Három hazai strandnál nem ájultak el az ellenőrök a vízminőségtől

Három hazai strandnál nem ájultak el az ellenőrök a vízminőségtől 

Hanem inkább a kifogásolt kategóriába minősítették. Ezek pedig a következők: makói Maros Kalandpart; soltvadkerti Vadkerti tófürdő és a tiszakécskei Tisza-parti strand.
Ötmilliárdból óvják a Balaton vízminőségét

Ötmilliárdból óvják a Balaton vízminőségét 

Több mint 5 milliárd forintos projekt indult a Balaton vízminőségének javítására - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szerdán az MTI-hez eljutatott közleményében.
Ilyen a vízminőség szabadvízi strandjainkon

Ilyen a vízminőség szabadvízi strandjainkon 

Az Európai Unió értékelési rendszere alapján a hazai szabadvízi fürdőhelyek többsége kapott jó vagy kiváló besorolást, négy helyen volt kifogásolt a vízminőség - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) honlapján.
Ingyenes wc-kkel a Balaton tisztaságáért

Ingyenes wc-kkel a Balaton tisztaságáért 

Állami támogatást kér a Balatoni Szövetség elnöke a tóparti nyilvános illemhelyek ingyenessé tételéhez.
Ilyen a vízminőség Európa fürdőhelyein

Ilyen a vízminőség Európa fürdőhelyein 

Az európai fürdőhelyek közel 83 százaléka megfelel az Európai Unió legszigorúbb, a "kiváló" vízminőségi osztályra vonatkozó előírásainak, arányuk azonban az elmúlt években csökkent - közölte az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) az Európai Bizottsággal közösen összeállított 2020-as adatokat rögzítő értékelésében kedden.
Jó a fürdőhelyek vízminősége az EU-ban

Jó a fürdőhelyek vízminősége az EU-ban 

Hétfőn tette közzé éves jelentését az európai fürdővizek minőségéről az Európai Bizottság és az Európai Környezetvédelmi Ügynökség.

A szokatlanul meleg tél ellenére is jó a Balaton vízminősége 

A Magyar Tudományos Akadémia Balatoni Limnológiai Intézetének jelentése szerint alapvetően jó állapotban van a Balaton, dacára annak, hogy idén télen (sajnos, lassan már nem meglepő módon), jóval enyhébb volt az időjárás, mint a sokéves átlag. Márpedig a mérsékelt övi ökoszisztémák egészséges működését az évszakok váltakozása, illetve a szélsőséges időjárási helyzetek hiánya segíti leginkább.

Veszélybe kerülhet a kedvenc sörünk 

Vizeink állapota egyre romlik, és most veszélybe került a legfontosabb európai eszköz is, mely a vizek védelmét célozza. Az Európai Unió egyik ambiciózus szabályozása, a Víz Keretirányelv került célkeresztbe - elképzelhető, hogy a vizek megóvása helyett döntéshozóink a szabályozás gyengítése mellett döntenek. A megfelelő minőségű víz eltűnésével többek között a jó söröknek is búcsút inthetünk. Európai kampány indult vizeink védelméért. Most mindannyiunk véleménye számít!

Bátran fürdőzhet Európában! 

Az európai fürdőhelyek több mint 85 százaléka kiérdemelte az Európai Unió szigorú minősítési kritériumai alapján a legmagasabb, kiváló minősítést az Európai Környezetvédelmi Ügynökség kedden közzétett éves jelentése szerint.
Kiváló minőségű a Balaton vize

Kiváló minőségű a Balaton vize 

A kánikulában is kiváló maradt a Balaton vizének minősége - áll az MTA Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézetének közleményében. 

Kiváló a hazai strandok többségének vízminősége 

Elkészült a hazai szabadvízi fürdőhelyek uniós minősítése.

Kiváló vízminőség, alig emelkedő árak 

A múlt évihez hasonlóan jó szezont várnak a balatoni strandok üzemeltetői. Ehhez a legfontosabb adottság, a kiváló víz biztosítva van, a megfelelő infrastrukturális feltételek is rendelkezésre állnak, és ahogy a május 21-i nyárias hétvége is bizonyította, érdeklődésben sem nagyon lesz hiány.

Nyugodtan fürödhetünk a Balatonban 

Nagyon tiszta a Balaton vize - állapította meg a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Ökológiai Kutatóközpontja.

Egészen hihetetlenül jó a balatoni strandok vízminősége 

136 balatoni strand közül csupán egy kapott tűrhető, egy másik pedig kifogásolható minősítést az ANTSZ-től, a fürdőhelyek 95%-a kiváló lett - írja a balatontipp.hu, amely összegyűjtötte a tó körüli strandokkal kapcsolatos friss és fontos információkat. 

Kiváló vízminőség, fejlesztésre váró akadálymentesítés a Balatonon 

Kiváló volt idén a Balaton vízminősége, szép a strandok gyepe, s leginkább az akadálymentesítésben van még teendő - hangzott el a Kék Hullám Zászló balatoni strandminősítő verseny hétfői zárórendezvényén Balatonfüreden.

Ne féljen a Balatonban úszkáló algagyepdaraboktól! 

Kellemetlenséget okozhatnak, de semmilyen egészségügyi veszélyt nem jelentenek azok a víz felszínén lebegő algagyepdarabok, amelyeket az utóbbi napokban láthattak a Balatonon strandolók a tó több pontján - hangsúlyozza a Magyar Tudományos Akadémia hétfői közleménye.

Iszonyatos a Balaton hőmérséklete, de a vízminőség kiváló 

A tartós kánikula ellenére bőven van víz a Balatonban. Nem kell tartani az alacsony vízállás néhány kellemetlen kísérőjelenségétől, mint amilyen például a fonalas algák inváziója a déli parton. A tó vizének és élővilágának állapotáról az MTA Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézet készített gyorsjelentést.

Utazás előtt megnézhetjük, milyen a strandok vízminősége 

Ma már utazás előtt, az internet segítségével, az ANTSZ oldalán is leellenőrizhetjük, hogy milyen a fürdővíz minősége a Balaton 130 strandján, esetleg Hévízen vagy a Tisza-tónál. 

Hol fürödjünk a Dunában? 

Nyári vízminőség-jelentés indul a Dunakanyar strandjainál. A méréseket az ÁNTSZ végzi havonta, a Coca-Cola Magyarország támogatásával. Az eredményeket június 29-től az iloveduna.hu oldalon lehet elolvasni. 

Újra iható a víz Recsken 

Újra iható a víz Recsken, miután a Heves megyei tiszti főorvos csütörtökön feloldotta a korlátozást - tájékoztatta a Heves Megyei Kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve az MTI-t.

Péntek óta korlátozás nélkül iható a vezetékes víz a Mátrában 

Eredményesnek bizonyultak a megtett intézkedések, amelyeket a coli szennyezéssel érintett öt mátrai településen hajtottak végre, amit a kontrollvizsgálatok eredményei is igazolnak - közölte a szolgáltató Északmagyarországi Regionális Vízművek (ÉRV) ZRt.

Mérséklődik a balatoni halpusztulás 

Összetett okokra vezethető vissza a balatoni halállományban történt tömeges pusztulás, annak mértéke folyamatosan csökken, a halmintákban kimutatott kórokozók emberre nem veszélyesek, a Balaton ökológiai állapota, vízminősége egyaránt kiváló - közölte egy szocialista képviselő írásbeli kérésére a földművelésügyi miniszter.

Turisztikai vezetők ittak a Balaton vizéből 

#Jóavíz, és erről ma személyesen is meggyőződött Glattfelder Béla, az NGM belgazdaságért felelős államtitkára, Bóka István, a Balatoni Fejlesztési Tanács elnöke és Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese.

Szűk területet érintett a balatonfüredi vízszennyezés 

Az Országos Környezetegészségügyi Intézetnek megküldött vizsgálati eredmények alapján jelenleg kiváló a Balaton vízminősége. Az Intézetben végzett laboratóriumi vizsgálatok igazolták, hogy a júniusi úszóverseny esetében lokális szennyeződésről volt szó.

Balaton: #jóavíz 

Most ön is elmondhatja, hogy milyen a magyar tenger vize, vagy információkat gyűjthet arról, hogy hol érdemes strandolni.

Elkészült a hazai szabadvízi fürdőhelyek uniós minősítése 

A hazai szabadvízi fürdőhelyek zöme kiváló minősítést kapott az Európai Unió értékelési rendszere alapján. Az Országos Környezetegészségügyi Intézet a listát az uniós irányelveknek megfelelően, négy év bakteriológiai vizsgálati eredményei alapján állítja össze, a kockázat statisztikai értékelésével. Nem csak egy-egy mintát, illetve vizsgálati eredményt vesznek figyelembe, hanem a vízminőség változásait, és az esetlegesen fennálló egyéb egészségkockázatokat is követik. Ezen besorolás szerint kiváló, jó, tűrhető és kifogásolt minősítést kaphat egy szabadvízi fürdőhely.

Jó a szabadvízi fürdőhelyek vízminősége 

Megfelelő minősítést kaptak az Országos Környezetegészségügyi Intézethez eljuttatott adatok szerint azok a hazai felszíni vizek, ahol kijelölt fürdőhely található - tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-t.

Tizedik alkalommal díjazták a kiváló strandokat 

A Balatoni Szövetség minősítési rendszere szerint az északi parton vannak a jobb strandok. A legjobbnak besorolt kilenc háromcsillagos strand közül nyolc fizetős.

Egyre jobb az európai fürdővizek minősége 

Az Európai Unióban a fürdőhelyek 94 százaléka megfelel a vízminőségre vonatkozó minimumkövetelményeknek - olvasható az Európai Környezetvédelmi Ügynökség által az európai fürdővizek minőségéről évente készített idei, kedden közzétett jelentésében.

A legtöbb strand vize kiváló minőségű 

A Balatonon a legtöbb fürdővíz kiváló vagy jó minőségű, az uniós minősítés szerint azonban néhány szabadstrandon nem ajánlott a fürdőzés - derül ki az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) legfrissebb minősítési listájából.

Európa vizeivel minden rendben 

Az Európai Unió területén lévő fürdővizek 92,1 százaléka megfelel a fürdővizek minőségéről szóló uniós minőségi minimumelőírásoknak - derül ki az Európai Bizottság e témáról szerdán kiadott jelentéséből.

Iható tisztaságú a Balaton vize 

Idén a főszezon végén is iható tisztaságú maradt a Balaton vize az MTA Balatoni Limnológiai Kutatóintézet mérései alapján, de ez nem feltétlenül igaz a strandok vízére - tájékoztatta Vörös Lajos, az intézet kutatója az MTI-t szerdán.

Nemhogy árt, használ az egészségnek a gyanús színű Balaton-víz 

Az idén a sok csapadék miatt a korábbi éveknél sokkal erőteljesebben jelentkezik a Balaton esztétikailag kifogásolható, de egészségre ártalmatlan elszíneződése Balatonfenyvesnél, ahol a Berekből szivattyúzott tőzeges vizet eresztik a tóba - számolt be Lombár Gábor polgármester pénteken az MTI-nek.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!