Minden szállodai éjszaka után adót kell fizetni Dubajban

Március végén Dubaj bevezeti a szálláson fizetendő turistaadót, amelynek mértéke 2-6 dollár/éjszaka között mozog.

Korábban megjelent cikkünkben írtunk arról, hogy az Egyesült Arab Emírségek Magyarország – és további 12 európai uniós ország – számára március 22-től eltörli az előzetesen igényelt vízum szükségességét, azt elég csupán az érkezéskor kiváltani, ami azonban ingyenes.

Dubajban viszont március 31-től bevezetik a szálláshelyeken fizetendő turistaadót, ám ez az Egyesült Arab Emirátusok többi városára nem terjed ki. A „Tourism Dirham” elnevezésű adó egy minimális díj, melynek mértéke a szállás típusától és az ott töltött éjszakák számától függ, 7 és 20 dirham (2 és 6 dollár) között mozog éjszakánként és szobánként.

Egy forrás szerint a turistaadóval az Emirátusok nemzetközi promóciós és marketingtevékenységét támogatják, és ezáltal is próbálják fellendíteni a turizmust és a kereskedelmet, máshol azt írják, hogy a 2020-as Világkiállításra fordítják az összeget.

Ennyibe kerül a dubaji turistaadó:

Category of Accommodation Amount (AED) Amount (USD)
Five Star or Higher rated hotel or resort 20 AED 6 U$D
Four Star Hotel or resort 15 AED 4 U$D
Three Star Hotel or resort 10 AED 3 U$D
Two Star Hotel 10 AED 3 U$D
One Star Hotel / Budgeted Hotel 07 AED 2 U$D
Deluxe Hotel Apartment 20 AED 6 U$D
Superior Hotel Apartment 15 AED 4 U$D
Standard Hotel Apartment 10 AED 3 U$D
Guest House 07 AED 2 U$D
Deluxe Holiday Home 15 AED 4 U$D
Standard holiday Home 10 AED 3 U$D






MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.