hirdetés
hirdetés

Programhegyek a Várkert Bazárban

A Várkert Bazár „KultKoktél - Ha szomjazol a kultúrára!” szlogennel elindította nyári programsorozatát.

hirdetés

A programsorozatról és a Várkert Bazár nyári céljairól Sikota Krisztina, a Várkapitányság Nonprofit Zrt. turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettese számolt be.  

Sikota Krisztina vezérigazgató-helyettes
Sikota Krisztina vezérigazgató-helyettes

A sokszínű programkínálatot a műfajgazdagságra, művészi műfajok találkozására és különleges helyszíneink adottságaira építik a nyári időszakban.

Rendhagyó irodalmi élmények a Várkert Irodalom sorozatában. Szórakoztató és tartalmas műrészletek hangzanak el jeles színészek tolmácsolásában, kiegészülve színes egyéniségek kötetlen beszélgetésével, tankönyvekből kimaradt szakértői kulisszatitkokkal és társművészetek bekapcsolódásával. Folytatódik például rendhagyó Márai-est sorozatuk, ahol az író művészetének titkait képekkel, dokumentumokkal és inspiratív cimbalomzenével színesítk.

Lesz rá példa, hogy több élményt, több művészetet is nyújtanak egy-egy estén. Társművészetek kapcsolódnak, például a Zene+ sorozatban nagyszabású koncertek lesznek a tánc és a cirkuszi világ művészetével tarkítva.

Idén JazzBazár címmel is indítanak programsorozatot, ahol kiemelkedő hazai zenekarok segítségével nyújt izgalmas válogatást a jazz műfajából.

Jó hír a kortárs tánc rajongóinak, hogy idén is látogatható a Tánc a Kertben elnevezésű progresszív sorozat, amely a kortárs táncművészet válogatott alkotóit mutatja be, köztük olyan elismert koreográfusokkal, mint Hód Adrienn vagy Duda Éva.  

Duda Éva koreográfus
Duda Éva koreográfus

Népszerű kiállítások - ingyenes látogatási lehetőségekkel. Az egész nyár folyamán az Új világ született című kiállításra ingyenes belépést biztosítanak minden egészségügyi és a szociális dolgozó számára, ezzel is segítsék kikapcsolódásukat, köszönetet mondva a pandémia alatti helytállásért. A népszerű történelmi tárlat átfogó kísérletet tesz arra, hogy új szempontok alapján, élményszerű hitelességgel mutassa be az első világháborút és a nyomában felfordult társadalmakat, két pusztító diktatúra térnyerését a 20. századi Európában.

Új, szabadtéri és szintén ingyenes tárlatként nyílik hamarosan a Mesteri részletek című kiállítás. A Várkert Bazár Gloriett-hez vezető rámpáján állítják fel, és azt mutatják be, hogyan születik újjá a Budavári Palota első történelmi terme, a Szent István-terem. Az idén augusztus 20-án újra látogatható terem eredeti fényében születik újjá, ahogyan a 19-20. század fordulóján megálmodták. 

Minden más, részletes információ a hely programjairól a honlapjukon megtalálható.

(forrás: Várkert Bazár)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai