Tart a Virágos Magyarország verseny, idén sok a jelentkező

Tart a Virágos Magyarország verseny, idén sok a jelentkező 

Itt az idén 30. születésnapját ünneplő Virágos Magyarország verseny legfrissebb adatai.

Még lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre 

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny Szervező Bizottsága 25. alkalommal indítja útjára hazánk egyik legnépszerűbb mozgalmát, amelyre még több, mint két hétig van lehetősége jelentkeznie az ország városainak, falvainak, kerületeinek. A jubileumi évben a szervezők minél több, rekordszámú település nevezését szeretnék elérni, ezért meghosszabbították a jelentkezési határidőt, amely így 2018. június 15.

25 év alatt hány település jelentkezett a Virágos Magyarország versenyre? 

Idén ünnepli 25. évfordulóját Magyarország egyik legrégebbi és legsikeresebb versenye, a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny, amelynek célja, hogy mind turisztikailag, mind pedig szó szerint felvirágoztassa a magyar településeket. A szervező Magyar Turisztikai Ügynökség, valamint a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny Szervező Bizottsága most a jubileumi évforduló alkalmából összegyűjtötte a 25 legérdekesebb tényt a versenyről.

Negyedszázados a Virágos Magyarország verseny 

Huszonötödik alkalommal hirdették meg a Virágos Magyarország elnevezésű versenyt, amelyre május végéig lehet jelentkezni – jelentették be április 19-én, csütörtökön, a tavaly átadott Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban megtartott sajtótájékoztatón.

Ha Lajoskomáromban jár, erről tudjon! 

Több, mint 300 település közül idén Veszprém és Lajoskomárom nyerte el a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját, így ők képviselik hazánkat az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén, az Entente Florale Europe megmérettetésen — tudtuk meg a verseny szervezési és lebonyolítási feladatait ellátó Magyar Turisztikai Ügynökség .
1,6 millió embert ért el a legvirágosabb úti cél szavazás

1,6 millió embert ért el a legvirágosabb úti cél szavazás 

Kiemelkedően népszerű a Virágos Magyarország idei egyik újítása, a Legvirágosabb Úti Cél szavazás a Facebookon: 5 hét alatt 1,6 millió embert ért el, és majd 47 ezer szavazat érkezett az 5 kategóriában.
17 ezer szavazat érkezett két hét alatt a Virágos Magyarország Közönégszavazására

17 ezer szavazat érkezett két hét alatt a Virágos Magyarország Közönégszavazására  

Két hét alatt több mint félmillió embert ért el a Facebookon a Virágos Magyarország Legvirágosabb Úti Cél nevű játéka, ahol a közönség döntheti el: melyik település tetszik neki a legjobban. Az első héten Zsebeháza lett a győztes, a második héten pedig Csemő, de a szavazás folytatódik, minden héten új kategóriában van lehetőség arra, hogy bárki zsűritag lehessen.
A Virágos Magyarországért verseny fővédnöke lett Borbás Marcsi

A Virágos Magyarországért verseny fővédnöke lett Borbás Marcsi 

A sajtótájékoztatón Bánhegyi Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese bejelentette, hogy Borbás Marcsi május 15-től fővédnöke a neves versenynek. A műsorvezető pedig elmondta, hogy a nevezési határidőt meghosszabbították május 31-ig.
Melyik lesz a legvirágosabb úti célunk?

Melyik lesz a legvirágosabb úti célunk? 

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny Szervező Bizottsága 2017-ben is meghirdeti az ország legtöbb lakosát megmozgató kezdeményezését.
Közönségdíjjal bővül a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny

Közönségdíjjal bővül a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny 

Április 10-én tartotta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Virágos Magyarország környezetszépítő verseny meghirdetése alkalmából rendezett sajtótájékoztatóját a Radisson Blu Béke Hotelben. Az eseményen részt vett dr. Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója és dr. Csemez Attila, a Virágos Magyarország Szervező Bizottságának elnöke is. A tájékoztatón bemutatkozott Tihany és Kaposvár is, akik idén hazánkat képviselik az európai versenyen.

Vajon melyik a legvirágosabb magyar kistelepülés? 

Eredményes volt a munka, Tihany az idén az ország legvirágosabb kistelepülése.

Magyarország legvirágosabb éttermét keresik 

A Virágos Magyarországért versenynek minden évben van kiemelt témája: 2016-ban a Magyar Turizmus Zrt. tematikus évéhez, a Gasztroélmények Évéhez kapcsolódva keresik azt a hazai éttermet, amely kiemelt figyelmet szentel környezetének gondozottságára, virágosítására. A versenyre május 31-éig lehet pályázni.

Zalaegerszeg és Hercegkút lett a legvirágosabb 

A Magyar Turizmus Zrt. által koordinált Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyt 2015-ben huszonkettedik alkalommal hirdette meg a verseny szervezőbizottsága. A díjátadó rendezvényt november 21-én, szerdán tartották meg a Pesti Vigadóban. Az ünnepségen 76-an vehettek át különböző díjakat és okleveleket, és az is kiderült, hogy jövőre kik vehetnek részt az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén.

Ha templomkertet gondoz - nyert ügye lehet 

A Virágos Magyarországért verseny immár több mint két évtizede Magyarország legsikeresebb környezetszépítő versenye, és talán ennél is több: mozgalom, amelyet a Magyar Turizmus Zrt. saját projektjeként kezel, biztosítva annak szervezeti és finanszírozási kereteit. Az országos mellett ma már helyi – városi, megyei, régiós – versenyeket is rendeznek, amelyek évente közel kétmillió embert mozgósítanak a kulturált, rendezett, tiszta, virággal díszített környezet megteremtése, megőrzése érdekében.

Felhívás a Virágos Magyarországért versenyre 

A tavasz beköszöntét többek között az is jelzi, hogy több mint két évtizede óta ilyenkor hívják fel a figyelmet erre a nagyon népszerű, környezetszépítő versenyre.

Siófok és Balatongyörök lett a legvirágosabb 

Siófok város, Balatongyörök falu kategóriában nyert a Virágos Magyarországért versenyen, így 2015-ben Európában mérettetik meg magukat.

Íme Budapest legvirágosabb kerülete 

A Turizmus Világnapján, 2014. szeptember 27-én rendezték meg a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny díjkiosztó ünnepségét a budapesti kerületek számára. A legvirágosabb budapesti kerület Józsefváros lett, különdíjat kapott Újbuda és Kispest is. A verseny országos díjkiosztó ünnepsége november első hetében lesz.

Idén is virágba borul Magyarország 

2014-ben Gyula és Zebegény képviseli hazánkat az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén, az hazai Virágos Magyarországért versenyre pedig már lehet jelentkezni.

Gyula és Zebegény lett a legvirágosabb 

Október 25-én délelőtt, Gyulán osztották ki a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny 2013. évi díjait. A díjkiosztó ünnepségre háromszázegy önkormányzat képviselője kapott meghívást. 

Ezüstérmes lett Hévíz és Csopak 

Sikeresen szerepeltek a 2013. évi Európai Virágos Városok és Falvak versenyébe benevezett magyarországi települések: Hévíz város kategóriában, míg Csopak a falvak között szerzett ezüstérmet az Entente Florale Europe versenyen.

20 éves a Virágos Magyarországért verseny 

Május 31-én zárult le a nevezés a 2013-as Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyre. Az idén huszadik alkalommal meghirdetett felhívásra 299 település jelentkezett, így a résztvevők száma a tavalyi megmérettetéshez képest nőtt.

Még várják a jelentkezéseket a „Virágos Magyarországért” versenybe 

Meghosszabbított határidővel, május 31-ig várják az önkormányzatok jelentkezését a „Virágos Magyarországért” környezetszépítő versenybe falu, illetve város kategóriában.

Idén is várják a virágos települések jelentkezését 

A Virágos Magyarországért verseny immár csaknem két évtizede Magyarország legsikeresebb környezetszépítő versenye, és talán ennél is több: mozgalom, amelyet a Magyar Turizmus Zrt. saját projektjeként kezel, biztosítva annak szervezeti és finanszírozási kereteit. 

Hévíz és Csopak az idei legvirágosabb 

November 9-én délelőtt, Hévízen osztották ki a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny 2012. évi díjait. A díjkiosztó ünnepségre kétszázkilencvennyolc önkormányzat képviselője kapott meghívást. A Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyt öt minisztérium, az Országgyűlés három bizottsága, Budapest Főváros Önkormányzata, a Magyar Turizmus Zrt., több civil szervezet, közöttük a verseny szervezésében is tevékenyen résztvevő Virágzó Magyar Kertkultúráért Alapítvány írta ki. A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. közös fődíját város kategóriában Hévíznek, falu kategóriában Csopaknak ítélték oda, ami egyben feljogosítja a két települést Magyarország képviseletére a 2013. évi Európai Virágos Városok és Falvak (Entente Florale Europe) versenyében, közölte lapunkkal a Magyar Turizmus Zrt.

Virággal a kezükben várták a zsűri tagjait 

2012 júliusában huszonkettedik alkalommal kereste fel az Európai Virágos Városok és Falvak zsűrije Magyarországot. 

„Virágos Magyarországért” verseny: még lehet nevezni 

Június 15-ig várják az önkormányzatok jelentkezését a „Virágos Magyarországért” környezetszépítő versenybe falu, illetve város kategóriában. 

Balatonfüred és Paloznak a kirakatunk 

Tizenkét országot képviselő zsűri járt a múlt hét közepén a Balaton északi partján, hogy Balatonfüred és Paloznak környzeti állapotát, a települések vezetőinek, lakóinak, civil szervezeteinek munkáját, céljait, gondolkodását górcső alá vegye.

Virágos Magyarországért: kitolták a jelentkezési határidőt 

Még néhány napig nevezhetnek az önkormányzatok a „Virágos Magyarországért” környezetszépítő versenybe falu, illetve város kategóriában. A jelentkezés az interneten keresztül lehetséges a www.viragosmagyarorszag.hu honlapon.

Ismét Virágos Magyarországért 

A ”Virágos Magyarországért” verseny immár több mint egy évtizede Magyarország legsikeresebb környezetszépítő versenye, és talán ennél is több: mozgalom. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!