Nálunk járt Jack bácsi ükunokahúga

Budapesten járt Jack Daniel ükunokahúga. Lynne Tolley-t sokan irigyelhetik munkája miatt: amellett, hogy a márka utazó nagykövete, mesterkóstolóként  is dolgozik. Közép-európai körútján hazánkba is ellátogatott, és egy belvárosi étteremben hamisítatlan amerikai ételek elkészítésével idézte meg a whiskeyfőző mester szellemét.

Lynne Tolley nem először járt Magyarországon, és a gasztronómia megszállottjaként természetesen a mi ételkülönlegességeinket is megkóstolta. „A töltött káposzta és a gulyásleves valami fantasztikus, és mivel igazi édességrajongó vagyok, a mákos guba is levett a lábamról” – lelkendezett a híres mesterkóstoló. „Sokan meglepődnek, hogy nőként ilyen szakmát választottam, de hát az ereimben mégis csak csörgedezik egy kis Jack vér. Ráadásul a hölgyek szerintem azért kiváló kóstolók, mert jobban külön tudják választani a különböző aromákat” – avatott be a rejtelmekbe Lynne, aki Magyarország mellett Németországba, Szlovákiába és Ausztriába is ellátogatott körútja során.

A magyar specialitásokról roppant lelkesen nyilatkozó, egyébként séfként is elismert Lynne saját szakácskönyvéből is megmutatott néhány ínycsiklandó, ám egyszerűen elkészíthető receptet. Király Lindával, Görög Zitával és Horváth Évával közösen ragadtak fakanalat a Meat Boutiqe-ban, hogy igazi amerikai fogásokat tálaljanak fel.

Varázsoljon Ön is egy kis Amerikát az asztalra, és készítse el a különleges whiskey-s fogásokat!

Serpenyőben sült Tennessee Whiskey-s csirkemellek (6 főre)



• 6 félbevágott csirkemell filé
• só és bors
• ½ pohár liszt
• 2-3 evőkanál vaj
• 2 evőkanál olaj
• 2 evőkanál apróra vágott hagyma
• 1 pohár csirkehúsleves
• ¼ pohár Jack Daniel’s
• 1 evőkanál Dijoni mustár

Szórjuk a lisztet egy tálba, majd a sózott és borsozott csirkemelleket forgassuk bele. Melegítsünk fel két kanál vajat és olajat egy nagy serpenyőben. Mikor tűzforró lesz, süssük meg benne a csirkemelleket, oldalanként 4-5 percig. Ezután tegyük őket egy tálba és tartsuk melegen. A serpenyőben maradt szafthoz adjuk hozzá a hagymát, és közepes hőmérsékleten süssük kb. 3 percig. Közben a húslevest keverjük össze a whiskey-vel, öntsük rá a hagymára, és forró hőmérsékleten forraljuk, amíg sűrű nem lesz, közben pedig keverjük folyamatosan. Ezután adjuk hozzá a mustárt és a maradék vajat. Az elkészült szószt öntsük rá a csirkére és melegen tálaljuk.

Karamellizált lynchburgi almaszeletek (8 főre)


• 3 evőkanál vaj
• 1 kg szeletelt alma
• 10 dkg cukor
• 4 evőkanál Jack Daniel’s

Közepes lángon melegítsük fel a vajat egy nagy serpenyőben. Öntsük hozzá az almát és körülbelül 5 percig pároljuk, míg puha nem lesz. Adjuk az almához a cukrot és a whiskeyt, majd további 5 percig melegítsük, amíg a folyadék az almára nem karamellizálódik. Az így elkészült fogás önállóan desszertként vagy akár köretként is megállja a helyét.

A Jack Daniel’s csapata a mértékletes alkoholfogyasztás híve, fogyassza Ön is felelősséggel.


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.