hirdetés
hirdetés

Új turisztikai képviselet nyílhat Budapesten

A magyar-szlovén turisztikai kapcsolatok előmozdításáról tárgyalt Bienerth Gusztáv kormánybiztos.

hirdetés

Dr. Bienerth Gusztáv kormánybiztos a szlovén fél meghívására részt vett a Bledi Stratégiai Fórumon, valamint a Fórum keretében megtartott a „Biztonság és Fenntarthatóság a Turizmusban” című panelbeszélgetésen, és külön megbeszélést folytatott Zdravko Počivalšek szlovén gazdasági miniszterrel.

Ennek során a felek megállapodtak, hogy a magyar-szlovén turisztikai munkacsoport következő ülésére novemberben, Mariborban kerül sor, és együttműködnek a szlovén turisztikai hivatal budapesti irodájának a megnyitásában. A találkozón szó esett még a közös turisztikai fellépés lehetőségeiről a Távol-Keleten, és mindazokról a teendőkről, amellyel növelni tudják a kétirányú turisztikai forgalmat.

Ezzel kapcsolatban a kormánybiztos kifejtette, hogy alacsonynak tartja a szlovén beutazó turisták számát, hiszen a jóval távolabbról érkező japán beutazó turisták száma a szlovénok négyszerese. A jószomszédi viszony, és a hagyományosan szoros gazdasági kapcsolatok, ennél lényegesen több lehetőséget rejtenek. Ennek a kiaknázása és tartalommal való megtöltése közös cél és közös feladat.

Dr. Bienerth Gusztáv kormánybiztos hivatalos budapesti látogatásra hívta meg a szlovén gazdasági minisztert, és a legnagyobb helyi utazásszervező cég (KOMPAS) vezetőjét a további együttműködés érdekében.

Hazánk számára azért is lenne fontos a szlovén idegenforgalmi iroda megnyitása, mert az utóbbi években számos turisztikai hivatal magyarországi képviselete zárta be kapuit. A román, a brit, a cseh és az olasz után 2013-ban bezárt a Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal, de a Lengyel Idegenforgalmi Képviselet sem működik már.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai