Nálunk járt Jack bácsi ükunokahúga

Budapesten járt Jack Daniel ükunokahúga. Lynne Tolley-t sokan irigyelhetik munkája miatt: amellett, hogy a márka utazó nagykövete, mesterkóstolóként  is dolgozik. Közép-európai körútján hazánkba is ellátogatott, és egy belvárosi étteremben hamisítatlan amerikai ételek elkészítésével idézte meg a whiskeyfőző mester szellemét.

Lynne Tolley nem először járt Magyarországon, és a gasztronómia megszállottjaként természetesen a mi ételkülönlegességeinket is megkóstolta. „A töltött káposzta és a gulyásleves valami fantasztikus, és mivel igazi édességrajongó vagyok, a mákos guba is levett a lábamról” – lelkendezett a híres mesterkóstoló. „Sokan meglepődnek, hogy nőként ilyen szakmát választottam, de hát az ereimben mégis csak csörgedezik egy kis Jack vér. Ráadásul a hölgyek szerintem azért kiváló kóstolók, mert jobban külön tudják választani a különböző aromákat” – avatott be a rejtelmekbe Lynne, aki Magyarország mellett Németországba, Szlovákiába és Ausztriába is ellátogatott körútja során.

A magyar specialitásokról roppant lelkesen nyilatkozó, egyébként séfként is elismert Lynne saját szakácskönyvéből is megmutatott néhány ínycsiklandó, ám egyszerűen elkészíthető receptet. Király Lindával, Görög Zitával és Horváth Évával közösen ragadtak fakanalat a Meat Boutiqe-ban, hogy igazi amerikai fogásokat tálaljanak fel.

Varázsoljon Ön is egy kis Amerikát az asztalra, és készítse el a különleges whiskey-s fogásokat!

Serpenyőben sült Tennessee Whiskey-s csirkemellek (6 főre)



• 6 félbevágott csirkemell filé
• só és bors
• ½ pohár liszt
• 2-3 evőkanál vaj
• 2 evőkanál olaj
• 2 evőkanál apróra vágott hagyma
• 1 pohár csirkehúsleves
• ¼ pohár Jack Daniel’s
• 1 evőkanál Dijoni mustár

Szórjuk a lisztet egy tálba, majd a sózott és borsozott csirkemelleket forgassuk bele. Melegítsünk fel két kanál vajat és olajat egy nagy serpenyőben. Mikor tűzforró lesz, süssük meg benne a csirkemelleket, oldalanként 4-5 percig. Ezután tegyük őket egy tálba és tartsuk melegen. A serpenyőben maradt szafthoz adjuk hozzá a hagymát, és közepes hőmérsékleten süssük kb. 3 percig. Közben a húslevest keverjük össze a whiskey-vel, öntsük rá a hagymára, és forró hőmérsékleten forraljuk, amíg sűrű nem lesz, közben pedig keverjük folyamatosan. Ezután adjuk hozzá a mustárt és a maradék vajat. Az elkészült szószt öntsük rá a csirkére és melegen tálaljuk.

Karamellizált lynchburgi almaszeletek (8 főre)


• 3 evőkanál vaj
• 1 kg szeletelt alma
• 10 dkg cukor
• 4 evőkanál Jack Daniel’s

Közepes lángon melegítsük fel a vajat egy nagy serpenyőben. Öntsük hozzá az almát és körülbelül 5 percig pároljuk, míg puha nem lesz. Adjuk az almához a cukrot és a whiskeyt, majd további 5 percig melegítsük, amíg a folyadék az almára nem karamellizálódik. Az így elkészült fogás önállóan desszertként vagy akár köretként is megállja a helyét.

A Jack Daniel’s csapata a mértékletes alkoholfogyasztás híve, fogyassza Ön is felelősséggel.


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.