Megkezdődött Gyomaendrőd turisztikai fejlesztése

Megkezdődött Gyomaendrőd turisztikai fejlesztése 

A „Lélekkel a Körösök mentén” című pályázat a város országosan egyedülálló természeti és kulturális értékeinek kihasználásával, a zarándok-turizmus hagyományteremtésével, az ökoturizmus bevonásával egy olyan Gyomaendrődöt átfogó komplex turisztikai fejlesztési programot tűzött ki célul, ami nem csak a város turisztikai fejlődését indítja meg, hanem hosszútávon a gazdasági fellendülést is megalapozhatja.
Teli zsákkal érkezett a Mikulás Dusnokra: átadott egy zarándokszállást

Teli zsákkal érkezett a Mikulás Dusnokra: átadott egy zarándokszállást 

December 5-én ünnepélyesen is átadták a Magyar Zarándokút egyik legszebb szálláshelyét. A temetőkert keresztjétől fáklyás zarándoklattal mentek a szálláshelyre, melynek udvarán tábortűz és több száz helyi iskolás várta az alkalmi zarándokokat, élükön Palotai Péter polgármesterrel, Rideg Lászlóval, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnökével és dr. Kiss Hajnalkával, a Magyar Zarándokút Egyesület képviselőjével.

Film készült a Magyar Zarándokútról 

„Az út, melynek lelke van„ című film készítőjének célja, hogy mennél többen ismerjék meg a zarándokutat és menjenek részben vagy egészben végig rajta.

Zarándokút a zsidó örökségbe 

Európai uniós pályázatot nyert a Debreceni Zsidó Hitközség a Debrecen-Nagykálló közötti zarándokút megépítésére. A 2013-2014-ben megvalósuló, mintegy félmilliárd forint értékű beruházás nyitóünnepségére szeptember 15-én a debreceni Pást utcai zsinagóga adott helyszínt. 

Megújul a máriaradnai kegytemplom és a ferences kolostor 

Több mint 47 millió lej értékű európai uniós pályázat keretében újul meg a következő két évben a máriaradnai zarándokhely, a kegytemplom és a ferences kolostor, írja a Nyugati Jelen.

Ópusztaszeren kápolna, Temesváron zarándokszállás épül 

Ökumenikus kápolna épül európai uniós támogatással az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark skanzenjében. A beruházás Csongrád és a szomszédos romániai Temes megyében kialakítandó zarándokútvonal részeként valósul meg – jelentette be Kertész Péter, a park igazgatója kedden, Ópusztaszeren.

Jubilál a jeruzsálemi Osztrák-Magyar Zarándokház 

Szentmisével és fogadással egybekötött kulturális programmal emlékeztek meg az egykori jeruzsálemi Osztrák-Magyar Zarándokház megnyitásának 150. évfordulójáról az Óváros impozáns épületében kedd este.

Zarándokút épül a Dél-Alföldön 

Több mint kétszáz kilométer hosszan húzódik majd az a zarándokútszakasz, amelyet Magyarország 34 kiemelt turisztikai beruházásának egyikeként egy év alatt alakítanak ki a Dél-Alföldön - közölte a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat szóvivője az MTI-vel.
A Püspökvár titkai, a püspöki palotától a dzsámiig

A Püspökvár titkai, a püspöki palotától a dzsámiig 

A Baranya székhelyére érkező turisták várhatóan az elkövetkezendő időben több időt töltenek majd el a városban. A Pécsi Egyházmegye pályázati úton elnyert másfél milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatás felhasználásával évezredes örökségének turisztikai vonzerővé fejlesztését tűzte ki célul. A projektjének keretében nemcsak a már meglévő, és jelenleg funkció nélküli ingatlanjai újulnak meg, de több új szerepet is kap.

Zarándoknak áll Eperjes Károly! 

2013-ban az évnyitó magyarországi zarándoklaton Eperjes Károly is részt vesz. 

Évi hatmillió zarándokturista Olaszországban 

Évi hatmillió zarándokturista Olaszországban

Megújul a máriaradnai zarándokhely 

Uniós forrásból, mintegy 3,4 milliárd forintból újul meg a máriaradnai zarándokhely a következő két évben - közölte a Ferences Sajtóközpont kedden az MTI-vel.

Székely gyors, Csíksomlyó expressz 

Május 25-28. között ismét zarándokvonatok indulnak Erdély emblematikus városai, falvai felé, hogy aztán a Csíksomlyói zarándoklaton magyarok ezreivel gyarapítsák az összegyűlt tömeget.

Zarándoklat határokon át 

Ausztriában dinamikusan fejlődik a zarándokturizmus, derült ki azon a bécsi sajtótájékoztatón, amelyen téma volt a Vas megyét is érintő – Mariazelltől Csíksomlyóig vezető – Mária Út is.

Az államfő felesége is végigjárja a Magyar Zarándokutat 

Második alkalommal indulnak zarándokok a Magyar Zarándokúton március 30-án Esztergomból, akik 17 napos gyaloglás után érik el Siklós máriagyűdi településrészét. Az úton részt vesz Schmittné Makray Katalin, a köztársasági elnök felesége is. A zarándokok a keresztény világ legnagyobb ünnepén, Húsvét vasárnap érkeznek majd Kalocsára.

Magyarok a világ végén 

November 17-én kerül a mozikba Birinyi József rendező és Dr. Tokaji Ferenc szerkesztő, zarándok, „Út a csillagok alatt, „EL CAMINO - A VILÁG OLTÁRÁTÓL A VILÁG VÉGÉIG” című magyar dokumentumfilmje, amelyben két zarándok erőpróbáját, szakrális megtisztulását követhetjük nyomon. Megismerhetjük a csodás portugál, galíciai, spanyol tájakat és városokat, azok magyar vonatkozásait, és talán arra is választ kaphatunk: miért vágnak neki százezrek az El Caminónak?

A magyar El Camino 

A Magyar Zarándokút Egyesület a spanyol El Camino-hoz hasonló zarándokutat hívott életre, amely tavasztól várja a zarándokokat. Munkatársunktól

A világ leghosszabb drótkötélpályája Örményországban 

Mostantól drótkötélpályás kabinokban is megközelíthető a dél-örményországi Tatev-kolostor a hét végén átadott 5,7 kilométeres kötélpálya segítségével, amely a világ leghosszabbja.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!