Már október 4-től emelkedhet a brit vízumok ára

Már október 4-től emelkedhet a brit vízumok ára 

Már hónapokkal ezelőtt belengette a brit kormány, hogy szigorítanak a vízumrendszeren, most pedig azt közölte a miniszterelnök, hogy felemelik a vízumok árát, mivel a közszféra béremelését várhatóan e plusz bevételből fogják fedezni- írja testvérlapunk, a Privátbankár.hu.
Szlovénia még gondolkodik az oroszok turistavízumáról

Szlovénia még gondolkodik az oroszok turistavízumáról 

Szlovénia továbbra is "az EU-tagállamokkal közösen keresi a megoldásokat", viszont a külügyminisztérium szerint Ljubljana még nem döntött az orosz állampolgárok turistavízumának felfüggesztésére tett javaslatról.
Felfüggesztik az amerikai vízumkiadást Oroszországban

Felfüggesztik az amerikai vízumkiadást Oroszországban 

Felfüggeszti Oroszországban az Egyesült Államok a nem bevándorlási vízumok kiadását, az amerikai külképviseleteken Moszkva által elrendelt létszámcsökkentésre hivatkozva.
Nem kell vízum a magyar turistáknak többé Katarba

Nem kell vízum a magyar turistáknak többé Katarba 

Nyolcvan ország, köztük Magyarország állampolgáraival szemben feloldotta a vízumkötelezettséget Katar a katari belügyminisztérium, a katari turisztikai hatóság és a Qatar Airways közös nyilatkozata szerint.
Már igényelhető a Working Holiday vízum Japánba

Már igényelhető a Working Holiday vízum Japánba 

Július 3-tól igényelhető a Working Holiday vízum Japánba, amellyel turisztikai célból 18 és 30 év közötti magyar állampolgárok tartózkodhatnak Japánban egy évig - közölte a Magyarországi Japán Nagykövetség. 

Továbbra is lehet személyi igazolvánnyal utazni Olaszországba 

A magyar állampolgárok személyi igazolvánnyal továbbra is utazhatnak Olaszországba, ehhez nem kötelező útlevelet kiváltani.
Akár részletes életrajzi adatok is kellhetnek az amerikai vízumhoz

Akár részletes életrajzi adatok is kellhetnek az amerikai vízumhoz 

A vízumkiadási gyakorlat szigorítását javasolja az amerikai külügyminisztérium, amely a vízumkérők kiterjedt és átfogó ellenőrzését kívánja bevezetni.

Kanada lebontja a vízumfalat Romániával szemben 

„Szeretném leválasztani a vízumkérdést az EU-Kanada Szabadkereskedelmi Egyezményről” – nyilatkozta Kevin Hamilton, Kanada bukaresti nagykövete.

Száz magyar fiatal pályázhat egyéves új-zélandi vízumra 

A magyarországi új-zélandi Konzulátus tájékoztatása alapján a két ország között megkötött megállapodás lehetővé teszi, hogy már negyedik alkalommal ismét száz, 18 és 35 év közötti magyar fiatal utazhat egyéves tartózkodási vízummal Új-Zélandra.

Drágulhat az egyiptomi vízum 

Elképzelhető, hogy júliustól az eddigi 25 dollár helyett 60 dollárt, azaz körülbelül 17 ezer forintot kell fizetni az egyiptomi vízumért a külföldi turistáknak, a többszöri belépésre jogosító vízum pedig 70 dollárba fog kerülni.

Ukrajna vízummentességéről egyeztek meg az uniós tárgyalók 

Az ukrán állampolgárok számára szabad uniós beutazást biztosító vízummentességről egyeztek meg az Európai Parlament és a miniszterek tanácsának tárgyalói kedden.

Vízum nélkül utazhatunk Fehéroroszországba 

80 ország, többek között az Európai Unió tagállamai, így Magyarország polgárai számára is lehetővé teszi a vízummentes belépést Fehéroroszország.

Újabb 50 millió ember utazhat be vízum nélkül az EU-ba 

Az Európai Unió döntött az ukrán és grúz állampolgárok vízumkötelezettségének eltörléséről.

Elektronikus beutazási engedély: fordítsák turizmusmarketingre a bevételeket! 

Ujhelyi István európai parlamenti képviselő szerint csak abban az esetben támogatható Brüsszel elektronikus beutazási engedéllyel kapcsolatos javaslata, ha a bevétel jelentős részét az európai turisztikai célpontok népszerűsítésére fordítanák.

Kanadai vízummentességet akar állampolgárainak Románia 

Bukarest felülvizsgálja álláspontját az Európai Unió és Kanada közötti viszonyról annak érdekében, hogy rávegye Kanadát a román állampolgárokkal szemben fennálló vízumkötelezettség eltörlésére - közölte csütörtökön a Mediafax hírügynökség a román külügyminisztérium állásfoglalását idézve.

Kétszáz magyar fiatal vállalhat munkát Ausztráliában 

Megállapodás született Magyarország és Ausztrália között arról, hogy országonként évente kétszáz fiatal kaphat Work and Holiday vízumot, vagyis ennyi magyar utazhat a szigetországba munkát vállalni, és ugyanennyien jöhetnek hozzánk Ausztráliából.

Útlevél vagy személyi nélkül ne induljon senki útnak 

Az utóbbi néhány hónap során számos, a schengeni övezethez tartozó ország szigorította határain a beléptetést. Franciaország mellett - ideiglenesen - Ausztria, Németország, Dánia és Svédország is visszaállította a határellenőrzést.

Vízumtémában kezdeményezett egyeztetést a MUISZ a Külügyminisztériummal 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége a Külügyminisztérium Konzuli és Állampolgársági Főosztályának vezetőjével folytatott megbeszélést vízum témában.

Anglia tíz évre szóló turistavízumot adna a kínaiaknak 

A lépéssel jelentősen növelni tudnák a Nagy-Britanniába látogató kínai turisták számát, ezzel együtt pedig nagy mértékű többletbevételhez jutna az ország.

Többszöri belépésre jogosító turistavízumot vezetett be Thaiföld 

Ez főleg azoknak lehet jó hír, akik üzleti útból sokat utaznak az országba vagy hosszabb időt töltenének ott.

Csütörtök óta nem kell vízum a magyaroknak Kazahsztánba 

Vízummentesen utazhatnak be a magyarok is Kazahsztánba; csütörtöktől kezdve 2017 végéig tizenöt napig beutazási engedély nélkül tartózkodhatnak tizenkilenc ország állampolgárai a közép-ázsiai állam területén - írta a Today.kz kazah hírportál Rapil Zsosibajev kazah külügyminiszter-helyettesre hivatkozva.

A jövő hétig nem indul újra az amerikai vízumkiadás 

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma nem számít arra, hogy a jövő hétig sikerülne elhárítani azt a technikai problémát, amely hátráltatja az amerikai beutazó vízumok kiadását - közölte szerdán a tárca szóvivője Washingtonban.

Hét egzotikus országba nem kell vízum az uniós polgároknak 

Hét csendes-óceáni és karibi országgal írt alá csütörtökön megállapodást a vízumkönnyítésről az Európai Unió.

Egyelőre sem Kijev, sem Tbiliszi nem számíthat vízummentességre 

Közzétette pénteken az Európai Bizottság az Ukrajna és Grúzia vízumliberalizációs akciótervéről készült jelentéseket, amelyek alapján egyelőre egyik ország sem számíthat arra, hogy a rigai Keleti Partnerség csúcstalálkozón döntés születhet a vízummentes utazásról.

Száz magyar fiatal vállalhat munkát Új-Zélandon 

Helyi idő szerint április 22-én délelőtt 10. órakor Új-Zéland újra megnyitja a pályázati lehetőséget magyar fiatalok előtt, hogy egy évre kimehessenek dolgozni a távoli szigetországba. A helyek borzasztó gyorsan elfogynak, így nem árt azonnal lecsapni a lehetőségre.

Mégsem szigorít Egyiptom a vízumszabályokon 

Május közepén mégsem léptetik életbe Egyiptomban azt a két hete bejelentett jogszabályt, amely szerint az országba látogató turistáknak a jövőben még utazás előtt be kell szerezniük a vízumot - közölte csütörtökön Badr Abdel-Áti külügyi szóvivő a helyi sajtó szerint.

Májustól az Egyiptomba látogatóknak utazás előtt ki kell váltaniuk a vízumot 

Az Egyiptomba látogató turistáknak május 15-től még utazás előtt be kell szerezniük a vízumot az illetékes egyiptomi külképviseleten. Eddig a vízum beszerezhető volt az országba érkezés után is.

Elveszett az útlevél? Nem gond! 

Az utazási szakmában dolgozóknak fel kell készülniük a legváratlanabb eseményekre, gyakran kell megoldaniuk megoldhatatlannak tűnő problémákat. A minap az egyik körutazásokat szervező hazai irodának adott komoly feladatot egy eltűnt útlevél.

Rubellel is fizethetnek az orosz turisták Egyiptomban 

2014-ben 4,4%-kal több turistaérkezést regisztráltak Egyiptomban, mint egy évvel korábban, ez azt jelenti, hogy közel 10 millió turista kereste fel az észak-afrikai országot. Ha minden így marad az idén is, akkor év végére újra a világ leglátogatottabb országai közé – nyilatkozta az Egyiptomi Turisztikai Hivatal elnöke, Samy Mahmoud.

Szigoríthatják a vízummentes beutazást Amerikában 

A párizsi terrortámadásokat követően az amerikai kongresszusban az Egyesült Államokba való vízummentes beutazás szigorításának lehetőségét mérlegelik - írta szerdai számában a The Washington Post.

Több mint 1 millió külföldit tilthatnak ki 10 évre Oroszországból 

Több mint 1 millió külföldi állampolgár számára tilthatják meg a beutazást 10 évre Oroszországba a megengedett tartózkodási idő túllépése miatt - tájékoztatta az Interfax orosz hírügynökséget csütörtökön az orosz Szövetségi Migrációs Szolgálat (FMSZ) vezetője.

Lazultak a vízumszabályok Indiában 

India belügyminisztere jelentette be a hírt, miszerint 43 nemzet számára elegendő az érkezéskor kiváltott elektronikus turistavízum, melyet később más országok állampolgáraira is szeretnének kiterjeszteni.

Újabb kínai nagyvárosba látogathatunk vízum nélkül 

A dél-kínai Kunming csatlakozásával tízre nőtt azoknak a kínai városoknak a száma, melyek 72 órás vízummentes tartózkodást tesznek lehetővé a külföldi turisták számára - adta hírül a kínai központi televízió.

Most már 60 napig nyaralhatunk Thaiföldön vízum nélkül 

Thaiföld 48 ország állampolgáraira terjesztette ki a plusz 30 napos vízummentességet, többek között Magyarországra is – ám nem adják ingyen a hosszabbítást.

Nem kell vízum a magyaroknak az ázsiai országba 

Nemrég adták közre azt a listát, mely szerint már a magyar állampolgárok is élvezhetik a vízummentességet, ha Mongóliába utaznak.

Ellenőrizze útlevelét, ha Törökországba megy! 

A Külügyminisztérium Konzuli Főosztálya felhívja az utasok figyelmét az útlevél ellenőrzésére.

Megszűnik a schengeni vízumkényszer a moldovaiakkal szemben 

Hétfőtől nem kell vízum azoknak a moldovai állampolgároknak, akik biometrikus útlevél birtokában három hónapnál rövidebb időre szeretnének beutazni a schengeni övezetbe - erősítette meg vasárnap az Európai Bizottság.

Mostantól könnyebb lesz orosz vízumot intézni 

Orosz vízumközpont nyílt Budapesten, a kedden ünnepélyesen átadott irodában a korábbiaknál könnyebb lesz a vízumügyintézés.

Minden szállodai éjszaka után adót kell fizetni Dubajban 

Március végén Dubaj bevezeti a szálláson fizetendő turistaadót, amelynek mértéke 2-6 dollár/éjszaka között mozog.

Az Arab Emírségek jelentősen enyhíti a vízumszabályokat 

Március 22-től érkezéskor kaphatnak vízumot a turisták Dubaiban és a többi Emírségben. A döntés a magyarok mellett 12 európai uniós tagállamot érint.

A török vízumról a kétkedőknek 

A budapesti török nagykövetség honlapján is megjelent az információ.

Fizethetünk az ukrán vízumért? 

Az USA, Kanada és az EU tagországok állampolgárainak mintegy 40 dollárt kell fizetniük azért, hogy beutazhassanak Ukrajnába, legalábbis ezen a határozaton dolgozott Azarov kormánya – írja a Vestire hivatkozva a Kárpátinfo.

Van, ahova 8000 dolláros vízum kell 

Az alig tízezer lakosú Nauru hihetetlen mértékben megnövelte az újságírókra kiszabott vízumok díját - írta az Australoport.hu.

Egyszerűbb vízumigénylés az Emirátusokba 

Az air berlin légitársaság bejelentette, hogy az Egyesült Arab Emirátusok területére az online vízumügyintézés immár utasaik számára is elérhető az Etihad Airways és a TT Services együttműködése révén.

Törökország eltörli a vízumkényszert a magyaroknak 

Kézzel fogható eredményt hozott Orbán Viktor ankarai látogatása: Törökország eltörli a magyarok számára a vízumkényszert. 

Koszovói vízumkényszer Boszniának 

Vízumkényszert vezet be Bosznia-Hercegovinával szemben Koszovó, válaszul amiatt, hogy Szarajevó nem ismeri el a koszovói úti okmányokat - jelentette hétfőn a B92 belgrádi televízió.

A világ négy országába lehet vízum nélkül belépni 

A Turisztikai Világszervezet legfrissebb közleménye szerint 2013-ban átlagosan a világnépesség kétharmadának kell hagyományos módon vízumot igényelnie indulása előtt. Csupán négy ország van a világon, ahová bárki beléphet vízum nélkül: a Cook-szigetek, a Dominikai Közösség, a Mikronéziai Szövetségi Államok és Niue szigete.

Egyetlen közös vízummal végig a Selyemúton? 

A hatékonyabb vízumrendszer fontosságát hangsúlyozták a turisztikai és világörökségi szakemberek azon a turizmusstratégiai konferencián, amelyet a Selyemút történelmi útvonal további fejlődési lehetőségeiről tartottak október elején Kazahsztánban, írja az FTNews. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!