Hat év börtönre ítélték egy utasszállító parancsnokát

Hat év börtönre ítélték egy utasszállító parancsnokát 

Hatévi börtönbüntetésre ítélte a moszkvai régióban lévő Himki város bírósága kedden annak az SSJ-100-as Szuhoj Superjet utasszállítónak a parancsnokát, amely 2019-ben kényszerleszállás közben kigyulladt Moszkva seremetyevói repülőterén.
Lezuhant egy belföldi utasszállító repülőgép Dél-Kínában

Lezuhant egy belföldi utasszállító repülőgép Dél-Kínában 

133 utas ült a fedélzetén.
Beköszönthet az egypilótás repülés korszaka?

Beköszönthet az egypilótás repülés korszaka? 

Vizsgálja az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) egyes szabályok részleges felfüggesztését vagy átdolgozását, a kereskedelmi járatoknál lehetővé téve, hogy a repülés bizonyos szakaszaiban csak egy pilóta irányítsa a gépet - AIRportal.hu.

Beismerte Irán az ukrán utasszállító lelövését 

Az iráni hadsereg szombaton reggel beismerte felelősségét a PS 752-es számú járatot teljesítő repülőgép katasztrófájáért. Az Ukraine International Airlines (UIA) Boeing 737-800-asát a közlemény szerint tévedésből lőtték le egy föld-levegő rakétával. Az iráni hatóságok azt is közölték, hogy Franciaországban olvassák majd ki a repülőgép fedélzeti adat- és hangrögzítőit - értesült az AIRportal.hu.

Még a levegőben kigyulladt a lezuhant ukrán gép 

Még a levegőben lángra kapott, visszafordult és leszállásra készült a szerdán Teheránban lezuhant ukrán utasszállító repülőgép – derült ki az iráni polgári repülési hatóság előzetes vizsgálatából - értesült a napi.hu.

Lezuhant egy ukrán utasszállító Iránban 

Lezuhant az Ukraine International Airlines (UIA) Boeing 737-800-as repülőgépe a teheráni Imam Khomeini Nemzetközi Repülőtér közelében. A Kijevbe tartó járat fedélzetén 167 utas és 9 fős személyzet utazott, a katasztrófát senki nem élte túl - értesült az AIRportal.hu.
41 halott egy moszkvai kényszerleszállásban

41 halott egy moszkvai kényszerleszállásban 

Negyvenegy ember halt meg az Aeroflot SSJ-100-as utasszállító gépének moszkvai kényszerleszállása során - közölte vasárnap este a kiemelt fontosságú balesetek és bűnügyek esetében eljáró orosz Nyomozó Bizottság (SZK) vasárnap este Moszkvában.

A tengerbe zuhant egy utasszállító gép Indonéziában 

A tengerbe zuhant hétfőn Indonéziában egy belföldön közlekedő utasszállító repülőgép 189 emberrel a fedélzetén - közölte az indonéz katasztrófavédelem vezetője. A hatóságok tájékoztatása szerint 178 felnőtt, két gyerek és egy csecsemő utazott a személyzet mellett.

Egy hétig kutattak az orosz gép roncsai után 

Befejeződött a vizsgálat a február 11-én Moszkva közelében lezuhant utasszállító repülőgép tragédiájának helyszínén - közölte vasárnap a rendkívüli helyzetek oroszországi minisztériuma.
Megszületett a Concorde szuperszonikus utasszállító utódja

Megszületett a Concorde szuperszonikus utasszállító utódja 

Az új Boom névre keresztelt szuperszonikus utasszállító már a gyártósoron van és várhatóan a London-New York távolságot 190 perc alatt fogja megtenni. 

Román utasszállító miatt riasztották a Gripeneket 

Riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit pénteken délelőtt egy Münchenből Nagyszebenbe tartó repülőgép miatt, mert az nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással - közölte a Honvédelmi Minisztérium.

Indiából érkező utasszállító miatt riasztották a Gripeneket 

Riasztották a honvédség Gripen vadászgépeit péntek délelőtt, miután egy utasszállító repülőgép nem vette fel a kapcsolatot a polgári légiforgalmi irányítással - közölte a Honvédelmi Minisztérium.

Feltámadhat a világ leggyorsabb óceánjárója 

Néhány hónapja bombaként robbant a hír a tengerhajózással foglalkozó szaksajtóban; több mint 20 évnyi kikötői rozsdásodás után megmenekülhet a világ (mai napig) leggyorsabb óceánjárója, az SS United States.

Újabb bombafenyegetések amerikai repülőjáratokon 

Legkevesebb öt repülőjárattal kapcsolatban kaptak a nap folyamán telefonon fenyegetést az amerikai hatóságok - közölte kedden az NBC tévécsatorna híradója.

Villámcsapás miatt kényszerleszállást hajtott végre egy gép 

Villámcsapás miatt kényszerleszállást hajtott végre a Mistral Air olasz légitársaság egyik utasszállító repülőgépe szerdán este a római Leonardo da Vinci repülőtéren. Senki sem sérült meg.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!