Sztárséf alkotta ünnepi fogások a benzinkutakon

A menüsort ezúttal is Palágyi Eszter, a Szigliget Várudvar Étterem Executive séfje készítette el. A társaság 67 töltőállomásán megkóstolható különlegességek közös jellemzője, hogy a karácsonyi időszakhoz kapcsolódó hazai fogások – köztük székelykáposzta és halászlé – inspirálták Esztert.

Az ünnepi ételek könnyen fogyasztható formában való újragondolása a székelykáposztás vekni töltött hústekerccsel: itt egy burgonyás szendvicsalap fogja közre a körözöttet és a házias székelykáposztát, amit székely töltött csavarthús és rukkola gazdagít. A karácsonyi hangulatot idézi fel az Ízes halászlé szendvics, melynél 3 szelet füstölt hal, halászlé krémsajttal, valamint halpogácsa kerül a light ciabattába, az ízeket pedig lilahagyma és madársaláta teszi teljessé.

A szendvicsek mellett két izgalmas salátával találkozhatunk még: a klasszikus karácsonyi receptet megújító Aszaltszilvával töltött pulyka salátaágyon és a vegetáriánus Őrségi sütőtök saláta friss tehénsajttal. Édességként pedig Mákos bejgli vaníliakrémmel és Gundel palacsinta pohárdesszertek közül választhatnak a fogyasztók.

Az úton lévők nem csak a tartalmas, egészséges és finom ételeket igénylik, hanem a frissítő forró italokat is. A 2019-es, koronavírus előtti időszakot idézi a frissen főzött kávé iránti kereslet az OMV Hungária töltőállomásain – derül ki a vállalat értékesítési számaiból. A tendencia ráadásul nem átmeneti, a forgalom augusztusban, szeptemberben és októberben is egyaránt elérte, esetenként meghaladta a két évvel ezelőtti szintet. Az elmúlt évvel összevetve pedig kifejezetten robbanásszerű, 24-34 százalék közötti a fejlődés.

„Bár a külföldről érkező idegenforgalom még mindig messze elmarad a korábbi évektől, mégis örömmel tapasztaljuk, hogy az autópályás töltőállmások VIVA kávézói is elérték a korábbi értékesítési szintjüket, hiszen az emberek megállnak feltöltődni, pihenni a töltőállomásokon, leülnek elfogyasztani egy finom kávét, egyéb különlegességet. Az pedig kifejezetten kedvező, hogy ez nem csak a nyaralások miatt megnövekedett utazásokhoz köthető, hiszen az őszi hónapokban sem mérséklődött a kereslet. Éppen erre reagálva igyekszünk igazi ínyencségeket kínálni az úton lévők számára” – mondta Kováts Botond, az OMV Hungária marketing menedzsere.

A kereslet bővülése egyébként nem csak a kávé, hanem a teljes melegital forgalomban is érezhető, ott ugyanis a teljes hálózatot illetően mintegy 30 százalékos növekedés tapasztalható. A forgalom bővülése ezen belül különösen az autópálya menti utakon szembetűnő, amelyeken átlagosan csaknem 60 százalékos előrelépés volt. Így egyes termékek esetében a kereslet már felülmúlta a 2019-ben tapasztaltakat.

Forrás: Store insider


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.