Játékra invitál a sárvári TDM

Játékra invitál a sárvári TDM 

Sárvár egy saját fejlesztésű játékkal segíti elviselhetőbbé tenni az otthonlétet.
Szombattól az 1-es villamos helyett is pótlóbusz közlekedik

Szombattól az 1-es villamos helyett is pótlóbusz közlekedik 

2018. július 7-től 27-ig az 1-es villamos Óbuda felől a Puskás Ferenc Stadionig, Kelenföld felől pedig a Közvágóhídig közlekedik vágányfelújítási munkák miatt; a kimaradó szakaszon pótlóbusszal lehet utazni. 
A tevékenységével egy várost népszerűsít?

A tevékenységével egy várost népszerűsít? 

MagyarországOn címmel új turisztikai kommunikációs versenyt indít a Turizmus & Vendég, hogy megtalálja azokat az imázsformáló projekteket, ami belföldi utazásra csábítja a lakosságot. Várjuk ügynökségek, utazási irodák, városok, régiók, civil szervezetek, éttermek és szállodák pályázatait.
Budapest már nem kerékpárosbarát város

Budapest már nem kerékpárosbarát város 

2011-ben a legjobbak között szerepelt, 2013-ban már csak a 18. helyre futott be, azóta nem kerül be a legjobb húsz kerékpárosbarát város közé Budapest.

Brüsszel, a fiatalodó város 

Lakosságszámának stabil növekedése mellett Brüsszel egyre fiatalabb, lakosságának átlagéletkora 37,35 év - jelentette a La Libre Belgique című belga napilap.

Miskolci turizmus: a terv teljesítve 

Sikeres évet zárhat az idén Miskolc turizmusa. A 2016-ra kitűzött célokat már szeptember végére elérte a város. 

Ezek a 2017-es év legjobb úti céljai – köztük egy magyar város 

A Lonely Planet szerkesztői összeállították a 2017-es évre ajánlott legjobb desztinációk listáját. Külön lista készült a legizgalmasabb országokból, városokból, régiókból és a legjobb ár/érték arányú úti célokból. Egy magyar város is rákerült az utóbbi listára.

Több ezer éves az Adriai-tenger mélyén talált titokzatos város 

Az Adriai-tenger mélyén feltárt titokzatos város, amelyre még tavaly bukkantak horvát búvárok, a szénizotópos kormeghatározás szerint 3500 éves - tudósított a Slobodna Dalmacija című horvát regionális napilap.

Óriásvárost találtak a föld alatt 

A világ legnagyobb ősi földalatti városát találhatták meg a törökországi Kappadókiában egy városfejlesztési projekt során.

Elképesztői utcai videók világvárosokról 

Az ügyes világvárosok az utcai élet bemutatásával próbálják a magukhoz csábítani az utazókat. Most tíz ilyen videót mutatunk be a skift.com összeállítása alapján.

Városi címre gyúrnak a tihanyiak 

Nem rangkórság szállta meg a község önkormányzatát, egyszerűen összegyűjtötték az eddigi tapasztalatokat, megnézték a készülő szabályozást, és arra jutottak, hogy a következő időszakban csak akkor számíthatnak megfelelő pályázati forrásokra, ha városként indulnak értük.

Londont értékelték a legtöbben idén 

Újabb listát hozott nyilvánosságra a Tripadvisor. Ezúttal a legtöbb felhasználói értékelést kapott város került reflektorfénybe. Az is kiderült, hogy a belgák adják a legtöbb pozitív értékelést, míg a britek szeretik bő lére ereszteni véleményüket. 

Kusturica álmodta meg az épülő boszniai városkát  

Már látogatható az Emir Kusturica filmrendező megálmodta Andricgrad (Andric város) főutcája. Ivo Andric Nobel-díjas író emlékére épülő városka avatója 2014 nyarán lesz.

Újra a legszebb városok közé választották Budapestet 

A ucityguides.com felállította top tízes listáját a világ legszebb városairól, melybe Budapestet is beválogatta. 

Egyre olcsóbb Párizs és London 

A Mercer tanácsadó cég idén is összeállította listáját a világ azon városairól, ahol a legdrágább az élet. Összességében elmondható, hogy Európa nagyvárosai a tavaly évhez képest hátrébb vándoroltak a listán, amelyet Tokió vezet. A világ legolcsóbb városa Karacsi lett.

Megújult Sümeg belvárosa 

Befejeződött a belváros felújítása Sümegen, a százhúsz millió forintos beruházásra a város 94 millió forintot nyert európai uniós pályázati forrásból - közölte Sümeg független polgármestere az MTI-vel.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!