hirdetés
hirdetés

Fiatal borászok is bemutatkoznak a balatonfüredi borheteken

Szombattól három héten át várja a látogatókat a balatonfüredi borhetek programsorozata, amelyben újdonságként idén fiatal borászok borbemutatói is szerepelnek – tájékoztatta kedden az MTI-t a kiállító borászok képviselője.

hirdetés

Mészáros József elmondta, hogy mintegy harminc szőlőfajtából készülő csaknem 250 féle bor szerepel majd a kínálatban.

A tavalyi időjárás az illatos fajtáknak kedvezett, a tramini, a muskotály, a cserszegi fűszeres, az Irsai Olivér szép borokat adott. A 2014-es borok könnyedek, játékosak, ami ideális a nyári melegben – fejtette ki a borász, hozzátéve, hogy az idei borhét egyik nagy kedvence a rozé lesz, de újra magas ázsiójuk van a rizlingeknek is.

Két új borászat is megjelenik

Idén két új borászat települ ki a Tagore sétányra, a Brazíliában éveken át borászként dolgozó dörgicsei Lakatos Tibor pincészete, illetve a közelmúltban alapított Zelna Borászat, és ebben az esztendőben először a Balatoni Borok Háza is jelen lesz a sétányon, ahol összesen huszonöt borász várja a látogatókat – fogalmazott Mészáros József.

A rendezvényen kizárólag a Balatonfüred-csopaki borvidék borászai vehetnek részt, közülük is azok, akik megfelelő pontszámot értek el a városi borversenyen – fűzte hozzá.

Bemutatkozik a Rizling Generáció

Újdonság, hogy a hagyományos ünnepi megnyitó előtt bemutatkozik a Balatonfüred-csopaki borvidék fiatal borászaiból álló Rizling Generáció. A 22 tagot számláló egyesület a borhetek hétköznapjain borbemutatókat rendez majd – jegyezte meg Mészáros József.

A borászok mellett 3 pecsenyesütő, egy cukrászda, valamint 15 kézműves, illetve néhány pálinkaház is várja a látogatókat. Az augusztus 30-ig tartó programsorozat idején a Kisfaludy Színpadon minden este lesznek koncertek, fellép mások mellett Szalóki Ági, a Kaláka, Ferenczi György és a Rackajam, a Mystery Gang és a Mary Popkids.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai