A Pesti Vigadónál bukkant rá a Jack hordóra a szerencsés rajongó

Magyarország sem maradt ki az idén 150 éves lynchburgi Jack Daniel’s lepárló születésnapi meglepetéséből. Ahogy világszerte több mint 50 országban, az amerikaiak kedvenc whiskey-jének szeszfőzdéje itthon is közös hordóvadászatra hívta barátait. A július 1-jén, Lynchburgből indult 90 napos keresés hozzánk is elérkezett, ami igencsak lázba hozta az itthoni kincsvadászokat. A nyomok egy eredeti, mindenféle relikviákkal teli limitált kézműves hordóhoz vezettek Budapesten.

A hordót kereső rajongók a Lánchídon át, a pesti oldal felé vették az irányt, akik közül egy 26 éves, frissen végzett egyetemista hölgy bizonyult a leggyorsabbnak, és végül a Vörösmarty téren, a Pesti Hazai Első Takarékpénztár épülete előtt lelt rá a nyereményre.

Nem is kerülhetett volna jobb helyre a limitált ajándékokkal teli fehér tölgyfahordó: Papp Paloma ugyanis talán az egyik legnagyobb hazai Jack Daniel’s rajongó. Kiderült ugyanis, hogy a csinos fiatal lány járt már a lynchburgi  lepárlóüzemben is, és a szakdolgozatát is az italmárka történetéből írta.


Összesen 150 hordó várja világszerte, hogy gazdára találjon, és ezek közül a huszonhatodik lett a hazai szerencsésé. Az eredeti hordó mellett a nyertesé lett egy egyedi Jack bar kit, egy Family of Brands fa díszdoboz, benne egy Jack Daniel's Tennessee Whiskey, egy Gentleman Jack és egy üveg Single Barrel is lapult, nem is beszélve a páros Sziget VIP hetijegyről.

A játékban résztvevők 2 óránként kaptak friss információkat a márka magyarországi facebook oldalán, Palomának pedig édesanyja és testvére is segített, de alapvetően a megérzéseire hallgatott a keresés közben. A második nyom után azonnal a Pesti Vigadó irányába indult, a hordót az épület körül kereste, ahol nagy szerencséjére rövid időn belül rá is bukkant.

A Jack Daniel’s a mértékletes alkoholfogyasztás híve, fogyaszd te is felelősséggel!


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.