Ünnepi jótékony akciót indított egy tokaji ötcsillagos

Ünnepi jótékony akciót indított egy tokaji ötcsillagos 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery az ünnepi dőszakban igyekszik a tokaji és környékbeli családok életét szebbé tenni.
Kezdetét veszi a Dívali: a fény, a lámpások ünnepe

Kezdetét veszi a Dívali: a fény, a lámpások ünnepe 

Világszerte tűzijátékokkal, csillagszórókkal és sok-sok színes izzóval ünneplik a hinduk és a szikek a fény ünnepét, vagyis a Díválit. 
Sztárséf alkotta ünnepi fogások a benzinkutakon

Sztárséf alkotta ünnepi fogások a benzinkutakon 

A menüsort ezúttal is Palágyi Eszter, a Szigliget Várudvar Étterem Executive séfje készítette el. A társaság 67 töltőállomásán megkóstolható különlegességek közös jellemzője, hogy a karácsonyi időszakhoz kapcsolódó hazai fogások – köztük székelykáposzta és halászlé – inspirálták Esztert.
Tűzijátékok a Balaton körül 2017. augusztus 19-én és 20-án

Tűzijátékok a Balaton körül 2017. augusztus 19-én és 20-án 

A Balatontipp.hu huszonhét balatoni településről gyűjtötte össze a hétvégére tervezett tűzijátékok időpontját, helyszínét és közvetlenül előttük, utánuk kezdődő szórakoztató rendezvények műsorát, hogy az ünnepi hétvégén kényelmesen lehessen válogatni a programok között.
Megújul az augusztus 20-i ünnepi tűzijáték

Megújul az augusztus 20-i ünnepi tűzijáték 

Idén megújítják az augusztus 20 -i ünnepi tűzijáték struktúráját és koncepcióját - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón. Kara Ákos kiemelte: az utóbbi évek leglátványosabb tűzijátékára készülnek.
Ünnepi asztalterítés és dekorálás

Ünnepi asztalterítés és dekorálás 

A karácsony az év egyik legkiemeltebb időszaka. Ilyenkor a dolgos hétköznapokból kiszakadva mindenki több figyelmet szentel az apró részletekre, a kellemes hangulat kialakítására. A finoman elkészített ételek, desszertek tálalása mellett az asztalok dekorálására is több időt és figyelmet fordítunk. Előkerülnek a Karácsonyi motívumokkal díszített asztalterítők, szalvéták, asztaldíszek, de a gyertyák, gyertyatartók is hangsúlyosabb szerepet kapnak az év ezen időszakában. 

Így változik a vasúti menetrend a hosszú hétvége és az óraátállítás miatt 

A Mindenszentek ünnepnapját is magába foglaló hosszú hétvégén, október 30-án és 31-én a munkaszüneti napra, november elsején a vasárnapra, november 2-án a munkanapra érvényes menetrend szerint járnak a vonatok.
Csak óvatosan az ünnepi lakomákkal!

Csak óvatosan az ünnepi lakomákkal! 

December a várva várt családi vendégjárások hónapja, amikor lépten-nyomon terített asztalba botlunk. A sok finomság azonban számos „veszélyt” is rejt, a laktózérzékenyeknek például ilyenkor még inkább oda kell figyelniük az étkezésre. Nekik sem kell azonban lemondani a hagyományos karácsonyi fogásokról, elmondjuk, hogyan maradhatnak panaszmentesek az ünnepek alatt is.
A skótok a munkaszüneti napokkal is spórolnak

A skótok a munkaszüneti napokkal is spórolnak 

Gondolta volna, hogy a húsvét, a pünkösd vagy május elseje nem mindenhol munkaszüneti nap Európában? Cipruson ünnepelnek a legtöbbet az emberek, Angliában viszont csak 8 szabadnapot kapnak a dolgozók.

A bolyongó lelkek és a felnőtté válás ünnepe 

Japánban számos olyan ünnepet tartanak, ami számunkra furcsa, de legalábbis szokatlan lehet. A 7-5-3 fesztiválon vagy a mini-olimpiára hasonlító Nemzeti Sportnapon kívül ünneplik például a felnőtté válást és az időseket is.

Teltház a wellness szállodákban 

Telt házzal üzemelt a wellness szállók többsége a múlt hétvégén is. Az üzemeltetők azt mondják, nagyon szerencsésen alakultak az ünnep- és szabadnapok, így tulajdonképpen az egész téli szünetben sok volt a vendég.

Idén is nagyot robbantott a Heineken 

Csütörtök este partihelyszínné változott egy elhagyatott belvárosi épület, amelyet a Heineken vett birtokba, hogy a lehető legkülönlegesebb módon ünnepelje meg saját és Budapest városának 141. évfordulóját. Az egész estés buli alatt hazánk népszerű Dj-i váltották egymást a keverőpult mögött, a falakat pedig a fővárosra és a Heinekenre utaló fényfestés díszítette. Ráadásul a KLM jóvoltából egy szerencsés vendég kétszemélyes exkluzív hétvégét is nyert New Yorkba, ahová hamarosan el is indulhat. 

Az Air France elhozza az újbor ünnepét 

A hagyományok szerint a november harmadik csütörtökétől kezdődő Beaujolais, vagyis újbor megjelenése világszerte ünnep, áldást hoz az étkezőasztalokra. Az Air France-KLM és a Martinair légitársaságok idén is komoly erőforrásokat vetettek be, hogy az értékes, várva-várt szállítmányt idejében eljuttassák a világ minden sarkába.

Látogatócsúcs az Egri Bikavér Ünnepen 

A pénteki esős idő ellenére az utóbbi évek egyik legjobban látogatott Egri Bikavér Ünnepe volt az idei. A rendezvény szombati napján látogatócsúcsnak örülhettek a szervezők.

Tegnap ünnepelték a Đurđevdant 

Rúzsa Magdi, Goran Bregovic és a híres Kusturica-film, a Cigányok ideje közös nevezője a dal, amely a György-napot, a balkáni tavasz kezdetét köszönti.

Kihajtási ünnep a Hortobágyon 

Téli szállásukról kihajtották a legelő állatokat szombaton a Hortobágyon: a ménes, a magyar szürke gulya, a rackanyáj és a bivalycsorda egészen a tél beálltáig lesz kint a pusztában, amely nemcsak szálláshelye, hanem éléskamrája is lesz a következő hónapokban.

Közeli helyeken karácsonyoznak a britek 

A britek tavaly legszívesebben olyan távoli pontokon töltötték a karácsonyi ünnepeket, mint Bangkok, New York vagy Szófia. Nos idén a trend megváltozott, minél közelebb annál jobb az új módi. 

Nyílt nap a budapesti dunai hajókon 

A Magyar Hajózási Országos Szövetség 7000 fővárosi lakos számára díjmentesen nyitja meg a budapesti dunai hajókat augusztus 20-án.

Háromnapos Balatonünnepet szerveznek tucatnyi helyszínen 

Augusztus 18-20. között - hagyományteremtő szándékkal - indul útjára a “Nagyon Balaton” ünnepi rendezvénysorozat. A teljes Balaton Régiót érintő, nagyszabású programsorozat keretében három nap alatt, tucatnyi helyszínen zajlanak koncertek, sport-, családi- és gyerekprogramok.  Új fesztiválok indulnak, s számos műfajban hazai és világsztárok lépnek színpadra, valamint újra koncertet ad az LGT. A nemzeti ünnepet a Balaton közepéről indított, látványos tűzijáték koronázza meg. A programokra több százezer vendéget várnak a szervezők.

Magyar királyokat koronáznak Pozsonyban 

A jövő hétvégén már tizedik alkalommal rendezik meg Pozsonyban a Koronázási ünnepségek című rendezvénysorozatot, amellyel a magyar királyok, királynők és királynék egykoron itt zajlott koronázására emlékeznek a pozsonyiak.

Eljutna a hétvégén A-ból B-be? 

A március 15-ei ünnepi hétvégén számos rendezvényt tartanak Budapesten, amelyek miatt a forgalmat több helyen korlátozzák. A lezárások főbb közlekedési útvonalakat érintenek, változnak a tömegközlekedési járatok menetrendjei is. Az ünnepnap és az azt követő munkanap-áthelyezés miatt pedig változik a parkolás rendje is.

Kék házzal és fesztivállal ünnepli szülinapját a KLM 

A 92-es számú delfti kék ház bemutatásával ünnepli 92. születésnapját a KLM.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!