hirdetés
hirdetés

Startup program a turizmus fejlesztéséért Tokajban

Startup program kezdődik a tokaji borvidék fejlesztéséért Wáberer György vállalkozó fővédnökségével - közölte a program szervezője, a Startup Campus csütörtökön az MTI-vel.

hirdetés

Az innovációs központ az MFB-csoporthoz tartozó Hiventures együttműködésével hozta létre a TokajTech Startup Programot, amely a térséget fellendítő borászati, gasztronómiai, szállástechnológiai, turisztikai ötleteket keresi. November 1-ig várják a jelentkezést legalább 2 fős csapatoktól, akik tapasztalt szakemberektől tanulhatnak elméleti és gyakorlati ismereteket üzleti modell kidolgozásáról, pénzügyi tervezésről, versenytárselemzésről, piackutatásről, piacra jutásról. A résztvevők 5 hetes online vállalkozásfejlesztési képzést, tesztelési környezetet, üzleti és szakmai mentorációt kapnak, és akik továbbjutnak második szakaszba, további 5 hetes befektetési felkészítésben, és akár 20 millió forint kockázati tőkebefektetésben is részesülhetnek.

Az összeg negyedét a Startup Campus, nagyobb részét a Hiventures biztosítja - írták. A programot ismert helyi szakemberek is támogatják. A borászati terület szakmai védnöke ifjabb Szepsy István borász, a digitális nomád terület szakmai védnöke Vinnai Balázs üzletember, a szállás és utazás terület szakmai védnöke Szepesi Richárd idegenforgalmi befektető. Maga a fővédnök a közlemény szerint kivételesnek nevezte a lehetőséget azok számára, akik tudják, mit szeretnének kezdeni a térségben, de még nem fogtak hozzá. Wáberer György a közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy a Tokaj-Zemplén Térség jövője a fiatal vállalkozók kezében van, ezért ösztönözni kell az önálló üzleti tevékenységüket.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai