Új whiskey mester látogatott hazánkba

Magyarországra is megérkezett a Jack Daniel’s egyedülálló sorozatának második tagja. A Mesterek Kollekciója hét éven keresztül mutatja be a híres szeszfőzőmestereket egy-egy különleges üveg kíséretében. Elsőként a legendás mester, Jack Daniel előtt tisztelgett a kollekció nyitó darabjával, a második szériát pedig az őt követő Jess Motlow neve fémjelzi.

Az amerikaiak kedvenc whiskey-jének szülőatyja és egyben első szeszmestere Jack Daniel volt, aki 13 évesen 1866-ban vette meg az üzemet. Őt eddig csupán hat másik szeszfőző követte, akik mindannyian jártasak az Old No.7 készítésében. Ők azok, akik birtokában vannak annak a titkos receptnek, amely mindmáig garantálja a jövőre 150 éves whiskey minőségét. A Jack Daniel’s ennek a különleges pozíciónak szentelve alkotta meg a Mesterek Kollekcióját, amely minden évben egy-egy új üveggel örvendezteti meg az ital elkötelezett rajongóit.

Jess Motlow volt a második a híres mesterek sorában, és emellett ő szolgálta a leghosszabb ideig a lynchburgi szeszfőzdét. Az Egyesült Államokban 24 évig tartó szesztilalom után szinte a semmiből hozta vissza a Jack Daniel’s whiskeyt, így szerepe a márka történelmében kiemelt fontosságú. A mindig derűs és profi Jess tiszteletére készült a kollekció második üvege, amely már Magyarországon is elérhető limitált szériában.

A Jack Daniel’ s elkötelezett híve a mértékletes alkoholfogyasztásnak.


Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.