hirdetés
hirdetés

Mentőcsomag a turizmus-vendéglátás szakos hallgatóknak

A frissdiplomas.hu karrierportál összefogott azokért a turizmus-vendéglátás szakos hallgatókért és pályakezdőkért, akik a koronavírus árnyékában lépnek munkaerőpiacra, vagy annak következtében vesztették el állásukat. Az így létrejött gyűjtőoldal szakértői interjúkkal és állásokkal támogatja a fiatalokat a pályán maradásban, a karrierépítésben.

hirdetés

Számos kutatás (pl. a Munkaerőpiaci Tükör 2020. áprilisi elemzése) jutott arra az eredményre, hogy a válság idején munkaerőpiacra lépőket az alacsonyabb jövedelem, a rosszabb minőségű állás és a munkanélküliség magasabb kockázata a pályakezdés után 7-15 év múlva is sújtja. A turizmus-vendéglátás területén eddig is magas volt a pályaelhagyók száma és az egyik legalacsonyabb a várható fizetés a gazdasági szakok közül.

"Kötelességünknek érezzük támogatni a fiatalokat abban, hogy ne cipeljék akár egy évtizedig magukkal e körülmények negatív bélyegét. Nemcsak az elérhető álláslehetőségeket gyűjtjük össze, hanem abban is segítjük őket, hogy a lehető legjobb eséllyel pályázzanak, ezért olyan szakértőkkel fogtunk össze, mint Kiss Zsuzsanna, a Mariott HR igazgatója és Karlik Ágnes, az ősszel nyitó Matild Palace Hotel HR igazgatója. Kezdeményezésünkhöz az EFOTT, a MEEX - Festival Travel International Kft., a KFC és a Corvinus Tourism Club diákszervezet is csatlakozott, így nemcsak munkaadói oldalról, hanem a fiatalok szemszögéből is mélyebb rálátásunk nyílt a problémára" - hangsúlyozza a portál.

A frissdiplomas.hu turizmus-vendéglátás gyűjtőoldala ezen a linken érhető el.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai