Zarándoknak áll Eperjes Károly!

2013-ban az évnyitó magyarországi zarándoklaton Eperjes Károly is részt vesz. 

Befejeződött a magyar zarándokút idei programja pénteken, a Magyar Zarándokút Egyesület és a Magyar Zarándokút Önkormányzati Társulás szigetszentmiklósi évzárójával.

Schmittné Makray Katalin, Schmitt Pál korábbi köztársasági elnök felesége, aki részt vett az idei év nyitó zarándoklatán, az útra visszaemlékezve elmondta: többször is tervezte, hogy végigjárja a spanyolországi El Caminót, végül az itthoni zarándokutat tette meg.

Hozzátette, hogy Magyarország tájait bejárni - megszállva olykor óvodában, paplakban, könyvtárban vagy tanműhelyben - feledhetetlen élmény volt számára. Úgy fogalmazott, egy ilyen utat nem lehet előre elképzelni, hiszen otthon kell hagyni a szokásokat, az esetleges kényelmetlenségek azonban lényegtelenné válnak az út során, amikor annyi szeretettel lehet találkozni.

Rumi Imre, a Magyar Zarándokút Egyesület elnöke kiemelte: az idén 750 millió forintot nyertek el, az unió által teljes egészében támogatott projekt keretében a Bács-Kiskun megyei szakaszt fejlesztik, a későbbiekben pedig szeretnék megteremteni az egységes infrastruktúrát.

Az egyesület vezetője az MTI-nek elmondta: a 2011 tavaszán megnyílt magyar zarándokútprogram eddigi két éve során mintegy nyolcszáz zarándokútlevelet adtak ki, a résztvevők közül egyesek többször is vállalkoztak a zarándoklatra, de akadtak olyanok is, akik a korábbi szakaszok után végül egyben is végigjárták az utat. Hozzátette: az Esztergomtól Máriagyűdig vezető magyar zarándokút legendákat, ősi hagyományokat őrző, különleges szakrális és kegyhelyeken vezet keresztül, például a Pilisen, a Kiskunsági Nemzeti Parkon, a Mecseken.

A mintegy 430 kilométeres út harminckét településen halad át, a zarándokszállások száma meghaladja a húszat. A spanyolországi El Camino által inspirált, az egyesület és az önkormányzati társulás összefogásával létrehozott magyar zarándokút programja március végén indul és novemberben zárul.

Az évet nyitó zarándoklatra minden évben jeles közéleti szereplőket hívnak meg: 2011-ben Papp Lajos szívsebész professzort, ebben az évben Schmittné Makray Katalint, 2013-ban pedig Eperjes Károly színművész csatlakozik a résztvevőkhöz.

Forrás: MTI


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.