hirdetés
hirdetés

Az ágazatból igényelték a legtöbben az újraindítási kölcsönt

Már több mint 4500 vállalkozás igényelt kamatmentes újraindítási gyorskölcsönt, másfél hónappal a hitelprogram meghirdetése után a 100 milliárd forintos hitelkeret csaknem 40 százalékára, 36 milliárd forintra nyújtottak be kérelmet a vállalkozások - tájékoztatta a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) keddi közleményében az MTI-t.

hirdetés

Az igénylők leginkább a vendéglátás, a kiskereskedelem, illetve a turizmus területén működő vállalkozások közül kerülnek ki. A legfrissebb összesítések szerint a folyósított átlagos hitelösszeg 9 millió forint, és elsősorban a közép-magyarországi, a dél-alföldi és a nyugat-dunántúli régióban tevékenykedő vállalkozások élnek a kedvezményes hitel nyújtotta lehetőséggel.

A hitelprogram legfontosabb előnyei, hogy a végig nulla százalékos kamatozású hitelt 100 százalékos előleggel, 3 éves türelmi idővel a visszafizetésre, és gyorsított ügyintézéssel folyósítják az MFB Pontok hálózatán keresztül az egész országban - hívták fel a figyelmet.

Az április 12-én újranyitott hitelprogram likviditási termékváltozatának 34 milliárd forintos keretösszegét már teljes egészében lekötötték a vállalkozások. Több mint 800 vállalkozás kapott segítséget likviditási gondjainak enyhítésére, az átlagos ügyletméret 50 millió forint volt - közölte a bank.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk