Whisky Show Budapest 2018

Whisky Show Budapest 2018 

A rendezvény idén nyolcadik alkalommal biztosít lehetőséget a hazai whisky kultúra elmélyítésére.

Fogadjunk, hogy még nem ivott Blackened viszkit! 

Saját whiskeyt készített a Metallica amerikai metálzenekar, a hírt szerdán jelentették be honlapjukon.
A Pesti Vigadónál bukkant rá a Jack hordóra a szerencsés rajongó

A Pesti Vigadónál bukkant rá a Jack hordóra a szerencsés rajongó 

Magyarország sem maradt ki az idén 150 éves lynchburgi Jack Daniel’s lepárló születésnapi meglepetéséből. Ahogy világszerte több mint 50 országban, az amerikaiak kedvenc whiskey-jének szeszfőzdéje itthon is közös hordóvadászatra hívta barátait. A július 1-jén, Lynchburgből indult 90 napos keresés hozzánk is elérkezett, ami igencsak lázba hozta az itthoni kincsvadászokat. A nyomok egy eredeti, mindenféle relikviákkal teli limitált kézműves hordóhoz vezettek Budapesten.

Valami zord 

Sosem tudtam feldolgozni, milyen az a sós levegő, de biztos az volt. Csapkodott kifelé az a furcsa tenger. A látványától is fáztam. Ebédelni hívtak. Az asztalnál három spanyol várt minket. „És meddig maradtok?” – kérdezte az egyik. „Egy év” – feleltem. „Ezt te sem gondolod komolyan…”
2016-ban kanadai lett a világ legjobb whisky-je

2016-ban kanadai lett a világ legjobb whisky-je 

Amint az a Huffington Post cikkéből kiderül, a kanadai Crown Royal whiskymárka Northern Harvest Rye nevű főzete nyerte el a World Whisky of the Year 2016 címet. Ez az első alkalom, hogy kanadai párlat találtatott érdemesnek a titulusra.
Whiskey készült Sinatra 100. születésnapjára

Whiskey készült Sinatra 100. születésnapjára 

Limitált kiadású whiskey-vel tiszteleg Frank Sinatra előtt az énekes kedvenc italgyártója. „A Hang” idén ünnepelné 100. születésnapját, és ez alkalomból készült el a Jack Daniel’s Sinatra Century, amelyből mindössze 100 hordónyit palackoztak. 
Új whiskey mester látogatott hazánkba

Új whiskey mester látogatott hazánkba 

Magyarországra is megérkezett a Jack Daniel’s egyedülálló sorozatának második tagja. A Mesterek Kollekciója hét éven keresztül mutatja be a híres szeszfőzőmestereket egy-egy különleges üveg kíséretében. Elsőként a legendás mester, Jack Daniel előtt tisztelgett a kollekció nyitó darabjával, a második szériát pedig az őt követő Jess Motlow neve fémjelzi.
Nálunk járt Jack bácsi ükunokahúga

Nálunk járt Jack bácsi ükunokahúga 

Budapesten járt Jack Daniel ükunokahúga. Lynne Tolley-t sokan irigyelhetik munkája miatt: amellett, hogy a márka utazó nagykövete, mesterkóstolóként  is dolgozik. Közép-európai körútján hazánkba is ellátogatott, és egy belvárosi étteremben hamisítatlan amerikai ételek elkészítésével idézte meg a whiskeyfőző mester szellemét.
Kalapra cserélték a bajuszt a sztárok

Kalapra cserélték a bajuszt a sztárok 

Le a kalappal! – erre minden születésnapos büszke lenne. Születésnapot ünnepeltek hazai hírességeink, méghozzá nem is akárhogy. A sztárok idén a bajuszt kalapra cserélték, és az amerikai legenda, Jack bácsi partiján Sinatra szellemét is megidézték. Gájer Bálint swing slágerekkel szórakoztatta a vendégsereget, Tolvai Reni és Kocsis Tibo ezúttal a konyhapult mögött csillantotta meg tehetségét, Varga Győző és Sipos Tomi kalapdobálásban próbált szerencsét. A 164. születésnap tiszteletére készített hatalmas tortát pedig Horváth Éva, Varga Viktor, a Summer Sisters és Kiki kínálta az ünneplőknek.

Minimáláras lehet az alkohol Írországban 

A fiatalkorúak túlzott alkoholfogyasztásának visszaszorítását szeretné elérni az ír kormány azzal a keddi döntésével, amely minimálárat szabna az alkoholtermékeknek.

Jack D. ragaszkodik barlangjához 

Egy kis barlangi forrás az egyik titka annak, hogy Jack bácsi whiskey-je az amerikaiak kedvencévé tudott válni. Pont emiatt nem lehetne ezt az italt a világ bármely más részén gyártani. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!