Nálunk járt Jack bácsi ükunokahúga

Budapesten járt Jack Daniel ükunokahúga. Lynne Tolley-t sokan irigyelhetik munkája miatt: amellett, hogy a márka utazó nagykövete, mesterkóstolóként  is dolgozik. Közép-európai körútján hazánkba is ellátogatott, és egy belvárosi étteremben hamisítatlan amerikai ételek elkészítésével idézte meg a whiskeyfőző mester szellemét.

Lynne Tolley nem először járt Magyarországon, és a gasztronómia megszállottjaként természetesen a mi ételkülönlegességeinket is megkóstolta. „A töltött káposzta és a gulyásleves valami fantasztikus, és mivel igazi édességrajongó vagyok, a mákos guba is levett a lábamról” – lelkendezett a híres mesterkóstoló. „Sokan meglepődnek, hogy nőként ilyen szakmát választottam, de hát az ereimben mégis csak csörgedezik egy kis Jack vér. Ráadásul a hölgyek szerintem azért kiváló kóstolók, mert jobban külön tudják választani a különböző aromákat” – avatott be a rejtelmekbe Lynne, aki Magyarország mellett Németországba, Szlovákiába és Ausztriába is ellátogatott körútja során.

A magyar specialitásokról roppant lelkesen nyilatkozó, egyébként séfként is elismert Lynne saját szakácskönyvéből is megmutatott néhány ínycsiklandó, ám egyszerűen elkészíthető receptet. Király Lindával, Görög Zitával és Horváth Évával közösen ragadtak fakanalat a Meat Boutiqe-ban, hogy igazi amerikai fogásokat tálaljanak fel.

Varázsoljon Ön is egy kis Amerikát az asztalra, és készítse el a különleges whiskey-s fogásokat!

Serpenyőben sült Tennessee Whiskey-s csirkemellek (6 főre)



• 6 félbevágott csirkemell filé
• só és bors
• ½ pohár liszt
• 2-3 evőkanál vaj
• 2 evőkanál olaj
• 2 evőkanál apróra vágott hagyma
• 1 pohár csirkehúsleves
• ¼ pohár Jack Daniel’s
• 1 evőkanál Dijoni mustár

Szórjuk a lisztet egy tálba, majd a sózott és borsozott csirkemelleket forgassuk bele. Melegítsünk fel két kanál vajat és olajat egy nagy serpenyőben. Mikor tűzforró lesz, süssük meg benne a csirkemelleket, oldalanként 4-5 percig. Ezután tegyük őket egy tálba és tartsuk melegen. A serpenyőben maradt szafthoz adjuk hozzá a hagymát, és közepes hőmérsékleten süssük kb. 3 percig. Közben a húslevest keverjük össze a whiskey-vel, öntsük rá a hagymára, és forró hőmérsékleten forraljuk, amíg sűrű nem lesz, közben pedig keverjük folyamatosan. Ezután adjuk hozzá a mustárt és a maradék vajat. Az elkészült szószt öntsük rá a csirkére és melegen tálaljuk.

Karamellizált lynchburgi almaszeletek (8 főre)


• 3 evőkanál vaj
• 1 kg szeletelt alma
• 10 dkg cukor
• 4 evőkanál Jack Daniel’s

Közepes lángon melegítsük fel a vajat egy nagy serpenyőben. Öntsük hozzá az almát és körülbelül 5 percig pároljuk, míg puha nem lesz. Adjuk az almához a cukrot és a whiskeyt, majd további 5 percig melegítsük, amíg a folyadék az almára nem karamellizálódik. Az így elkészült fogás önállóan desszertként vagy akár köretként is megállja a helyét.

A Jack Daniel’s csapata a mértékletes alkoholfogyasztás híve, fogyassza Ön is felelősséggel.


Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.