módosítását is kezdeményezi. A párbeszédet szolgáló rendezvény célja, hogy segítséget nyújtson a jogszabályváltozás gyakorlati alkalmazásához és a felmerülő értelmezési kérdések tisztázásához.
A VIMOSZ üdvözli a közétkeztetési rendelet módosítását
A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) üdvözli a közétkeztetési rendelet módosítását - közölte a szervezet.
Újraválasztották a VIMOSZ elnökét
Egyhangúlagos szavazattal választotta újra a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége közgyűlésén Gál Pál Zoltánt. A második két éves ciklusát megkezdő elnök legfontosabb célkitűzése az ágazatot különösen sújtó ÁFA és reprezentációs adó terhek csökkentése, valamint az Ágazati Párbeszéd Bizottságban történő még erőteljesebb munkaadói érdekképviselet.
Közösségi étkeztetők: áfa-csökkentés nélkül nincs tovább
A korábbi kormány 2009-es áfa-emelése a szakadék szélére szorította a közösségi étkeztetési ágazatot, egy újabb emelés esetén pedig már elkerülhetetlen lenne a zuhanás – mondta Dr. Várnai Zsuzsanna társelnök a Turizmus-Vendéglátás Ágazati Párbeszéd Bizottság hétfői sajtótájékoztatóján. A szervezet bemutatta a „Zöld könyv a közösségi étkeztetésről” c. dokumentumot, ami a szektor helyzetének leírásán túl javaslatokat is megfogalmaz az ágazat megmentése érdekében.