hirdetés
hirdetés

Módosítaná a Balaton-törvényt az MSZP

Az MSZP a Balaton-törvény módosítását javasolja annak érdekében, hogy csak a funkciónak megfelelő beruházásokat lehessen elvégezni a kempingekben és strandokon - közölte Gőgös Zoltán elnökhelyettes hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

hirdetés

Az ellenzéki politikus kifogásolta, hogy egy ismeretlen cég tavaly 240 millió forintért jutott egy több mint 5 hektáros balatonakali kempinghez, amelynek forgalmi értéke 4 milliárd forint. Értékelése szerint ez egy hatalmas ingatlanbiznisz és semmiféle üzemeltetésről nincs szó. Kifejtette: a jogszabályok szerint 15 százalékos beépítési korlát van a területen, ugyanakkor 70-80 nagy értékű vízparti ingatlant ki lehetne alakítani rajta. Ennyi család érezné jól magát a mostani több ezer helyett - jegyezte meg a szocialista politikus, aki szerint egy másik 3 hektáros kempingre is hasonló sors várhat.

Gőgös Zoltán azt mondta: a Balatont elzárni a közemberektől óriási bűn, ezért gyors törvénymódosításra van szükség. Közölte, javaslata a meglévő építési szabályokat nem érintené, de csak a funkciónak megfelelő építkezést engedélyezne. A módosítást szerinte a rendkívüli ülésnapon el lehetne fogadni és január 1-jén léphetne hatályba. Úgy fogalmazott: az a minimum, hogy az emberek megértsék, ha ezt is hagyják, akkor a végén semmijük nem lesz, "a kertjükbe fog Mészáros Lőrinc építkezni".

Az MSZP politikusa kitért arra is, hogy idén legalább 15 százalékkal nőtt a kempingek forgalma, a bezárt ingatlanok viszont jelentős bevételkiesést jelentenek a településeknek. Szóvá tette azt is, hogy az államfő által használt balatonkenesei honvédüdülőben a meglévő két kikötő mellé egy újabb épült, szerinte ilyet nem lehetett volna csinálni; ezért az indokokra kíváncsi.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai